dinsdag 16 augustus 2016

Rituals self tanning body lotion


De zomer is de tijd voor blote benen, als het warm is alleszins. Helaas heeft die zomerzon nog niet veel kunnen doen aan mijn zo goed als reflecterende benen en ik kan het mij voorstellen dat het niet altijd even aangenaam is om naar te zien. Mijn armen daarentegen bruinen eigenlijk redelijk snel, maar mijn benen. Neen, dat werkt gewoon niet. Zelfbruiners durf ik niet te gebruiken, want stel dat het oranje uitslaat of dat je enorme vlekken krijgt. Van die bruinende lotions heb ik al wel geprobeerd, maar dat vergeet ik eigenlijk vaak. Toch heb ik deze uitgeprobeerd. 
Mijn excuses voor de niet zo elegante foto van mijn benen, maar hier is het duidelijk te zien dat ik echt wel heel erg bleke beentjes heb. Mijn bovenbenen zijn altijd net iets donkerder wat het nog wat erger maakt. 


En dit is het resultaat na enkle dagen smeren. Het is nog altijd niet superdonker, maar aan mijn voeten kun je heel erg goed het verschil zien. Voor mijn type is dit eigenlijk wel bruin genoeg. Benen zijn bij de meeste mensen een stukje lichter dan de armen. 

Nu wat over het gebruik van het product zelf. Er wordt aangeraden om eerst te scrubben met een olievrije scrub zodat de droge huidcellen verwijderd worden, maar je huid niet beïnvloed is en je geen vlekken krijgt. Het grappige is dat ik toen ik het een eerste maal ging gebruiken mijn benen met een scrub van de Rituals gescrubd had. Met olie dus. Ik heb mijn benen na het douchen wel goed afgedroogd met een handdoek en dan de bodylotion aangebracht. Geen last gehad van vlekken toen. 

De keer daarna (dus nadat de kleur van de eerste 3 applicaties weg was) heb ik zonder olie gescrubd en heb ik ineens mijn voeten ook gedaan. Dus scrubben, afdrogen en voeten + benen insmeren. Diezelfde dag nog merkte mama al vlekken op ter hoogte van mijn knieën en voeten. Dit zijn natuurlijk plaatsen op je lichaam die een stuk droger kunnen zijn, waardoor het pigment van een zelfbruiner veel heviger en vlekkiger kan worden. Persoonlijk raad ik dan zelf aan om wel te scrubben met olie maar achteraf je benen goed af te drogen met een handdoek. 

Voor de rest vind ik de geur prima, niet die typische geur van zelfbruiner maar eerder eentje die lijkt op de limited edition van de zomer. Het blijft redelijk goed zitten en vervaagt langzaam. Als je maar een paar dagen een mooi kleurtje wilt, breng je hem drie dagen op rij aan en als je merkt dat het wat vlekkerig wordt, scrub je de kleur gewoon weg. Wil je dat het effect wat langer blijft, wordt er aangeraden om het veertien dagen te gebruiken, maar ik kan mij niet voorstellen dat je veertien dagen lang je benen niet scheert... (Met scheren kan er wel eens wat kleur afkomen) 

Uiteindelijk vind ik het een prima product en ben ik aan het overwegen om misschien toch nog een tweede tube te kopen voor de zomer om is. 

Liefs
Veronique 

4 opmerkingen:

 1. Ik vind dit altijd zo eng om te gebruiken. Ik krijg altijd vlekken, hoe goed ik ook scrub en verdeel. Dit resultaat ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb 2 kleine tubes gratis gekregen na het kopen van andere rituals producten. Ik ben er ook heel tevreden over! Ik heb ook echt van die witte melkflessen en als ik op de zon moet wachten, is de zomer voorbij voordat er een kleurtje op komt. Na 1 keer smeren zag ik al verschil, na 2/3 keer vond ik het goed. Ik gebruik het om de paar dagen en als je je benen scheert en scrubt heb je geen last van vlekken. het droogt ook erg snel, dus dat is ook heel fijn. Zodra mijn 2e tubetje op is, ga ik er zeker een kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo! Ik vroeg me af of je elke keer scrubt voor je je volgende laag smeert?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi! Nee het is de bedoeling om eerst te scrubben en hem dan enkele dagen na elkaar zo aan te brengen. Je kan wel bv 3 dagen smeren en nadien 1 keer terug scrubben en dan opnieuw 3 dagen smeren. :-)

   Verwijderen