woensdag 27 juli 2016

Julie | The Master Perfumer °39 & °11

http://www.verodoesthis.be/2016/07/julie-master-perfumer-39-11.html

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan twee geurtjes van The Master Perfumer. Als je deze nog niet kent, het is een collectie parfums van Kruidvat. Vaak lijken deze geuren erg op dure en bekende geurtjes uit de parfumerie. Je kan verschillende formaten kiezen en ze zijn eigenlijk allemaal even goedkoop. Ik koos twee verschillende geuren in en 15ML variant waar je €3.49 per stuk voor moet betalen. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt door een artikel van Aranka waar ze het heeft over de nieuwe Oriental Summer geur. Benieuwd of deze geurtjes lijken op hun bekende voorgangers? En of het de moeite is om hier voor naar de winkel te lopen? Je ontdekt het verder in het artikel.Beginnen doe ik met N°39 Absolute Iris. Ik had hierover gelezen dat het een dupe zou zijn van La Vie Est Belle van Lanôme en die geur staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. De geurnoten die je kan herkennen in deze parfum zijn iris, muskus en patchoeli. De laatste tijd ben ik wel fan van dingen waar patchoeli in verwerkt zijn. Toen ik deze in de winkel sprayde, leek ik de geur van La Vie Est Belle wel te herkennen. Ik twijfelde dus niet, maar koos wel voor een klein formaat. Je weet immers nooit hoe hij na een tijdje ruikt en of hij niet snel vervliegt, bovendien vind ik zo’n 15ML flesje ontzettend handig om mee te nemen in mijn handtas. Ik ben in ieder geval blij dat ik dit geurtje nu op deze manier toch een tijdje kan dragen voor ik overga tot het effectief aankopen van de duurdere variant. De geur is fris en een tikje zoet, ideaal om tijdens de zomer overdag te dragen.
De tweede geur die ik koos is de nieuwste telg in de familie N°11 Oriental Summer. Deze geur is een mix van oranje bloesem, jasmijn en vanille orchidee. Normaal gezien ben ik geen fan van geuren met oranje bloesem, maar toch sprak deze geur me wel aan. Hij is iets zwoeler en sterker dan N°39 en daarmee uiterst geschikt als avondparfum. Ook hier koos ik voor de 15ML variant. Je kan ook kiezen voor 50ML en dan betaal je de belachelijk lage prijs van €7.99. Ook deze geur heeft een bekend broertje, namelijk Black Opium van Yves Saint Laurent. Die geur stond niet echt op mijn verlanglijstje, maar van zodra ik de geur rook, kwam hij me wel bekend voor. 

Ik had beide geuren op mijn polsen gesprayd en bleef deze toch nog wel enkel uren nadien ruiken. Even bij sprayen is natuurlijk ook geen probleem. De flesjes zijn klein en handig voor in je handtas en ze kosten echt drie keer niks. Ik vind het vooral fijn om op deze manier dure geuren eerst eens te kunnen uitproberen voor ik effectief overga tot het aanschaffen van de ‘echte’ geur. Ik ben in ieder geval blij dat ik deze geuren ontdekt heb, en zal ze zeker nog vaak gaan dragen. Waarschijnlijk neem ik deze twee flesjes ook mee op vakantie in september!

Hebben jullie al eens een geur van Kruidvat The Master Perfumer geprobeerd? En kies jij liever voor het echte werk of neem je genoegen met een goedkope dupe? Let me know.

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. De dupe van La Vie Est Belle staat op mijn wishlist! Ik ben heel benieuwd of hij op mijn huid ook lekker ruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind hem echt best wel lekker. Al wil ik nog steeds het origineel ook kopen hoor! ;-)

   Verwijderen
 2. Ik heb laatst ook nr 39 gekocht en vind 'm heerlijk! En een keertje bijsprayen voor die prijs is geen punt. Ik heb 'm ook in mijn handtas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee precies! Meestal spray ik met een duur parfum ook bij! :p

   Verwijderen