maandag 1 augustus 2016

FOOD | Tom's Diner Roosendaal


Naast een passie voor beauty, heb ik ook echt wel iets met eten. Tel daar dan nog een lichte fascinatie voor Amerika en retro bij op en een uitje naar Tom's Diner kon niet ontbreken. Sander en Patricia waren er al eerder geweest en voor zijn verjaardag nam Sander mij en Toon ook eens een keertje mee. Langs buiten lijkt het eerder klein en niet erg bijzonder, tot je binnenstapt. Je waant je ineens in een echte Amerikaanse Diner van ergens halverwege vorige eeuw. Heerlijk gewoon. 
Van het interieur heb ik geen foto genomen, aangezien ik dit wat awkward vond als heel de zaak vol zat. Wel kan ik je vertellen dat er zulke heerlijke zeteljes waren zoals je ook in de films kunt zien. Tel hierbij nog wat retro decoratie bij op zoals Vinylplaten aan de muur en je ziet het al bijna voor je. Als je houdt van dit concept, is dit dus echt iets voor jou. 

Nu over naar het eten. Aangezien Patricia en ik al een tijdje proberen om lekkere onionrings en mozzarella cheesesticks te maken, proefden we die met zijn vieren als voorgerecht. Niet dat dit mij ge├»nspireerd heeft om het voortaan zelf beter te maken, maar het was echt wel de moeite. De mozzarellasticks hadden misschien wat meer smaak mogen hebben door meer kruiden toe te voegen in het paneermeel. De onionrings waren wel geweldig! 


Dan komen we aan bij mijn hoofdgerecht. Ik moet toegeven dat ik het niet volledig heb opgekregen en een deel van mijn frieten zijn dan ook uiteindelijk bij Toon beland (Thank god voor een persoonlijke vuilbak). Ondanks dat de cheeseburger waar ik voor gekozen had er op het eerste zicht misschien niet zo speciaal uitziet, was hij echt wel de moeite. De hamburger was een stuk dikker dan wat je bijvoorbeeld bij McDonalds krijgt en het vlees was ook enorm sappig. Daarnaast werd het vrij simpel gehouden door er gewoon sla, ui, ketchup, kaas en augurken op te doen. Ondanks dat dit dan misschien peanuts lijkt, vond ik het wel een enorm lekkere burger. 

De frietjes en vooral dan de salade waren ook belachelijk lekker. Vaak durf ik een slaatje op mijn bord nogal gauw te laten liggen, maar hier was dit als eerste op. Een leuk weetje nog is dat ketchup en mayonaise op tafel staan in zulke leuke retro flessen. Nice! 


En dan Toon zijn hoofdgerecht. Hier kan ik zelf natuurlijk niet veel over vertellen, maar ik heb hem absoluut niet horen klagen. Als ik hem moet geloven waren vooral de ribbetjes erg goed. 


En als we dan eens iets doen, doen we het meteen goed en nemen we ook dessert. Ik koos voor een salted caramel milkshake. Patricia had de gewone caramel en ik proefde eigenlijk bitter weinig verschil. Het ziet er erg leuk retro uit, maar persoonlijk vond ik het wel wat te zoet. Hierdoor heb ik een halve milkshake doorgeschoven naar Toon. Begrijp me niet verkeerd, het was wel lekker, maar ik ben niet bepaald een echte zoetekauw. 

Overall denk ik dat het wel duidelijk is. We hebben met z'n vieren genoten van deze avond. Lekker eten, gezellige zaak, goed gezelschap. Wat wil een mens nog meer? Misschien een schappelijk prijskaartje? Uiteindelijk hebben we ongeveer €115 betaald voor vier personen, eten en drinken. Ik moet wel zeggen dat het hoofdgerecht van Toon (en Sander, want hij had het zelfde) veruit het duurste van de kaart was. Het scheelde toch al wel €8 per bord met hetgene wat Patricia en ik hadden. Het is maar zodat je er een idee van hebt. 

Als je eens in de buurt bent, of je wilt er gerust een eindje voor rijden (het was voor ons toch een uurtje rijden) is dit zeker een aanrader! Vergeet wel niet te reserveren, want het kan er druk zijn! 

Tom's DinerRaadhuisstraat 3, 4701 PK Roosendaal, Nederland


Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten