maandag 26 september 2016

5 dingen die je misschien nog niet wist over mij


De afgelopen vier jaar ben ik, in mijn ogen, een open boek geweest tegenover jullie. Soms was het wat stil langs mijn kant en tegenwoordig maak ik me daar weer erg schuldig aan. Zodat jullie zeker niet vergeten wie ik ben, kies ik ervoor om vandaag weer eens een boekje over mezelf open te doen en weer enkele dingen te vertellen die jullie mogelijk niet wisten. 

1. Ik ben een controlefreak
Het grappige hieraan is, dat ik dit van mezelf niet doorhad tot ik er tijdens een sollicitatiegesprek op gewezen werd. Mijn gesprekspartner leidde dit af uit een verhaal vanuit mijn opleiding en daarna ben ik er zelf over beginnen nadenken en het klopt wel. Toen Toon en ik op vakantie gingen was ik dan ook de eerste om wel tien keer te zeggen dat hij onze papieren allemaal al in zijn handbagage moest steken om het niet te vergeten. Onderweg naar Schiphol heb ik trouwens nog minstens vijf keer gecheckt of mijn ID wel echt in mijn portefeuille zat... 

2. Het 'werkloos' zijn valt me redelijk zwaar
Ondanks dat ik nog wel studeer, ben ik ondertussen ook op zoek naar werk. Ik de afgelopen maanden al een aantal brieven verstuurd, maar tot zover heb ik er nog niet veel mee bereikt. Ik ben al enkele keren op sollicitatiegesprek mogen gaan, helaas heeft dat niets opgebracht. Op zich ben ik wel een doorzetten, nu heb ik het er gewoon iets lastiger mee. 

3. Soms voel ik mij te oud voor feestjes
Als er een feestje gepland staat, bijvoorbeeld een TD van de studentenvereniging, ben ik op voorhand altijd wel heel enthousiast en heb ik er zin in. Wanneer we dan uiteindelijk op het feestje zijn, is de zin vaak ver te zoeken. Rond middernacht begin ik moe te worden en rond 1 uur heb ik het er echt wel gezien. Ergens vind ik dit wel jammer want vroeger vond ik het oprecht leuk, maar nu heb ik vaak het gevoel dat ik er gewoon te oud voor ben geworden. 

4. Ik studeer nu de BanaBa zorgverbreding en remediërend leren
In juni studeerde ik af als leerkracht, maar het zorgaspect van het onderwijs heeft mij ook altijd geboeid. Daardoor koos ik ervoor om in avondonderwijs nog een extra opleiding te doen. Voorlopig kan ik het allemaal nog niet zo goed inschatten. Wat ik wel weet, is dat ik al enkele toffe mensen heb leren kennen en dat de motivatie er zeker is. 

5. Mensen noemen mij soms verlegen
Wat heel raar is, want mensen die mij goed kennen, weten dat ik niet perse verlegen ben, maar dat ik liever wacht op het juiste moment om iets te zeggen. Ik ben absoluut niet het type dat niet op vreemde durft afstappen om iets te vragen, of dat zich absoluut niet belachelijk zou willen maken. Het enige wat wel is, is dat ik 'in mijne goeie' moet zijn. Ik zal zoiets niet elk moment doen, omdat ik niet altijd de behoefte heb om sociaal te zijn. Vaak kan ik mij evengoed amuseren door heel de dag op te zetel boeken te lezen. 

Zijn er dingen die ik toch al eens verteld had? Zo ja, vervang je die maar met amnesia of iets dergelijks. ;) 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. 1 uur? Ik taai al af bij 11...haha, maar ja, ik ben dan ook al écht oud. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen