donderdag 4 augustus 2016

Life lately | Ouder worden, werk zoeken & de ontkenningsfase


Morgen is het zover. Mijn 'happy-clappy' leventje van Taylor Swift's '22' (I don't know about you, but I'm feeling 22, etc.) eindigt en gaat over naar wat volgens Blink-182 een nogal zielig jaartje gaat worden. Blijkbaar vindt niemand je leuk wanneer je 23 bent. Eerlijk? Ergens kijk ik er niet helemaal naar uit om dat cijfertje omhoog te gaan. Op je 22 klink je nog erg jong en vredig, maar het voelt alsof je op je 23 ineens een stuk serieuzer moet worden. Dit ligt dan misschien ook weer aan het feit dat ik afgestudeerd ben... Ik word oud. Zo, dat is eruit. Het lijkt nog maar gisteren dat ik mijn middelbare school beĆ«indigde en hier zit ik nu. Bam, 23. Een leeftijd die pakweg zes jaar geleden voor mij nog klonk als 'bijna bejaard'. Momenteel zie ik overal rond mij vrienden gaan samenwonen, vrienden die gaan trouwen, kennissen die kinderen krijgen en ik zwaai als een dolenthousiast kind in het rond met mijn diploma omdat het mij eindelijk gelukt is. Plots lijkt verjaren dus niet meer zo fijn. Het gevoel bekruipt me dat het leven ineens een stuk serieuzer gaat worden. Gedaan met de studentenfeestjes, gedaan met het weekendwerk tot kot in de nacht om daarna tot in de vroege uurtjes nog te gaan feesten. 

Niet alleen omdat ik begin met werken of omdat ik het gevoel heb dat het niet hoort op je 23, maar omdat ik oprecht het gevoel heb dat ik er zelf te oud voor geworden ben. Mijn laatste feestjes van de studentenvereniging spendeerde ik buiten, al rokend, samen met Hendrik bedenkend over hoe oud we aan het worden zijn en dat we afstuderen en dat we gaan moeten beginnen werken... Ook was ik rond 2u vaak al zo moe dat ik Toon mee naar huis sleurde, want deze bomma (oma) moest gaan slapen. This girl needs her beauty sleep. 

Momenteel zit ik met een zware vorm van ontkenneritis. Ook een van de redenen waarom het mij nog niet gelukt is om netjes elke keer een blogpost online te krijgen. Ik zou een job moeten zoeken, zeker als ik in september aan de slag wil. Het probleem is dat ik niet weet of ik in september al wel wil beginnen werken. Langs de ene kant zou ik heel graag lesgeven in het volwassenenonderwijs, maar langs de andere kant wil ik ook nog heel graag mijn banaba in het avondonderwijs doen. Helaas valt dat nogal moeilijk te combineren. Dus probeer ik mijn zoektocht naar werk een beetje uit te stellen. Hierdoor neem ik mijn laptop niet zo snel vast, aangezien ik mij toch telkens een beetje verplicht voel om de vacatures te bekijken. 

Ik heb dus totaal nog geen zicht op waar ik kan en/of wil gaan werken. Langs de ene kant, lijkt het me geweldig om zo wat meer op mijn eigen benen te kunnen staan, langs de andere kant, weet ik ook niet goed of ik er klaar voor ben. Het kriebelt wel enorm hard om te gaan lesgeven, zeker in het volwassenenonderwijs. Ik weet wel niet hoe het verder moet met 'Vero does this' indien ik een job in het onderwijs aanneem. Ga ik nog wel verder kunnen bloggen zoals ik nu bezig ben? Ga ik heel wat moeten filteren in informatie of is het beter als ik mij volledig terugtrekt uit 'Vero does this'? Dilemma's... Momenteel nog even zorgen voor later, maar het knaagt al... 

Ik ga nog even verder mijmeren en wat vacatures bekijken...

Liefs
Veronique 

2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar dat gevoel dat je oud wordt. Ik ben nu 24 (nog ouder dus haha) en ik merk ook wel dat ik mijzelf te oud begin te vinden voor sommige dingen en vooral graag wil gaan bouwen aan de toekomst. Wat betreft werken in het onderwijs heb ik juist te horen gekregen dat het positief is dat ik een blog heb, maar misschien hangt het ook wel af van waar je precies les wilt geven (ik wil graag het middelbaar onderwijs in) en wat je op je blog post.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben net afgestudeerd als leerkracht Engels en Nederlands voor het middelbaar :) Hiermee kan ik dus ook in het volwassenenonderwijs lesgeven. Qua blog denk ik dat wij vrij vergelijkbaar zijn. Ik denk wel dat er een verschil zit qua opvatting tussen blogs & social media als je kijkt naar Belgiƫ-Nederland :/

      Verwijderen