vrijdag 12 augustus 2016

Julie | Friday Nails #98 – Decadent Dish

http://www.verodoesthis.be/2016/08/julie-friday-nails-98-decadent-dish.html

Vorige zaterdag was ik voor het eerst in lange tijd nog eens vrij. Normaal moet ik altijd zelf werken, nu kon ik eens gaan winkelen. Er waren een aantal spullen die ik nog moest kopen, maar ik vond het ook fijn om nog eens te neuzen bij Action en Big Bazar. Bij die laatste zag ik een aanbieding van Essie nagellakjes voor €4.99 per stuk. Er was niet meer zoveel keuze, maar toch wist ik er nog eentje uit te kiezen. Ik ging voor deze bruinrode kleur met de naam Decadent Dish. Ik vind de potjes van Essie altijd super schattig maar aan volle pot vind ik ze wat duur. Zoals je kan zien zit er een speciaal effect doorheen de lak, waar ik altijd wel een zwak voor heb. Benieuwd hoe dit kleurtje uitpakt op mijn nagels? Lees dan zeker verder!De kwastjes van Essie vind ik persoonlijk altijd wel wat aan de dikke kant. Ik heb een haat-liefdeverhouding met dit soort borsteltjes. Langs de ene kant is het handig om je nagel in één strook te voorzien van een leuk kleurtje, maar langs de andere kant is het zo moeilijk om netjes te lakken aan de randjes. En dan wil ik het nog niet hebben over het lakken van teennagels met zulke brede kwastjes. Toch zijn ze typerend voor Essie en ik vind het wel wat hebben dat ze consequent zijn in hun productie. Voor zover ik er iets over kan terug vinden, is dit een lakje uit een collectie van rond 2012. Op internet is hij nog wel op verschillende plaatsen te koop. Ik moet toegeven dat ik de kleur een beetje verkeerd had ingeschat. Ik vond het vooral een bordeauxrode tint, maar eigenlijk is hij wel degelijk bruin. Door de speciale bronzen shimmer die de nagellak bevat, ziet hij er echter in elk licht toch weer een beetje anders uit. Een enkel laagje van deze kleur is op zich al voldoende om gerust mee buiten te komen. Zoals je kan zien heb ik toch mijn best gedaan om er deftig mee te lakken en is het me nog aardig gelukt om niet te knoeien. Het blijft een bijzondere kleur, eentje die perfect geschikt is voor de donkere maanden van het jaar.
Toch vind ik het resultaat na twee laagjes het mooist. Persoonlijk vind ik dat hij nu pas tot zijn recht komt. Na één laagje vind ik hem namelijk echt behoorlijk bruin, terwijl hij na twee lagen meer overeenkomt qua kleur met de inhoud van het flesje. Zoals ik net al zei ben ik een sucker voor zulke multicolor kleurtjes. Ik kan er naar blijven kijken! Je ziet rood, bruin, brons… Echt een speciale tint. Het is wel een kleur die ik niet vind passen bij de zomer, dus ik denk dat hij nog eventjes moet wachten om gebruikt te worden. Wel ben ik blij dat ik hem voor een goedkoop prijsje heb kunnen scoren en niet de volle pot heb moeten betalen. Ondertussen heb ik, als ik me niet vergis, vier kleuren van Essie en dat zullen zeker niet de laatsten zijn. Over de houdbaarheid kan ik je niet veel vertellen, al is die over het algemeen toch behoorlijk goed bij Essie!

Wat vinden jullie van dit kleurtje? En welke tint van Essie vinden jullie een echte must-have? Laat het me zeker weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen: