dinsdag 6 september 2016

3 Belachelijk populaire blogposts


Een tijdje geleden schreef ik een blogpost over artikelen die eigenlijk een stuk minder bekeken waren dan ik had gehoopt. Gelukkig zijn er soms ook momenten dat een artikel het net veel beter doet dan wat je had verwacht. Ik gebruik hiervoor gewoon gegeven die Blogger mij geeft, dus het zou goed kunnen dat het eigenlijk een artikel is waar heel veel spambezoeken opkomen. Dan nog is het altijd interessant om te zien bij welke artikels dit net gebeurd. 

1. Herman den Blijker lasagne Bolognese 

Ik huiver als ik de kwaliteit van die foto's bekijk. Ze waren namelijk gemaakt met mijn oude telefoon omdat ik last minute had beslist dat ik er een review van zou schrijven. Nochtans is dit een van mijn best gelezen artikels en zie ik het nog regelmatig bij de zoekwoorden verschijnen. Iedereen lijkt benieuwd naar deze lasagne. Toen kocht ik die bij de Action, maar ik zou niet weten waar die nu te verkrijgen is. Wat ik wel weet is dat hij niet vies, maar ook niet echt lekker was. 

2. Mijn relatie met statistieken

Een artikel waar ik destijds hele fijne reacties op gekregen heb. Ik vertelde toen namelijk eerlijk dat ik soms moeite had met het feit dat mijn blog niet altijd even goed bezocht werd terwijl ik er toch heel veel tijd instak. Dit is zo'n typisch artikel waar veel spambezoeken en reacties op komen. Gelukkig worden die eruit gefilterd, maar het geeft natuurlijk wel een vertekend beeld. Waarom er net zoveel op dit artikel komen, geen flauw benul van. Zo zie je maar dat soms de meest onlogische artikels als eerste 'slachtoffer' worden.

3. €3 challenge | Vegetarische wok 

Even een artikel waar ik niet perse inhoudelijk trots op ben, maar wel heel trots op de samenwerking die er achter schuil gaat. Serena van Beautylab organiseerde een hele tijd geleden eens een samenwerking met minder bekende bloggers in verband met de €3 challenge. Zo kwam er een maand lang elke zondag bij een groep bloggers een recept voor €3 online. Ikzelf zat vanwege mijn examens in de laatste groep en vond het fijn om te zien hoeveel mijn blog die dag bezocht werd. Ook het zien van een linkje naar mijn blog op een van Nederland's grootste blogs was een geweldig gevoel. 

Dit was even een korter artikel omdat er nog wel andere posts zijn die wat vaker gelezen zijn dan andere, maar die behoren over het algemeen gewoon tot die spam-bezoekers categorie. Het lijkt mij een beetje zinloos om die dan weer onder de aandacht te brengen. Wat ik wel gemerkt heb, is dat bepaalde artikels van Julie het standaard heel erg goed doen en dat is natuurlijk enorm fijn! Dit zorgt ervoor dat we allebei gemotiveerd blijven om door te bloggen. (En om ervoor te zorgen dat zelfs wanneer we op vakantie zijn er iets online komt). 

Liefs
Veronique 

1 opmerking: