zaterdag 27 augustus 2016

7 tips om de hitte te overleven


Terwijl ik dit schrijf, overweeg ik om de diepvries leeg te halen zodat ik er zelf in kan kruipen. Het is ondertussen al de derde dag op rij boven de dertig graden en dit zijn echt geen temperaturen waar ik fan van ben als ik niet naast een zwembad ligt met een cocktailtje in de hand. Mijn gezicht lijkt te smelten, energie om te bewegen heb ik amper om dan nog maar te zwijgen over zweterige nachten. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het toch wat draaglijker te maken. Vandaag deel ik enkele dingen die voor mij goed werken. 

1. Maak je huis donker
Deze is vrij logisch en helpt echt wel. Wanneer je je gordijnen of rolluiken de volledige dag dicht laat, komt er veel minder warmte je huis binnen. Het zorgt er helaas niet voor dat het binnen heerlijk koel is, maar elke graad minder telt. 

2. Overdag dicht, 's avonds open 
Wanneer je nu overdag je ramen open zou zetten, gaat alle koele lucht naar buiten en komt de warmte nog harder naar binnen. Dit willen we uiteraard vermijden. De lucht binnen wordt sowieso al opgewarmt door de zon en de temperaturen buiten. Gelukkig koelt het 's avonds en 's nachts wel af en dat zijn de perfecte momenten om je ramen wagenwijd open te zetten. Vergeet ze 's ochtends wel niet op tijd terug dicht te doen, anders zit je de volgende dag met de warmte. 

3. Water en de rest komt later
Ik besef dat ik hier geen nieuwe dingen aan het verkondigen ben, maar het blijft altijd belangrijk om genoeg te drinken. Met deze temperaturen ben ik zelfs goed bezig wat dat betreft. Wat ik altijd doe, is een grote kan vullen met water, ijsblokjes en dan wat fruit zodat het een stuk verleidelijker wordt om te drinken. Zo heb ik vandaag op drie uur tijd toch een dikke twee liter water gedronken. 

4. Vochtige handdoek
Soms koelt het 's avonds net niet genoeg af om comfortabel te slapen. Of toch ik heb dan moeite om in slaap te geraken. Wat ik dan af en toe durf te doen, aangezien ik geen ventilator ter beschikking heb, is een handdoek vochtig maken (koud water uiteraard) en dat leg ik dan in bed op mijn rug. Zo ben ik de afgelopen jaren al een paar keer in slaap kunnen vallen na te draaien en keren van de warmte. In het begin is het raar en wennen, maar het werkt! 

5. Ga niet ineens een dagje naar zee
Als je dicht bij de zee woont, is dat nog wel een prima plan. Urenlang in de auto zitten niet bepaald. Ben je gezegend met een geweldige airco kun je het ook nog wagen, maar ga echt geen twee uur in een stikhete auto zitten en het risico lopen om in de file te staan. Kies dan eerder voor een zwembad of zwemvijver dichter bij huis. 

6. Pas je make-up aan
Foundation smelt bij warmte. Je mooie make-up ziet er na een uurtje dan al gemakkelijker minder fris uit om dan nog maar te zwijgen over het ongemakkelijke gevoel. Kies bij warm weer daarom liever voor wat minder of zelfs geen make-up. 

7. Nap time
De warmste periode van de dag wordt in landen zoals Spanje gebruikt om een siĆ«sta te houden. De winkels gaan daar dan effectief een aantal uurtjes dicht zodat de mensen geen al te zware inspanningen hoeven te doen tijdens die hete uren. Wanneer je dus geen verplichtingen hebt, blijf dan rustig binnen, lees een boek, kijk een serie of doe een dutje. Als je toch bepaalde dingen moet doen, probeer die dan 's ochtends of 's avonds te doen. 

Wat doe jij om het warme weer te overleven? 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Veel binnen zitten in ieder geval! Dit is absoluut geen weer voor mij...haha

    BeantwoordenVerwijderen