dinsdag 19 juli 2016

Life through my eyes | Juli #8


Vorige week kwam er bijna niets online omdat telkens ik voor de blog wou schrijven mijn internet op vakantie wegviel. Zo typisch. Nu ben ik terug, voel ik me thuis weer helemaal op mijn gemak en probeer ik niet te smelten van de warmte. Het is ondertussen al twee weken geleden dat ik nog eens een ltme deelde, dus het is weer hoog tijd om aan jullie te laten zien wat ik allemaal gedaan heb. Neem een lekker groot glas water of iets lekkers, dan kunnen we eraan beginnen. 
Beginnen doen we natuurlijk bij het begin en dat was toen ik nog gewoon thuis zat. Ik probeerde me zo goed mogelijk af te leiden aangezien mijn vriend op vakantie was. Patricia en ik hadden toen een soort van nieuwe verslaving: knoflookbroodjes met kaas. Hierdoor hadden we er regelmatig eentje in huis en maakten we die te pas en te onpas klaar. 


Dit is gevaarlijk. Eerst proefde ik er een aantal die wat pikanter waren, maar nog niet om te zeggen belachelijk pikant. Tot op een bepaald moment ik er eentje nam waardoor m'n ogen begonnen te tranen en ik even niet bij kwam. 


Genoten van een -toen nog- zeldzaam dagje goed weer en een ijsje gaan halen samen met Patricia en papa.


Ik eet enorm graag mosselen. Momenteel zo graag zelfs dat ik ze meerdere keren per week zou kunnen eten. Bij deze portie hoort eigenlijk nog een best grappig verhaal. Ik had voor mezelf een pak van 2 kg gekocht zodat ik er geen frietjes bij zou moeten bakken. Ik had ze al gekuist maar moest nog even bij iemand langsgaan. Daar kwamen ze ineens met McDonalds af voor mij. Je kunt het wel raden, ik heb en dat BigMac menu op én een groot deel van deze mosselen. Toen had ik écht wel genoeg gegeten. 


Ik had niet alles opgekregen en de rest heb ik de dag erna gebakken met een klein beetje look als voorgerecht. Superlekker. Hierna ging ik op café met mijn vroegere docent Engels (want ja, afgestudeerd hé) en enkele klasgenoten. Hiervan heb ik geen foto's gemaakt. 


En soms ontdek je in je stash pareltjes waarvan je niet meer wist dat je ze nog had. 


Is hij niet schattig? :D


Een vriendin van mij heeft dit jaar met de Voice van Vlaanderen meegedaan, maar heeft jammer genoeg niet gewonnen. Plots zagen we in de krant dat ze een platencontract heeft gekregen. Zo leuk! Ondertussen is ook bekend geraakt dat ze dit najaar meedoet met de 'Winterrevue' van Stany Crets. Dubbelleuk! Proficiat Lisa! 


Omdat ik op vakantie vertrok, besloot ik mijn kamer nog eens op te ruimen. Niet omdat ik daar perse veel zin in had, maar vooral omdat ik een koude oorlog met mama wou vermijden. Vorig jaar had ze namelijk op vakantie drie dagen niet tegen mij gesproken omdat ik mijn kamer niet had opgeruimd... Fijn... Tijdens het opruimen kwam ik dan uiteindelijk 'mijn Reproboekske' tegen. Oftewel het blaadje van onze studentenvereniging dat ik gemaakt had in mijn praesidiumjaar. Hier kunnen jullie trouwens lezen wat Hendrik over mij geschreven heeft. 


Mijn look om te gaan werken. 

En dan komen we aan bij de foto's van in Polen. Deze schattigaard was heel de week mijn beste vriend. (Er volgen dus nog een aantal foto's van deze cutiepie) 


Geen extra uitleg bij nodig, denk ik. 


De mama van deze schattigaard kon er zelf ook wat van. Telkens ik buiten op het trapje zat om te roken, kwam ze bij mij zitten. Wanneer ik dan opnieuw naar binnen wou en ik haar van mijn schoot zette, sprong ze er terug op voor ik zelf recht kon staan. 


Aangezien Toon zelf ook op reis was en ik hem best hard miste, had ik foto's meegenomen naar Polen. Toevallig, doordat er eentje op de grond viel, merkte ik dat hij op de achterkant wat lieve dingen geschreven had. Hij is de beste! ♥ 
Hello there, you human. Tell me I'm the cutest. 


En op woensdag gingen we winkelen in een enorm winkelcentrum in Lodz, Manufaktura. 's Middags besloten we bij de Burger King te eten, gewoon omdat het kon. 


Toegegeven, de week in Polen was absoluut niet de gezondste. Na Burger King en nog even winkelen zijn we namelijk een koffie gaan drinken en koos ik voor een Caramel Machiatto. 


En als afsluitertje probeerde ik bubble thee.


In Lodz was er trouwens ook een Sephora en daar kocht ik deze set met vier palettes. Elk palette bevatte vier oogschaduwkleuren en een blush. 


Diezelfde avond nam mijn neef Patricia en mij mee naar een soort van dorpsfeest. Daar zag ik deze kermisattractie die bij ons volgens mij al twintig jaar geleden niet meer door de keuring geraakt zou zijn. Ik stond erbij, keek ernaar en schudde mijn hoofd... Mijn neef begreep niet wat er mis mee was. :P 


Dat dorp had trouwens het everzwijn als symbool, net zoals het dorp waar ik gestudeerd heb. Grappig!

Enkele dagen later staken we een kampvuurtje aan en roosterden we marshmallows. Ik vind de foto helaas niet meer. :( 


En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. We stopten in Duitsland bij een wegrestaurant om avondeten te eten en Patricia en ik kozen voor een hamburger. We wisten namelijk uit ervaring dat niet alles er even lekker is en we met een hamburger weinig verkeerds konden doen. Hij werd geserveerd in dit leuke mandje. 


En op zondag verraste het vriendje van Patricia ons (Toon, Patricia en mij) met ingrediënten om zelf pizza te maken. Dit sloegen we natuurlijk niet af. (Oké, eigenlijk hadden ze dat zaterdag al bij toen we thuis kwamen, maar toen hadden Patricia en ik absoluut geen honger)

En dat was het dan. De foto's van gisteren hou ik bij voor de vorige keer. Deze LTME is al lang genoeg. De volgende dagen ga ik nog proberen te genieten van de zon. Vandaag heb ik het wel al opgegeven na een goed uurtje omdat het echt te warm was. Morgen poging 2! 

Wat doen jullie als het zo ontzettend warm is? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten