maandag 30 mei 2016

Stapelreview | Chicklits #1


Call me a nerd, maar als ik moet kiezen tussen een film kijken of een boek lezen, kies ik voor het laatste. Al van zolang ik mij kan herinneren (en dat ik kan lezen), lees ik tot 's avonds laat nog in bed. De laatste jaren ben ik helaas een erg onregelmatige lezer geworden. Vanwege mijn opleiding had ik eigenlijk weinig tijd om doorheen het academiejaar nog vrijwillig boeken te lezen en dit maakte ik dan goed tijdens vakanties. De laatste maanden probeer ik echt tijd te maken om te lezen en heeft dit mij al redelijk wat uurtjes nachtrust gekost. De laatste tijd heb ik enkele chicklits gelezen en het leek mij leuk om die voor jullie kort te reviewen. 


Voor jou/Before you - Jojo Moyes 
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?
Ik kocht dit boek toen er een of andere deal was op Engelstalige boeken en het duurde even tot ik er goed en wel in begonnen was.  De eerste tien bladzijden heb ik toch een drietal keer gelezen voor ik goed en wel begonnen was in het boek. Daarna ging het als een sneltrein vooruit. Met veel moeite legde ik het boek af en toe neer om mijn normale leven te leiden. Jojo Moyes heeft een aangename schrijfstijl en ik heb zowel gehuild van het lachen als van puur verdriet. Het gebeurt wel vaker dat ik een traantje laat als ik een boek lees, maar deze keer heb ik meermaals luid gesnikt. Tijdens het lezen kreeg ik zoals altijd al enkele ideeën bij hoe het boek zou aflopen en ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Dit zorgde ervoor dat het boek nog bleef nazinderen. Ik ben dus enorm benieuwd naar de film! 


Google nooit gebroken hart - Emma Garcia 
Tips om een gebroken hart te voorkomen: 1. Doe niks gênants waar je ex bij is 2. Ga niet naar bed met je beste vriend 3. Bel niet met je ex als je dronken bent 4. En google nooit, maar dan ook nooit 'gebroken hart'... Nog nooit was een break-up zo hilarisch... Vivienne wordt tot haar verbijstering vlak voor haar huwelijk gedumpt. Op zoek naar lotgenoten googlet ze 'gebroken hart' en ze begint vervolgens haar eigen website met relatieadvies. Al die tijd is haar beste vriend Max haar trouwe bondgenoot en stevige schouder geweest. Als Max ineens spoorloos verdwijnt, begrijpt Viv pas dat híj de liefde van haar leven is. Nu moet ze alles op alles zetten om hem terug te krijgen. Is er een zoekmachine sterk genoeg om haar geliefde weer te vinden?
Dit boek heb ik in één dag uitgelezen. Niet omdat ik het per se zo goed vond, maar vooral omdat ik er vanaf wilde zijn. Het hoofdpersonage vond ik verschrikkelijk. Ze was, in mijn ogen, belachelijk hulpeloos en naïef en dan gebruik ik nog de vriendelijkere woorden. Eigenlijk was zij alles wat ik zelf nooit zou willen zijn. Naast het feit dat ik het hoofdpersonage maar niets vond, vond ik sommige personages iets te weinig uitgewerkt, terwijl bepaalde passages dan weer belachelijk lang duurden. Het voorspelbare vind ik over het algemeen nog niet zo erg, maar deze keer bleef ik op mijn honger zitten. Ik ben niet snel blij dat een boek uit is, nu wel. 


The One Plus One - Jojo Moyes 
Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet. Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.
De titel van dit boek heb ik in het Engels laten staan, omdat ik het ook enkel in het Engels gelezen heb.  Na het lezen van 'Voor jou' was ik benieuwd naar andere boeken van Jojo Moyes. Ik vond haar schrijfstijl erg fijn om te lezen, ook in dit boek. Dit boek heeft me trouwens een hele nacht opgehouden. Ik wou het niet wegleggen want ik moest en ik zou weten hoe het eindigde. Wederom zijn hier enkele traantjes gevloeid. Minder dan bij 'Voor jou', maar echt wel de moeite waard om te lezen. 

Laat even weten of je artikels zoals deze interessant vindt om te lezen. Aangezien ik, als ik tijd heb, nogal veel boeken verslind, kan ik dit vaker doen (ook over andere genres). 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten