woensdag 17 augustus 2016

Julie DIY: Mermaid/Unicorn Marble Blush

http://www.verodoesthis.be/2016/08/julie-diy-mermaidunicorn-marble-blush.html

Onlangs zag ik bij Vera een leuk filmpje waarin ze zelf haar eigen blush/highlighter gemaakt had. Ik ben normaal niet zo van de DIY’s, maar deze wou ik dan ook erg graag zelf proberen. Het enige wat je nodig hebt is een highlighter, alcohol en drie kleuren oogschaduw. Je kiest best voor roze, groen en paars als je echt graag dat mermaid/unicorn effect krijgt. Je moet het ook over je hart kunnen krijgen om alles stuk te maken. Dat is misschien nog wel het moeilijkste uit heel dit experiment. Benieuwd of het allemaal goed gelukt is? Lees dan zeker verder!Vera gebruikte 96% alcohol van Kruidvat, maar dat kan je hier in België niet vinden, behalve misschien bij de apotheker. Ik nam de gok en kocht 70% alcohol voor €3.09. Van Catrice kocht ik een highlighter voor €3.99 en een oogschaduw mono voor €2.39. Ook van Essence kocht ik een oogschaduwkleur, deze kost €1.69 en die van 2B was €3.95. Verder heb je ook nog een leeg poederdoosje nodig. Voor €15.11 heb je dus alle benodigdheden om van start te gaan.Voor de start had ik nog even alle kleuren apart geswatcht. Ik was wel benieuwd of ik een mooi resultaat zou krijgen. De highlighter is niet super sterk gepigmenteerd. Wel vond ik de glans in de groene oogschaduw echt een meevaller. Hij ziet er op zichzelf al bijzonder uit, laat staan in combinatie met de andere tinten.Voor de mensen die exact willen weten welke kleurtjes ik gekocht heb, heb ik deze collage gemaakt. Ik vond het vooral grappig dat de roze kleur ‘i’m blushing’ heet aangezien ik er ook een blush van zou gaan maken. Bovendien kreeg de groene kleur de naam ‘My Mermint’ wat dan weer toepasselijk is omdat ik een mermaid effect wil creëren. Als je wat goedkoper wil blijven, kan je ook gewoon kleuren kiezen die al in je stash zitten, maar die wilde ik niet stuk maken. Bovendien had ik niet zoveel felle kleuren oogschaduw.Voor ik aan de slag ging, had ik alles al klaar gelegd. Ik nam twee vellen keukenpapier om de tafel te beschermen indien ik zou knoeien. Je hebt voor elke kleur een glaasje of potje nodig aangezien je daarin alles gaat stuk maken. Ook zou ik zeker vier aparte lepeltjes gebruiken en natuurlijk een mes om de poeders uit hun pan te wrikken.Het deed me wel een beetje pijn om de producten allemaal stuk te maken. Gelukkig had ik nieuwe items gekocht waar ik nog niet echt een band mee had. Hier zie je alles wat overblijft van de highlighter. Nu is het dan de bedoeling om alles fijn te drukken met een lepeltje zodat er geen grote brokken meer overblijven. Dit is belangrijk om nadien een geheel mee te maken.Hier heb ik dan alle poeders zo fijn mogelijk gedrukt. Ik vind het eigenlijk toch verrassend hoe weinig er overblijft van de poeders die ik heb stuk gemaakt. Alle kleuren zijn nu nog afzonderlijk. De volgende stap is om een klein beetje van de highlighter te mengen door de drie kleuren oogschaduw, dit om extra glans te kunnen garanderen.Je mengt ongeveer 1/3de van het geheel van de highlighter met de andere drie poeders. Zo zorg je ervoor dat deze kleuren straks ook mooi gaan glanzen. Je wilt namelijk een blush/highlighter maken en niet gewoon kleuren oogschaduw op je wangen smeren. In de poeders die je nu hebt, meng je één theelepel alcohol. Je krijgt hierdoor en soort van papje. Let op dat het ook niet te vloeibaar is, maar gewoon een smeerbare brij. Nadien meng je van elke kleur een beetje in de lege pan. Ik heb dit gedaan met een lepel, maar ook met behulp van enkele kleine tandenstokers maar ook satéprikkers kunnen prima. Zorg ervoor dat je vooral veel van de highlighter en de roze kleur meeneemt in het geheel, dat zijn de kleuren waarvan je het meeste wilt terug zien op je gezicht.Als je jouw gewenste patroon verkregen hebt, is het tijd om de poeder droog te maken. Dit doe je met behulp van een keukenpapier en een soeplepel. Je legt het papier voorzichtig op je poeders en drukt dit zachtjes aan met de achterkant van de lepel. Zo kan de overtollige alcohol in het keukenpapier trekken en zorg je ervoor dat je poeder kan drogen.

Nadien krijg je als het goed is een dergelijk resultaat. Ik was al meteen erg blij met hoe hij er uit zag! De kleuren passen mooi bij elkaar en ik heb toch voornamelijk veel van de highlighter en de roze kleur naar voor laten komen. De groene en paarse kleur zorgen dan weer voor het speciale unicorn effect op het einde.Het moeilijkste is dat je dan de blush een nachtje moet laten drogen. Ik heb de pan gewoon open op de kast gelegd en na zo’n 24u wachten was dit het resultaat. Rechts bovenaan, aan de paarse kleur, zit een klein scheurtje. Ik zou dus hoe dan ook erg voorzichtig omspringen met je eigen blush.
Ik wou de kleuren ook opnieuw weer apart swatchen om te zien of dat nog hetzelfde resultaat gaf. Ik moet zeggen dat vooral de groene kleur moeilijk apart vast te leggen is. De highlighter en de roze kleur komen zeker nog goed apart tot zijn recht. Onderaan zie je dan een swatch van alle kleuren door elkaar heen. Ik vind het nu al een mooi geheel!Natuurlijk kon ik niet wachten om hem ook te gaan proberen. Ik vind het altijd moeilijk om het resultaat van gezichtspoeders goed vast te leggen op foto. Je ziet hier duidelijk de mooie, zachte glans van de blush op mijn wangen. Ik vind het resultaat in het echt trouwens nog mooier. Hij heeft echt die koele glans die hij hoort te hebben.
Full face ziet het er dan zo uit. Ik heb hier ook wel mijn werk uniform aan. Normaal draag ik dan enkel Rituals make-up, maar ik kon echt niet wachten om mijn eigen blush te dragen! Ik vind persoonlijk het resultaat heel mooi. De glans is in het echt nog een stukje intenser. Je kan de kleur ook erg goed opbouwen door een beetje meer roze of een beetje meer highlighter te nemen. Ik ben echt erg blij dat mijn eerste poging voor een ‘do it yourself’ zo goed gelukt is. Het resultaat mag er zijn en ik ben nu al verliefd op mijn eigen blush. Ik heb hem dan ook al vaak gedragen sinds ik hem gemaakt heb. Ook vind ik het echt cool om een uniek make-up product in huis te hebben dat niemand anders heeft.

Wat vinden jullie van het resultaat? En denk je zelf ook aan de slag te gaan met deze DIY? Ik zou ook jullie resultaten dan graag zien!

Liefs,


Julie 

4 opmerkingen:

 1. Dat is gaaf gemaakt! Ik ga het wellicht ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super creatief en leuk om je tijd mee op te vullen! Mooi resultaat ook, wil ik zeker ook eens proberen! Hele leuke blog trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja en het ging verrassend vlot vooruit Jana! Ik wil jouw resultaat wel zien! ;-)

   Verwijderen