woensdag 21 september 2016

Julie | The Body Shop – Nieuwe Maskers

http://www.verodoesthis.be/2016/09/julie-body-shop-nieuwe-maskers.html

The Body Shop is een merk dat nooit stil staat. Constant komen ze op de proppen met nieuwe producten en ingrediënten. Hun recentste wapenfeit is het op de markt brengen van maar liefst vijf nieuwe gezichtsmaskers! Stuk voor stuk hebben ze een eigen werking. Je kan er dus eentje kiezen waaraan je huid het meeste behoefte heeft. De vijf focuspunten zijn: hydrateren, de huid laten stralen, detoxen, verzorgen en energie geven. Ik zag kans om drie van de vijf maskertjes voor jullie uit te proberen en dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Benieuwd naar de werking van deze gezichtsmaskers en hun resultaten? Lees dan zeker verder!Normaal gezien had dit masker ook een eigen verpakkingszakje, maar deze waren allemaal al op toen Nick deze voor mij in Antwerpen ging halen. (Geen paniek, hij werkt in Antwerpen, hij is er niet speciaal naartoe moeten rijden voor mijn samples!) Het British Rose masker is een hydraterend masker voor je huid. Het masker is 100% veganistisch en het is een verkoelend gelmasker gemaakt van echte rozenblaadjes en aloë vera. Het ook nog eens gemaakt zonder parabenen, paraffine, siliconen of minerale oliën. Het masker hydrateert de huid intensief, waardoor het super glad, zijdezacht en veerkrachtig aanvoelt.

De ingrediëntenlijst heb ik even voor jullie opgezocht, aangezien deze uiteraard niet op de verpakking stond:
Aqua, Glycerin, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, PEG-32, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Alcohol Denat., Phenoxyethanol, Carbomer, Rosa Gallica Flower Powder, Parfum, Sodium Hydroxide, Caprylhydroxamic Acid, Rosa Canina Fruit Oil, Methylpropanediol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Disodium EDTA, Rose Extract, Benzyl Salicylate, Menthoxypropanediol, Limonene, Citronellol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 14700.Hier zie je dan het masker op mijn gezicht. Je moet echter al goed speuren om het te ontdekken. Op mijn wang zie je een stukje rozenblad uit het masker, maar verder dan een beetje glans van de gel, kan je haast niet zien. Het was nogal een gedoe om dit masker goed uit het potje te krijgen, maar dat mag de pret niet drukken. Het masker heeft een frisse geltextuur en de geur is niet te sterk aanwezig tijdens het gebruik. Je ruikt zacht een bloemengeur maar het is niet storend. Tijdens gebruik leek het alsof het op sommige plaatsen een beetje tintelde. Het masker spoelt wel super makkelijk af en na gebruik voelde mijn huid fris, zacht en proper aan. Ik zou het masker daarom zeker een 8/10 willen geven. Nadien heb ik geen dagcrème nodig gehad, mijn huid voelde voldoende gehydrateerd.Als tweede heb ik het Ethiopian Honey masker geprobeerd. Het is een diep verzorgend masker dat je huid gaat voeden en verwennen dankzij de honing. Dit masker is 100% vegetarisch en is geïnspireerd op Afrikaanse helende rituelen. Dit masker heeft een onweerstaanbare geur en zorgt voor een huid die intens glad, gevoed, soepel en energiek aanvoelt. Het is ook nog eens geformuleerd zonder parabenen, paraffine, siliconen of minerale oliën. Dit masker is ideaal om op een vermoeide huid te gebruiken zodat het terug fris en gevoed aanvoelt. 

De ingrediëntenlijst is iets korter en staat ook op de foto. Toch zal ik het hier ook nog even plaatsen, aangezien de foto misschien niet zo duidelijk leesbaar is:
Aqua, Mel, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-150 Distearate, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Carbomer, Benzyl Alcohol, Parfum, Sodium Hydroxide, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Disodium EDTA, Linalool, Citronellol, Limonene, Benzyl Benzoate, Citric Acid, Caramel.Ook dit masker zie je amper zitten, al kan je hier toch duidelijk een oranje gloed waarnemen. Het masker ruikt ontzettend zoet en zwaar. Het ruikt echt lekker maar het is wel echt erg sterk van geur. Je voelt de plakkerige textuur van de honing meteen en dat blijf je ook voelen en ruiken. Tijdens gebruik voelt het masker best fris aan door de jelly textuur. Opnieuw een masker dat erg makkelijk te verwijderen is en vlot afspoelt. Ik moet toegeven dat ik er nog net iets meer van verwacht had. Vlak na het afspoelen voelde mijn huid namelijk een beetje stroef, nadien werd het wel gewoon nog zacht. Het is wel een verwennerij om dit op je gezicht te smeren. Als ik hier punten op zou moeten zetten, zou het een 7.5/10 zijn.Als laatste ging ik aan de slag met dit Himalayan Charcoal masker. Ik had zo’n voorgevoel dat dit wel eens een geval apart zou zijn. Dit masker kan je het beste gebruiken als je huid nood heeft aan een intense reiniging. Ook dit masker is 100% veganistisch met als verschil dat het hier om een kleimasker gaat. Het is ook nog eens gemaakt zonder parabenen, paraffine, siliconen of minerale oliën. Dit masker detoxt jouw huid door onzuiverheden en gifstoffen te verwijderen. Je huid voelt diep gereinigd aan, je poriën ogen verfijnd en je huid is zacht en gezond. Dit zal zorgen voor een jeugdige en energieke huid. Dat zijn natuurlijk allemaal mooie beloftes! Ik had de uitleg vooraf nog niet goed doorgenomen, maar er staat ook bij dat het een tintelend kleimasker is…

Ook hier zal ik nog even de ingrediënten apart laten zien: Aqua, Kaolin, Moroccan Lava Clay, Magnesium Aluminum Silicate, Alcohol Denat., Camellia Sinensis Leaf, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Pumice, Argania Spinosa Shell Powder, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Parfum, Charcoal Powder, Ethylhexylglycerin, Caprylhydroxamic Acid, Argania Spinosa Kernel Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Limonene, Linalool, Methylpropanediol, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Menthol, Disodium EDTA, Tetrasodium Pyrophosphate, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Citric Acid, Menthoxypropanediol, Citral, Geraniol, Coumarin, Caramel.Meteen toen ik de verpakking open scheurde, rook ik al iets muntig. Zoals je kan zien is dit masker wel duidelijk zichtbaar op de huid. Het bevat grote chuncky stukken waardoor het masker vrij korrelig aanvoelt. Je ruikt de munt niet alleen, je voelt hem ook erg sterk. Het masker begon onmiddellijk erg te tintelen en ik voelde mijn huid echt koud worden. Ik kan me voorstellen dat dit voor mensen met een gevoelige huid niet zo aangenaam is. Het effect blijft eigenlijk de hele tijd hetzelfde, alleen raak je er na enkele minuten beter aan gewend. Wat mij het meeste verraste was dat het masker opdroogt in een andere kleur!
Hier kan je goed zien wat ik bedoel! Sorry als ik erg boos kijk op de foto, daar ben ik me van bewust. Het masker werd echter steenhard, waardoor ik mijn gezicht niet meer kon bewegen. Ik vind dat altijd wel fijn bij maskers omdat ik het gevoel heb dat zulke maskers mijn huid echt strak maken. Je kan dus ook goed zien wanneer het masker klaar is om te verwijderen aangezien het echt in een andere kleur opdroogt. Een heel apart gevoel dat ik nog nooit eerder heb ervaren bij een gezichtsmasker. Je kan het masker toch erg vlot afspoelen, al is het wel aan de ruwe kant. Het is echt een degelijke gezichtsscrub die je er bij krijgt. Nadien voelt mijn huid erg proper en zacht aan. Ik kan je dit masker erg aanbevelen omwille van de speciale ervaring. Mocht je toch gevoelig zijn aan munt of tintelende maskers, zou ik het masker toch eerst eens uitproberen voor je het in de grote pot aanschaft. Dankzij de verrassende werking gaat dit masker voor mij met de meeste punten lopen. Ik zou het graag 9/10 willen geven omdat mijn huid na gebruik echt straalt.

Alle maskers zijn verkrijgbaar bij The Body Shop en online. Per pot van 75ML betaal je €20 maar ik denk dat je wel best lang toekomt met zo’n pot. Ik ben nu zelf erg benieuwd naar de twee overige maskers Amazonian Acai en Chinese Ginseng & Rice. Ik denk vooral dat ik die eerste nog wel eens wil proberen.

Had jij al gehoord over dit nieuwe assortiment aan maskers? En welke zou jij eens graag uitproberen? Laat het me zeker weten, ik ben benieuwd!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten