zondag 17 juli 2016

Julie | Cattier-Paris Deodorant Spray

http://www.verodoesthis.be/2016/07/julie-cattier-paris-deodorant-spray.html

Onlangs kreeg ik een leuk berichtje van Veronique. Ze vertelde me dat ze een deodorant van Cattier-Paris ontvangen had om te reviewen. Ik schreef al eerder over skincare producten van dit merk en daarom mocht ik ook deze deodorant hebben. Het is een erg speciale spray met kardemom en patchoeli zonder aluminium en zonder gas. Een erg bijzondere spraytechniek die ik nog niet eerder zag bij een deodorant. Tegenwoordig gebruik ik voornamelijk sticks maar ook sprayflessen gebruik ik nog wel. Ik was erg benieuwd naar de geur en werking van dit product. Hij is specifiek ontwikkeld voor een gevoelige huid, dus zeker als je hier last van hebt, lees je best even verder.Ik zal jullie ook nog even de officiële uitleg van Cattier-Paris over deze deodorant meegeven: “De Cattier Paris Deodorant Brume Active zorgt voor een zacht en fris gevoel, de hele dag door. De milde formule beschermt en respecteert de huid. Sopholiance S (een natuurlijk anti-bacterieel middel) zuivert en voorkomt het ontstaan van ongewenste geurtjes, zonder het natuurlijke transpiratieproces van de huid te blokkeren. Biologische aloë vera hydrateert, verzacht en beschermt de huid. Biologisch toverhazelaarwater kalmeert en tonifieert de huid. Met een subtiele houtachtige geur met ondertonen van patchouli en kardemom. Zonder aluminiumzouten.”

Normaal gezien kost deze spray €7.99. Ik was vooral nieuwsgierig naar het gevoel van deze spray. Het is er eentje met natuurlijke ingrediënten en dat lijkt tegenwoordig wel de nieuwste hype. Ook het feit dat het zonder aluminiumzouten is vond ik opmerkelijk voor een deodorant. Aangezien de ingrediënten misschien niet allemaal duidelijk leesbaar zijn op de foto, geef ik ze hier nog even mee:

Aqua, Alcohol**, Hamamelis Virginiana Water*, Glycerin, Candida Bombicola/Glucose/Methyl Rapeseedate Ferment, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Polyglyceryl-10 Laurate, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Lactic Acid, Citronellol, Eugenol, Limonene.
*Ingrediënten afkomstig uit biologische landbouw
**Omgezet vanuit een biologisch ingrediënt 

   98,9% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong
   17% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw

Opvallend is dat er toch wel parfum in deze spray zit. Mocht je hier dus gevoelig aan zijn, weet ik niet zeker of deze spray iets voor jou is. De geur is die van kardemom en patchoeli. Ik was hier erg benieuwd naar, maar eigenlijk valt hij toch best tegen. Het is geen geur is ik meteen in gedachten haal als ik aan een lekker, frisse deodorant denk.
Zoals je kan zien, komt er echt een natte nevel uit deze fles. Het is niet zo’n droge spray zoals bij vele andere deodorants vaak het geval is. Ik vind hem persoonlijk redelijk lang nat en zelfs plakkerig blijven. De geur went wel na een tijdje, al vind ik hem nog steeds niet geweldig. Om eerlijk te zijn heb ik deze nog niet zo erg vaak gebruik, alleen in het begin om hem te testen. Voor mij houdt hij het zweten niet voldoende tegen, geurtjes zijn echter niet te bespeuren. Toch verkies ik zelf een deodorant stick, zoals die van Lady Speed Stick of Rituals boven een spray zoals deze. 

Ik kan me wel voorstellen dat mensen die bepaalde merken van deodorant niet kunnen verdragen, deze wel kunnen smaken. Het is vast een goed product voor iemand met een allergie, maar indien je hier geen rekening mee moet houden, vind ik hem niet echt een meerwaarde hebben. Toch vond ik het fijn om deze uit te proberen. Ik had hier namelijk al eerder over gelezen en was toen al benieuwd. De producten van Cattier-Paris bevatten geen parabenen, fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of petroleumderivaten.

Hadden jullie al eens van deze speciale deodorant gehoord? En zijn jullie zelf bekend met Cattier-Paris als merk? Deel even je mening in de reacties hier onder.

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Ik ken het merk niet, en de deo ook niet. Haha. Jammer dat ie niet super lekker rook. Ik ben op dit moment super tevreden met mijn Scent deodorant. Echt de beste die ik ook heb gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het merk kende ik nu al een tijdje, de deo was voor mij ook nieuw. Ik heb nog nooit een Scent deodorant geprobeerd, maar gebruik wel Lady Speed Stick en Rituals sticks! :-)

      Verwijderen