dinsdag 13 september 2016

5 handige appsOngeveer een jaartje geleden ben ik gezwicht en besloot ik om voor mezelf een iPhone te kopen. Hiervoor had ik nog een Nokia Windows Phone en ondanks dat die het eigenlijk nog prima deed, vond ik wel dat ik er wat te weinig mogelijkheden mee had. Na niet lang twijfelen, koos ik voor een 5S en al gauw was het downloaden van apps begonnen. Na een hele tijd heb ik natuurlijk mijn favorieten die iedereen kent (Facebook, Snapchat, instagram...) maar daarnaast heb ik nog enkele handige apps die ik persoonlijk erg nuttig vind. Kijk even mee. 


Deze app is voor de enige al nuttiger dan voor de andere. Persoonlijk vind ik het erg moeilijk om doorheen de dag aan mijn anderhalve à twee liter water te geraken. Plant nanny helpt mij om eraan te denken. Ik krijg regelmatig een melding aan dat mijn plantje dorst heeft en ondanks dat je kunt cheaten (doe ik regelmatig aangezien plant nanny zegt dat ik 2,8l zou moeten drinken), probeer je zo toch wel aan je eigen doel te geraken. De planten zijn trouwens op zicht wel erg schattig zoals je hierboven kunt zien. 

Het fijne is ook dat je zelf kunt instellen welke hoeveelheid één 'glas' bevat. Ben jij iemand die per halve liters rekent? Prima! Heb je thuis belachelijk oversized glazen? Geen probleem! Zolang je uiteindelijk maar aan je doel geraakt en je plantje blijft groeien. 


Ik hou van instagram. In het begin had ik het allemaal niet zo goed door, maar nu ken ik de trucjes van de foor wel. Zo zijn er veel mensen die je beginnen te volgen zodat je hen ook volgt en dan ontvolgen ze je. Vroeger had ik dit niet gauw door, maar tegenwoordig heb ik daar de 'Followers' app voor. Uit sympathie volg ik mensen meestal wel terug, maar ik ben dan wel zo dat wanneer ze mij ontvolgen, ik net hetzelfde doe. Misschien een beetje kinderachtig, maar dat van hun kun je ook zo noemen. Het geeft je ook wel een beetje het idee wie je ontvolgt en waar het eventueel aan zou kunnen liggen. 


Pomodrone is een gratis app volgens de pomodoro techniek. Momenteel maak ik hier iets minder gebruik van, maar toen ik moest studeren voor examens of belangrijke deadlines had, was dit een van mijn beste vrienden. Ik kan mij namelijk vaak maar een erg korte tijd goed op iets concentreren. Door deze app te gebruiken, werk je vijfentwintig minuten aan een stuk, waarna je vijf minuten pauze krijgt. Na drie of vier keer deze routine gedaan te hebben, krijg je een langere pauze. Het hangt er natuurlijk af van hoe je zelf het liefste werk, voor mij was dit iets erg fijns. 

Ik zou er wel niet voor betalen. Misschien dat je via de echte Pomodoro app wel meer opties hebt, maar dat lijkt me niet nodig. Deze gratis versie doet het voor mij prima. Wunderlist helpt mij wanneer ik het allemaal eventjes niet meer weet, of als ik ergens onderweg snel een 'to do'-lijstje wil maken. Aangezien ik net van mijn vakantie heb genoten, ga ik deze nu wel terug opnieuw beginnen gebruiken. Mijn agenda begint redelijk vol te staan en ook als ik aan mijn bachelor na bachelor ga beginnen, kan deze, naast mijne gewone agenda, nog goed van pas komen. Ik hou nog steeds van het op papier maken van lijstjes, maar deze app vond ik doorheen mijn volledige opleiding zo fijn, dat hij het gebruiken waard is. En de basisversie is ook gratis. 


Doodle is naast een app ook gewoon een website, maar ik vind het gewoon een geweldig concept. Geen gedoe meer met duizenden berichten sturen om te zien wie op welke dag kan. Je maakt gewoon een poll aan met een aantal mogelijkheden en je zorgt ervoor dat je vrienden deze invullen. Zo krijg je een goed overzicht van wie wanneer kan om een goede datum uit te kiezen voor een afspraak, feestje of vergadering. Zelf gebruik ik dit al jaren en ook een groot deel van mijn vrienden werkt hier regelmatig mee. 

Welke apps kunnen jullie absoluut niet missen? 

Liefs
Veronique

1 opmerking: