donderdag 8 september 2016

Vakantie tag


Ik heb maandag misschien een klein beetje gelogen en diegenen die mij via Instagram volgen, weten het wel. Ik ben niet weinig thuis deze week, ik ben helemaal niet thuis deze week. Sinds zondag (tot en met morgen) zit ik namelijk met mijn vriend heerlijk aan het zwembad in een hotel in Lloret de Mar. Ja, ik ben op vakantie. Nog even wat ontspannen voor hij weer aan zijn schooljaar begint en voor ik mij opnieuw stort op het solliciteren. Voor mij waren er namelijk twee opties: of ik zou aan het werken zijn op 1 september, of ik zou een vakantie boeken en pas na mijn vakantie opnieuw beginnen zoeken. Het is dus die vakantie geworden. Het leek mij daarom wel toepasselijk om even een vakantietag te doen die ik vond op Blogenbeauty.nl. Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Polen, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Dominicaanse Republiek, Ibiza (niet echt een land maar je snapt het wel), Mallorca (zie opmerking bij Ibiza), Turkije en Griekenland. Toch al een mooi lijstje eigenlijk. Nu mag ik er dus ook het vasteland van Spanje bijrekenen.  

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
New York en Londen, maar naar Londen zoeken we ergens in het voorjaar van 2017 te gaan. 

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
In eerste instantie zou ik kiezen voor een strandvakantie, maar er moet wel iets te zien zijn. Ik ga 's avonds graag wel eens op verkenning door het stadje waar we dan zitten. Dit maakt mij ook zo moeilijk om een vakantie mee te kiezen omdat ik net wil dat er iets te beleven valt. 

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Parijs. Het heeft zoiets magisch dat ik daar met mijn vriend nog wel eens naartoe wel. Nadat we eerst in Londen geweest zijn natuurlijk. 

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Neen, als jobstudente in de horeca ga je niet vaak op reis gestuurd worden en ook als beginnend leerkracht zit dat er vaak nog niet in. Na een tijdje kun je je meestal wel opgeven om mee te gaan op Italië-reis. 

Met wie ga je meestal op reis?
Vroeger ging ik altijd met mijn ouders, daarna kwam mijn zusje erbij en tegenwoordig is het vooral met vrienden. Zo ben ik al eens met Elke en met Tessa op vakantie geweest. Nu zit ik dus met Toon in Lloret. 

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Eigenlijk wel nog met een aantal mensen, maar als ik toch moet kiezen wil ik wel eens met Julie op vakantie gaan. Al denk ik niet dat ze dat ziet zitten. ;) 

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Ik ben een held op sokken en attracties zijn niet zo mijn ding. Vandaar dat ik voluit voor een dierentuin kies! 

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
De familie van mijn vriend houdt van skiën en daar ben ik eigenlijk niet zo'n fan van. Ik zal er niet voor eeuwig aan kunnen ontsnappen dus de kans is vrij reëel dat ik binnenkort eens meega. Zelf kies ik voor een zonvakantie. 

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Ik kan niet meteen op iets specifieks komen, maar onze vakanties naar de Dominicaanse Republiek vond ik geweldig en heel speciaal dat mijn ouders ons de kans gegeven hebben om die reis te maken. 

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Dat is toch wel een gebeurtenis in een hammam in Turkije. Ik kwam terug met enorme blauwe plekken en de vriendin die erbij was, was ook niet zo fijn behandeld. Wij hebben hier nog contact voor opgenomen met de reisleiding, die zijn er toen ook naartoe gegaan en zij hadden eigenlijk niets speciaals opgemerkt. We zijn hier dan ook maar niet mee verder gegaan.. Achteraf gezien hadden we dit misschien beter wel gedaan maarja, je wilt je natuurlijk niet aanstellen. 

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Ik ben dit jaar naar Polen geweest en nu zit ik dus in Spanje! 

Wat is jouw droomvakantie?

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Geniet nog even van je vakantie! Wij zijn al best lang niet op vakantie geweest, maar ik hoop heel erg dat we kunnen als ik volgend jaar klaar ben met mijn opleiding.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn droomvakantie? Met het gezin een hele mooie vakantie in Engeland in een mooi landhuis midden in de natuur.

    BeantwoordenVerwijderen