woensdag 13 juli 2016

Julie | BeautyMelon Bestelling (MeMeMe & Yankee Candle)

http://www.verodoesthis.be/2016/07/julie-beautymelon-bestelling-mememe.html

Per toeval las ik onlangs op Facebook het bericht dat de webshop BeautyMelon weldra zou sluiten en dat bijna alles buiten mocht aan 50%. Dit trok meteen mijn aandacht en na even kijken zag ik meteen dat ik een heleboel dingen wilde bestellen van Yankee Candle. Ook bij de make-up heb ik nog gekeken maar daar heb ik maar één ding gevonden: een blush van MeMeMe. Veronique heeft jullie ook haar Yankee Candle stash laten zien en vandaag wil ik jullie dus de unboxing van mijn bestelling laten zien. Benieuwd naar alle geuren? Lees dan zeker verder!Zoals ik al zei kocht ik enkel één make-up product en de rest is allemaal van Yankee Candle. Ik heb ooit al eerder een grote en een medium jar gehad, verder heb ik nog geen producten van dit merk in huis gehad. Deze keer liet ik mij goed gaan en bestelde ik één kleine jar, 12 samplers en 9 tarts om te smelten. Alles was aan 50% dus dat vond ik al wel eens de moeite om wat geuren uit te proberen. Als eerste wil ik jullie toch nog even de shimmer stack laten zien. MeMeMe is een merk dat ik leerde kennen via Deauty maar van dat oogpotlood werd ik niet echt warm. Deze blush deed me natuurlijk meteen denken aan de bekende shimmer bricks van Bobbi Brown. Normaal gezien kost deze Pink Zest geloof ik €14.95 maar nu kon ik hem scoren aan €4.95. De verpakking vind ik er alvast mooi en veelbelovend uitzien.En zo ziet de binnenkant er dan uit. In de rechterbovenhoek kan je alle kleuren afzonderlijk zien en links onder heb ik dan een veeg gemaakt over alle kleuren tezamen. Ik denk dat het moeilijk is om één afzonderlijke kleur te gebruiken, maar je kan natuurlijk wel meer onderaan of meer bovenaan werken. Het is vooral de voorlaatste kleur die het sterkst naar voren komt als je alle kleuren met elkaar combineert. Ik heb hem nog niet echt kunnen uitproberen maar ik vind de verpakking wel handig openen en ik ben wel blij met mijn aanwinst. Net zei ik al dat ik een grote en een medium jar heb gehad. Dat waren Candy Cane Lane enFireside Treats. Ik vond beide geuren wel lekker, maar de potten waren alles behalve helemaal leeg toen ik ze niet meer aangestoken kreeg. Daarom wou ik nu eens een klein formaat uitproberen. Toen ik aan het bestellen was, heb ik wel alles nog even met Nick overlopen. Ik ga proberen de geuren te beschrijven, al gebruik ik wel een combinatie van de oorspronkelijke tekst en mijn eigen ervaring. De omschrijvingen komen van Sensationalhome.nl, daar vond ik de beste beschrijvingen van Yankee Candle kaarsen. Bundle Up is een schone winterse geur die ons meeneemt naar de donkere dagen voor kerst. Een vleugje citrus voegt de scherpte toe van koele gepoederde sneeuw op verse linnen. Ik ruik zelf een friszoete geur, iets dat ik wel kan appreciëren. Hier alvast even kort welke tarts ik gekocht heb. Ik heb pas sinds kort zo’n brandertje dus ik wou deze nu wel erg graag uitproberen. Ik koos enkele witte, zachte geuren en enkele rode geuren die iets zwaarder zijn. We kozen echt van alles wat, zodat we nadien een beter idee hadden welke we eventueel in het groot nog zouden kunnen kopen in de toekomst. Tarts hebben tot 8 branduren.De witte geuren zijn vaak iets zachter van geur dan de felgekleurde. Sparkling Snow brengt ons de scherpe, natuurlijk frisse geur van glanzende, met sneeuw bedekte dennenbomen. Mij doet deze ook een beetje aan wasverzachter denken, misschien eentje met dennengeur dan? 

Strawberry Buttercream Wax Tart is een absoluut heerlijke traktatie van dikke, zoete aardbeien bedekt met heerlijke slagroom. Je ruikt absoluut de geur van romige aardbeien, al ruik ik ook een beetje een warme toets. Een beetje zoals koekjes met aarbei.

Christmas Cookie is een heerlijke geur die ruikt naar koekjes bereid met roomboter, vanille en suiker. Een traditionnele Britse kerstsurprise. Ik ruik hier duidelijk vanille koekjes in. Ik ben erg benieuwd naar deze geur, omdat ik vaak van vanille geurtjes hoofdpijn krijg.

Angel's Wings is een mooie frisse geur van zoete suikerspin, hemelse pure bloemblaadjes en goddelijk vanille. De vanille hierin is al een stuk zachter en ik ruik opnieuw zo’n frisse wasverzachter geur. Zoete suikerspin kan ik er niet in herkennen.De rode geuren zijn vaak iets met bessen of toch althans een winterse geur. De onderste twee zijn erg fris en fruitig zoet. Laat ik eerst beginnen met Black Cherry. Het is een fruitige geur die ruikt naar de absoluut, heerlijke zoetheid van rijpe zwarte bessen. Voor mij is dit inderdaad zo’n typische bessengeur. Door de verpakking heen, ruik ik nog niet echt kersen.

Cosy By The Fire is een warme mix van gember kruidnagel en sinaasappel. De combinatie van houtachtige noten van een knapperend haardvuur en het comfort van een hete aromatische drank ernaast geven je dat winterse haardvuur gevoel. De geur geeft me inderdaad zo’n koude winteravond gevoel. Ik ruik iets van kaneel maar ook echt een warme theegeur. 

Berry Trifle is de verrukkelijke geur van verse bessen, pittig en scherp, gelegen op een wit bed van heerlijk zacht vanille ijs. Voor mij is dit een zoete fruitgeur die ook iets parfumachtig heeft. Vanille ijs kan ik er niet meteen uithalen.

Mango Peach Salsa Wax Tart is een zoete pittige geur bestaande uit sappige mango's en perziken verlevendigd met citrus, gemberbloemen en peper. Dit is een vrij verrassende keuze voor mij, al vind ik hem stiekem misschien wel het lekkerst. Je ruikt fris vers fruit waarbij vooral perzik en mango naar voor komen. Op een of andere manier ruik ik ook iets anijs-achtig.

Icicles is een winterse bosgeur van met ijs bedekte dennentakken met tintelend noten van kruidige kaneel. De bosgeur kan ik wel herkennen, kaneel iets minder. Sorry dat ik het alweer zeg, maar het heeft iets weg van wasverzachter.De samplers die ik kocht zijn deze op de foto hierboven. Om te beginnen zie je ook weer vier witte geurtjes en onderaan vier rode geurtjes. Ik hou wel van die kruidige wintergeuren, vandaar dat ik er daar ook veel van heb gekozen. Iedereen weet ondertussen dat ik van kaneel hou, maar soms kan dat toch ook wel tegensteken vind ik. Niet alles met kaneel ruikt even lekker. Goed, ik ga weer verder met het beschrijven van de geuren. Votive samplers hebben zo’n 15 branduren.Winter Glow is een scherpe geur van berijpte bladeren op besneeuwde bomen, opgewarmd door gouden amber zonnestralen. Het is een vrij zachte geur die me toch aan de winter doet denken. Hij is fris en warm tegelijk.

Snow In Love Geurkaars Votive Sampler is een prachtige mix van kalmerende bossen en winterse frisheid met poedersneeuw. Deze geur zou ik helemaal anders omschrijven. Eerder als een zwaar en zoet parfum met een frisse toets. Dit zou wel eens mijn favoriet kunnen zijn.

Soft Blanket Geurkaars Votive Sampler is een heerlijke friss geur van citrus, luxe vanille en warme amber. Dit lijkt het soort vanille waar ik wel tegen kan. Op zich klinkt de omschrijving alsof het niks voor mij is, maar ik ben dol op zachte dekentjes! Het doet dan ook denken aan verse lakens op je bed.

Fluffy Towels Sampler ruikt naar de frisse geur van schone handdoeken, warm uit de droger. Met tonen van citroen, appel, lavendel en lelie. Dat deze geur aan wasverzachter doet denken is niet abnormaal. Zachte, warme handdoeken met een bloemig parfum.Black Coconut neemt je mee naar een paradijselijk eiland. Het bestaat uit rijke kokos, cederhout en eilandbloesems voorspellen een avond van luxe rust. Ik ruik zeker kokos maar ook het cederhout en bloemengeur komen wel naar voren. Het is ook wel een parfumachtige geur maar wel eentje die je een tropisch vakantiegevoel geeft.

Madagascan Orchid is intens en intrigerend. De exotische geur van deze zeldzame orchidee heeft een onweerstaanbare allure. Yankee Candle Madagascan Orchid behoort tot de groep bloemige geuren van Yankee Candle. Deze ruikt echt super heerlijk. Het is de eerste die we aangestoken hebben maar jammer genoeg denk ik dat het formaat te klein is om in onze woonkamer goed te ruiken. Hij is niet helemaal opgebrand, dus ik ga hem verder als tart gebruiken. Mij doet hij denken aan vakantie en tropische blomen.

Cinnamon Stick Geurkaars Votive Sampler is het geurige geheim van kaneel gebundeld met kruidnagelen. Dit is zo’n typische kaneel en kruidnagel geur die je doet denken aan de winter. Het zou zo de geur van een bruisbal van Lush kunnen zijn. De geur doet me denken aan van die kaneelkussentjes, de snoepjes.

Vanilla Chai is een rijk en pittig recept van gember, kaneel en vanille. Yankee Candle Vanilla Chai behoort tot de groep food & spice geuren van Yankee Candle. Ik ben dol op de geur van Chai Tea Latte en dit is zo’n geur. Dit doet me inderdaad denken aan een warme winterdrank!
Pink Hibiscus is helder en mooi. Het bruisende lichte citrus boeket van delicate tropische hibiscus bloemen is altijd uitnodigend. Yankee Candle Pink Hibiscus behoort tot de groep bloemige geuren van Yankee Candle. Het is voor mij een tipische bloemengeur en ik ruik zelfs een beetje rozen er doorheen. Het is niet mijn favoriet, maar hij is wel zomers!

Red Apple Wreath bezorgd je een feestelijke thuiskomst met de geur van zoete appels, kaneel, walnoten en esdoorn. Yankee Candle Red Apple Wreath behoort tot de groep festive geuren van Yankee Candle. Ik ruik erg sterk rode appels en kaneel. Hij ruikt ook erg zoet, een beetje kauwgom-achtig. 

Sparkling Cinnamon is een kruidige warme geur van echte, geïmporteerde kaneelstokjes met een vleugje kruidnagelen. Yankee Candle Sparkling Cinnamon behoort tot de groep food & spice geuren van Yankee Candle. Valt het op dat ik veel van dit soort geuren heb met kaneel en kruidnagel? Deze ruikt wel erg kruidig, vooral naar van die spicy rode kaneel. Hier moet je van houden.

Christmas Eve is een traditionele kerstgeur van open haard, gesuikerde pruimen en gekonfijte vruchten. Deze geur vind ik erg lastig. Hij is zo moeilijk te omschrijven! Het is een mix tussen van dat kerstsnoep, en fris zoet fruit. Zeker een speciale geur!

Wauw, na het schrijven van dit artikel heb ik wel een beetje hoofdpijn van alle geuren door elkaar! Ik ben wel blij dat ik deze bestelling heb kunnen plaatsen en alles aan 50% korting heb kunnen scoren. Ik kijk er nu al naar uit om al deze geuren uit te testen! Ik heb trouwens de geuren nog even overlopen met Nick en hij zei ook exact drie keer wasverzachter waar ik het zei! We roken echt bij alle kaarsen hetzelfde en vinden dezelfde geuren lekker.

Welke spreekt jullie het meeste aan? En hebben jullie zelf melts en samplers van Yankee Candle in huis? 

Liefs,


Julie x


20 opmerkingen:

 1. Zo, jij hebt een mooie bestelling gedaan! Yankee Candle heeft echt heerlijke geuren. En die blush lijkt inderdaad op de bekende shimmer bricks van Bobbi Brown. Ik wist helemaal niet dat Beautymelon gaat sluiten. Fijn dat je zoveel hebt kunnen scoren aan de helft van de prijs. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie net dat de webshop al is gesloten, balen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, toen ik het bericht las, was het echt nog een weekje open of zo.

   Verwijderen
 3. Ik ben gek op Yankee Candle!! Super bestelling heb je gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit had ik eerder moeten weten! YC met 50% korting..daar gaat mijn hartje sneller van kloppen hihi. Ik ben enorme fan van YC. Ga morgen in Amsterdam ook zeker een de winkel bezoeken waar ze het verkopen. Fijne aankopen heb je gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ben er ook maar toevallig bij uitgekomen! :-) Veel succes met winkelen vandaag!

   Verwijderen
 5. Ik zou de mango kaars kiezen. Ik ben namelijk een grote fan van de geur van mango. Ik heb zelf nog geen yankee kaars gekocht. Bij ons in het stad is er nog geen winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De mango geur vond ik verrassend lekker! En hier is er ook geen winkel in de buurt, dan maar online bestellen! :-)

   Verwijderen
 6. Amai wat een hoop geurtjes! Ik vind vooral vanille geurtjes erg aangenaam :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb me goed laten gaan! ;-) met vanille moet ik toch altijd opletten voor hoofdpijn! :-)

   Verwijderen
 7. Leuke aankoopjes, de wax tarts van Yankee Candle vind ik ook erg fijn :)
  Je hebt lekkere geuren uitgekozen!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Saraya! Het is toch altijd gokken als je online moet bestellen! :-)

   Verwijderen
 8. Wat een mooie bestelling! 50% korting is mooi meegenomen zeg! Tip: die Yankee Candle tarts kun je ook gemakkelijk in twee of drie breken. Dan kun je tot wel 24 uur met één tart doen :) Angel Wings vind ik zelf heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tip! Ik gebruik ook de samplers als melt wanneer ik ze niet meer aangestoken krijg! ;-)

   Verwijderen
 9. Wow, wat een mooie aankopen! Had ik dat maar eerder geweten... ik heb nog nooit een yankee candle in mijn handen gehad. Jij zit goed voorlopig, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonde, moet je zeker eens doen Babs! ;-) En haha, ja ik kan er weer even tegen! :-)

   Verwijderen