woensdag 14 september 2016

Julie | Cattier-Paris Multi-Purpose Dry Oil

http://www.verodoesthis.be/2016/09/julie-cattier-paris-multi-purpose-dry.html

Over Cattier-Paris lees je eigenlijk vrij weinig op internet. Zonde, want het merk heeft zeker goeie producten. Ik schreef al eerder over hun gezichtsverzorging en over een bijzondere deodorant. Vandaag wil ik het hebben over hun nieuwe Multi-Purpose Dry Oil. Het is een olie die je kan gebruiken op je haren, je lichaam of je gezicht. Ik heb dergelijke producten al van merken zoals Nuxe of Caudalie geprobeerd en die gebruik ikzelf dan vooral voor mijn gezicht. Deze van Cattier-Paris bevat 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Als je denkt dat iets voor jou is, zou ik zeker even verder lezen!Ik ben zo vrij geweest om even de informatie uit het persbericht over te nemen zodat ik zeker niks kan vergeten. Het is een olie met camelia en arganolie die snel intrekt en de huid en haar intensief gaat verzorgen. De geur is inderdaad vrij zwoel en warm en je kan er duidelijk argan in herkennen. Sinds augustus is deze olie te koop en voor 100ML zal je €15.99 betalen. Dat vind ik een vrij redelijke prijs voor een dergelijk product.Voor de geïnteresseerden deel ik ook nog even de ingrediëntenlijst zodat je kan zien dat 100% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong is. Ik heb de olie zelf nog niet op mijn haren geprobeerd, omdat mijn haren nogal snel vet worden van zulke producten. Deze olie zou huidveroudering tegen gaan en intensief hydrateren. De huidtextuur wordt verbetert en voelt comfortabel aan. Allemaal mooie eigenschappen voor een product lijkt me.Ik geef toe dat ik de olie nog niet voor een lange tijd heb kunnen gebruiken. Op mijn gezicht heb ik hem al wel als serum aangebracht en hij voelt erg fijn aan. ’s Ochtens is mijn gezicht dan erg zacht en zie ik nergens droge plekjes. Ook op mijn benen heb ik hem al eens gesmeerd, maar ik denk dat ik iets te veel gebruikt had. Mijn benen voelde namelijk wel nog de hele dag vrij plakkerig en vet aan. Ik heb er zelfs na een paar uur met een handdoek over gewreven om de grootste laag weg te nemen. Ik ga hem zeker nog verder testen en dan proberen er minder van te gebruiken. Toch kan ik nu al zeggen dat ik deze voornamelijk op mijn gezicht zal gaan gebruiken.Nick heeft wel een vrij droge huid met gevoelige zones, dus heb ik hem ook aan het testen gezet. Hij zegt wel dat je vaak moet sprayen voor een goede hoeveelheid voor je lichaam. De verstuiver is namelijk zo afgesteld dat er niet meteen een grote hoeveelheid product uit komt. Ik vind dit prima, omdat je zo zelf kan bepalen hoeveel je nodig hebt, zeker voor je haren of gezicht is dit fijn. Natuurlijk wordt de hele flacon wel vet als je er je hele lichaam mee wilt insmeren en je geregeld bij moet sprayen.

Nick vind wel dat de olie snel intrekt en dat het gevoel van plakkerigheid goed meevalt. Ofwel heb ik dus echt veel te veel gebruikt, ofwel heeft zijn droge huid meer nood aan dit product, waardoor het sneller door de huid opgenomen wordt. Er is ook bij Nick nog geen gigantisch resultaat zichtbaar, maar daarvoor moeten we de olie nog wat langer gebruiken. De geur vinden we trouwens beiden erg aangenaam.
Hier kan je de hoeveelheid product na één keer sprayen op mijn hand zien, en op de rechterfoto zie je hoe het er uitgesmeerd uitziet. Je ziet nog wel dat mijn huid een beetje glimt, maar echt vet ziet het er niet uit. Al bij al vind ik dit zeker een fijn product. Cattier-Paris vind ik een erg fijn merk met een goede visie. Ze staan bekend om hun natuurlijke en biologische producten. Je zal echter nooit een cosmeticaproduct zien dat 100% biologisch is, omdat water niet biologisch te noemen is. Water zit natuurlijk als topingrediënt in vele producten, waardoor het haast onmogelijk is om zonder te werken.

Het product heeft mij niet van mijn sokken geblazen, maar ik ben wel blij dat ik het mocht uitproberen. Nick en ik zullen zeker ons exemplaar goed benutten!

Heb jij al eens iets geprobeerd van Cattier-Paris? En wat vind jij van zulke multifunctionele olies? Ik ben benieuwd waarvoor jij het product voornamelijk zou gebruiken!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Ik hou wel van zulke oliën. In de winter gebruik ik het vaak in mijn haarpunten ook. Ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind ze ook wel fijn, al gebruik ik ze misschien te weinig! :-)

      Verwijderen