zondag 21 augustus 2016

Julie | Sample Mania

http://www.verodoesthis.be/2016/08/julie-sample-mania.html

Samples, staaltjes, testers, proefjes… Noem het hoe je wilt maar je krijgt ze overal. Ik vind het zelf ook echt geweldig om dingen uit te proberen omdat je op deze manier toch al een idee krijgt over de textuur, geur en werking. Probleem is dat deze vaak ergens in een hoekje belanden en dat ik ze weinig gebruik. Om hier verandering in te brengen, besloot ik er een artikel over te schrijven. In sample mania overloop ik telkens enkele samples die ik gebruikt heb en wat ik er van vond. Op deze manier ga ik ze vaker gebruiken, raken ze op en kan ik met jullie mijn ervaring delen. Benieuwd welke ik allemaal getest heb? Lees dan zeker verder!Van The Body Shop heb ik er het meeste. Ik wou deze dan ook wel effectief gaan gebruiken. Ik heb van alle samples op de beginfoto van dit artikel een afzonderlijke foto genomen. Wees niet bang dat ik deze allemaal tegelijkertijd op jullie zal afvuren. Ik heb ondertussen enkele dingen uitgetest en ik ga deze met jullie bespreken. Over een maand (of twee) schrijf ik dan weer een artikel met nieuwe staaltjes en zo wil ik dit eigenlijk blijven doen. Telkens een artikel met mini reviews en een manier om meer samples op te maken. Op deze manier hoef ik dit ook niet meer te verwerken in een opgemaakt artikel, waardoor die blogposts ook wat korter worden. Let’s get started!Beginnen doe ik met deze staal van de L’Oréal Elvive shampoo. Hij zat in een Nederlandstalig magazine, maar de hele verpakking is in het Spaans. Gelukkig heeft shampoo niet zo’n uitgebreide gebruiksaanwijzing nodig en kon ik er gewoon mee aan de slag. Deze shampoo schuimde goed vanaf de eerste keer wassen. Ik vond de geur ook prima en hij maakte mijn haren prima schoon. Helaas zat er niet voldoende in om mijn haren twee keer na elkaar mee te wassen. Nadien had ik de indruk dat mijn haren redelijk snel terug vet waren, maar dit kan ook toeval geweest zijn.

Conclusie? Ik denk niet dat ik deze snel zou kopen omdat ik nog zoveel andere shampoo’s heb staan waar ik meer tevreden over ben.Ook bij Rituals krijg je natuurlijk staaltjes. Ik nam deze van de Moisture Recovery Night Cream mee naar huis. Volgens mij heb ik deze wel al eens eerder gehad. Het is een vochtherstellende nachtcrème uit het hydraterende gamma. Ik moet zeggen dat ik deze lijn afwissel met de het roze anti-aging gamma. Deze nachtcrème smeert goed uit en trekt goed in. Hij heeft een subtiele frisse geur maar prikkelt wel een beetje op gevoelige zones. Mijn huid voelde na gebruik wel gehydrateerd maar niet te vet.

Conclusie? Ik zou deze zeker kunnen kopen, al gaat mijn voorkeur misschien toch uit naar de nachtcrème uit een ander gamma.De andere crème waar ik het over had, is deze Deep Recovery Night Cream. Het is een anti-aging crème die vooral gaat werken op de eerste tekenen van huidveroudering en die meer energie gaat geven aan een doffe huid. Ik vind deze geur iets lekkerder en de crème voelt ‘voller’ aan. Toch trekt hij super snel in en smeert hij makkelijk uit. Mijn huid voelt na gebruik erg fijn aan.

Conclusie? Deze zou ik zeker in een grote pot willen aanschaffen. Ik vind hem erg fijn aanvoelen op mijn huid.
 


Van The Body Shop heb ik deze Vitamine C SPF 30 Day Cream uitgeprobeerd. Ik vind het altijd fijn als een dagcrème ook zonnebescherming bevat. Ik weet natuurlijk niet of dit ook echt een optimale bescherming is aangezien het wel degelijk een dagcrème en geen zonnecrème is. Persoonlijk vond ik hem ruiken naar van die citroendoekjes voor je handen. Smeert goed uit want hij blijft niet plakkerig. 

Conclusie? De crème is zeker niet slecht, maar ik zou hem niet kopen. Rituals heeft een speciale zonnecrème voor het gezicht en dat is ook een volwaardige dagcrème. Dan voel ik me beter beschermd bij die crème.Sisley is best een duur merk en eigenlijk heb ik er nog nooit wat eerder van in huis gehad. Deze Cleansing Milk wou ik dan ook wel graag uitproberen. Hij zou op een diepe maar milde manier make-up en onzuiverheden verwijderen. Ik vond de geur een beetje raar ruiken. Het is echt een reinigingsmelk, al vond ik het niet helemaal duidelijk of je hem nu af moet nemen met een doekje of gewoon kan afspoelen. Hij doet zijn werk wel goed, want aan het wattenschijfje van mijn toner nadien hangt bijna geen foundation meer.

Conclusie? Na even opzoeken zie ik dat je voor deze reinigingsmelk al snel meer dan 80 euro moet betalen. Daarom zal ik hem dus ook nooit aanschaffen. Zijn werking is goed, maar veel goedkopere merken doen in mijn ogen hetzelfde.
Het laatste testertje uit dit artikel is deze Aloe Soothing Day Cream van The Body Shop. Ik heb hem gebruik nadat ik een maskertje gebruikt had op mijn gezicht en ik voelde dat mijn huid wel een kalmerende crème kon gebruiken. Hij ruikt vrij subtiel, maar niet zo lekker. Ik kan goed geloven dat deze fijn is voor een gevoelige huid aangezien hij nergens prikte. Mijn gezicht voelde nadien gekalmeerd en zacht aan. Hij trekt medium snel in en dat mag van mij iets sneller.

Conclusie? Ik zou vooral baat hebben bij deze crème op vakantie aangezien mijn huid daar erg gevoelig is. Helaas bevat hij geen SPF dus ik zou hem daarom niet als dagcrème kopen. Heb je een gevoelige huid? Dan kan deze crème wel een oplossing voor jou zijn!

Dat waren voorlopig alle samples die ik uitgeprobeerd heb. Ik vind het fijn ze op deze manier toch effectief te gaan benutten. Wat vinden jullie van deze nieuwe rubriek? Gebruik jij vaak je samples op? Of blijven ze toch ook vaak aan de kant liggen?

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee! Ik heb inmiddels ook al een hoop samples bij elkaar. Wellicht ga ik dit ook eens doen! Op deze manier heb ik wel Oils of Life ontdekt en gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Hilde! Soms ontdek je zo inderdaad topproducten! :-)

      Verwijderen