zondag 4 september 2016

Julie | Hema Pomegranate Peel-Off Face Mask

http://www.verodoesthis.be/2016/08/julie-hema-pomegranate-peel-off-face.html

Ik ben dol op maskertjes en gebruik er dan ook regelmatig eentje. Elke eerste zondag van de maand laat ik jullie kennis maken met een nieuw maskertje. Deze keer is het de beurt aan een maskertje van Hema. Ik kreeg voor mijn verjaardag in maart drie verschillende maskertjes en heb het al eerder gehad over het Berry DelightMasker. Dit keer is het een peel-off masker en sommigen van jullie weten het misschien al… daar ben ik geen fan van. Op één of andere manier lukt het me nooit om dit dingen goed van mijn gezicht te trekken. Benieuwd of het deze keer beter lukte? Lees dan zeker verder!Op de achterkant staat nog wat informatie over de werking van het masker. Het is een verzachtend en egaliserend masker. Het zou onzuiverheden en vuil van je gezicht verwijderen. Je huid voelt nadien zacht en glad, of dat is toch althans wat ze beloven te doen met dit masker. Op het pakje zelf staat nog dat je dit masker 15 tot 20 minuten mag laten zitten. Dit is vrij lang voor een masker, maar het zal die tijd nodig hebben om te hechten. Nadat de tijd verstreken is, mag je het masker rustig lostrekken, te beginnen aan de buitenste randen. Je mag dit masker ook niet gebruiken op een geïrriteerde huid.En voor de liefhebbers natuurlijk ook nog even de ingrediëntenlijst. Als tweede zie ik polyvinyl alcohol staan en dat is een alcoholsoort die goede hechtingseigenschappen heeft en niet wordt aangetast door olie, vet of oplosmiddelen. Ik denk dat het vooral die goede hechting is die noodzakelijk is voor een peel-offmasker. Parfum staat ook tamelijk hoog in de lijst, dus als je hier gevoelig aan bent zou ik het masker toch eerst even op een klein stukje huid proberen.Het masker zelf voelt erg fris en heeft een jelly-achtige textuur als je het aanbrengt. De geur is erg lekker, beetje zoet en fruitig. Niet abnormaal als het met granaatappel en passievrucht is natuurlijk! Na 20 minuten was het masker nog erg vloeibaar op sommige plaatsen. Hierdoor was het dus niet evident om het masker te verwijderen. Het begon eigenlijk goed, voor een klein stukje. Toen kwam mijn haat voor zulke maskers weer bovendrijven… Wat een gepruts is het toch om alles te verwijderen! Ik heb nog Let The Good Times Roll van Lush moeten gebruiken om alle stukjes weg te krijgen. Deze reiniger bevat ook een korrel, waardoor ik de laatste restjes weg kon scrubben.
Sorry als jullie dit niet zo heel fris vinden, maar ik wou toch even laten zien hoe het peel-off masker er nadien uitziet. Dit is overigens het grootste stukje dat ik er in één keer heb kunnen aftrekken. Mijn huid voelde na gebruik wel zacht en glad, maar dat kan net zo goed aan de reiniger van Lush liggen. Mijn huid zag ook een beetje rood van al het boenen maar het voelde wel erg proper aan. Op de restanten zie je eerder de afdruk van mijn poriën dan dat er echt vuil mee verwijdert is. Op zich vond ik het masker niet verkeerd, alleen het peel-off gedeelte vind ik dus drie keer niets.Wat vinden jullie van peel-off maskers? En hebben jullie al eens een masker van Hema gebruikt?

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Ik heb een keer een vochtmasker van de Hema gebruikt, deed prima zijn werk, maar niet spectaculair. Ik vind een peel off masker altijd wel grappig om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er echt hoe langer, hoe meer een hekel aan Hilde :p

      Verwijderen