zondag 5 juni 2016

Julie | Primark Strawberries & Cream Maskerreview

http://www.verodoesthis.be/2016/06/julie-primark-strawberries-cream.html

Ik ben onlangs nog eens samen met Nick gaan winkelen in Eindhoven. De shoplog hiervan komt aanstaande woensdag online, maar ik wou jullie toch al laten kennismaken met één van de producten die ik er gekocht heb. Uiteraard gaan we in Eindhoven ook altijd langs bij Primark. Ik was deze keer oprecht onder de indruk van alle nieuwe items in de beauty en accessoires afdeling. Het was moeilijk kiezen, maar ik koos drie verschillende maskers uit om eens te proberen. Het eerste hiervan is het Moisturising Strawberries & Cream masker. Benieuwd of dit masker ook echt wat doet? Lees dan zeker verder!De tekst op de verpakking vind ik heel duidelijk. Er staat zelfs in de vakjes geschreven welke stappen je allemaal doet en in welke volgorde. Dit masker zou erg licht en luchtig moeten zijn maar toch erg hydraterend zijn en de huid beschermen. Net zoals bij vele andere maskers, laat je het 10 tot 15 minuten inwerken op je huid. Het masker heeft me 1 euro gekost en ik was eigenlijk vooral benieuwd of het wel iets zou doen… Hoe dol ik ook ben op de Primark, het is toch altijd wel een beetje afwachten.Ook de ingrediënten staan duidelijk vermeld op de verpakking. Het tweede ingrediënt is bentonite, ofwel bentoniet. Dit is een kleisoort die in de natuur voorkomt. Om eerlijk te zijn had ik dit ingrediënt nog niet eerder gespot op andere verpakkingen, dus ik was er wel benieuwd naar. Verder zie ik ook dingen zoals perzikolie, aardbeien, walnoot, aloe vera… Allemaal dingen die volgens mij best goed zijn voor je huid. Ergens halverwege zie ik ook PEG-100 stearate staan. Ik weet dat mensen ook wel eens durven vallen over PEG in ingrediëntenlijsten. Zo wordt het vaak geweerd uit producten voor kinderen. Op internet lees je veel tegenstrijdigheden, maar wat ik vooral onthoud is dat je PEG-100 stearate beter niet gebruikt op een beschadigde huid.
Ik heb deze foto bewust van heel dichtbij genomen, omdat er ook kleine pitjes in het masker zitten die je anders maar moeilijk kan zien. De geur van het masker is die van chemische aardbei, al vind ik dat nogal snel bij producten waar aardbei in verwerkt is. Het masker voelde zacht aan, smeerde vlot uit en was makkelijk te verwijderen. Het werd niet super hard zoals een kleimasker, al voelde ik tegen het einde toch wel de aanwezigheid van die klei. Mijn gezicht was niet rood of geïrriteerd en voelde zacht aan na het verwijderen. Ik had niet de behoefte om nog extra crème te smeren nadien. Het masker is me zeker niet tegen gevallen en daarom zou ik het misschien nog wel eens opnieuw kopen. Ik vond overigens de inhoud precies goed. Eerder aan de weinige kant dan veel te veel. Vaak vind ik de inhoud van zulke zakjes echt te veel product om in één keer te gebruiken en na openen wordt de inhoud toch maar hard. Jammer om dan dingen weg te moeten gooien. Dit was gelukkig hierbij niet het geval.

Hebben jullie al eens een masker van Primark uitgeprobeerd? En zouden jullie dit Strawberries & Cream Masker graag eens proberen? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Lijkt me best nog wel een fijn masker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de geur na klinkt dit masker erg lekker.
  Het prijsje helpt natuurlijk ook mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich was de geur nog niet zo erg, ik had hem gewoon beter verwacht! ;-)

   Verwijderen