donderdag 19 mei 2016

Review | Ritual of Karma products


Een tijdje geleden kwam Rituals met zijn limited edition voor deze zomer. Deze heeft de naam 'Ritual of Karma' en komt in een mooie rustgevende lichtblauwe verpakking. Wat Rituals er zelf over zegt: 
Ontdek de flow van good karma met onze nieuwe Summer Limited Edition collectie. Volgens eeuwenoud hindoe geloof, creëer je good karma door te leven met goede intenties. Denk positief, zeg goede woorden, doe goede daden en het leven beloont je met positieve ervaringen.
Deze lijn ruikt naar lotusbloemen en de citrusachtige geur van bergamot. Ideaal voor in de zomer dus! 

Eerst kort iets over de geur zelf. Dan hoef ik dit al niet bij elk product te gaan herhalen want de hele lijn ruikt eigenlijk zo goed als hetzelfde. De eerste keer dat ik deze geur rook, was ik niet meteen overtuigd. Die bergamot heeft toch een hele specifieke geur en ik moest eraan wennen. Nu ik de producten zelf in huis heb, vind ik ze geweldig. De geur is net zoals ik in de inleiding vermeld heb ideaal voor de zomer. De geur blijft een tijdje hangen maar is zeker niet te overheersend. 


Het eerste product uit deze lijn dat ik voor jullie ga reviewen, is de body cream. Deze is net wat anders dan al die andere van de Rituals. Er zit namelijk een kleine shimmer in verwerkt. Dit had ik zelf ook pas door toen ik hem opsmeerde. Ja, ik besef dat het op de verpakking staat, maar ik was iets te enthousiast om hem uit te proberen en heb het dus niet gelezen. 

De werking is eigenlijk net zo goed als van de andere body cream die ik al geprobeerd heb. Mijn huid is erg droog en heeft best wat hydratatie nodig. Deze blaast mij niet omver maar is, zeker nu met het betere weer, genoeg voor mijn huid. (€17,50)
De ingrediënten: 
AQUA/WATER, CYCLOPENTASILOXANE, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) HYBRID OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT FRUIT) EXTRACT, NELUMBO NUCIFERA FLOWER EXTRACT, ALLANTOIN, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, UBIQUINONE, PROPYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-20, CETEARETH-12, CETYL PALMITATE, ISOHEXADECANE, DIMETHICONE, MICA, SILICA, TIN OXIDE, POLYACRYLAMIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7, PARFUM/FRAGRANCE, BENZYL SALICYLATE, CITRAL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LIMONENE, POTASSIUM SORBATE, PHENOXYETHANOL, SODIUM HYDROXIDE, CI 77891/TITANIUM DIOXIDE.Het tweede product dat ik voor jullie review is de scrub. Dit is een product waar ik er ook enorm veel van in huis heb, maar wat ik eigenlijk amper gebruik. Van de Rituals heb ik er nog niet bijzonder veel uitvoerig uitgetest dus dit was het ideale moment. Deze scrub is er eentje met suiker, wat wel interessant is na het scheren van je benen. Eentje met zout durft wel eens te prikken dan. 

Ik heb deze scrub gebruikt in combinatie met een scrubhandschoen om er zo volledig van te kunnen genieten. Persoonlijk vind ik de meeste oliescrubs vrij lastig om zo mee te werken. Ik kan dan de scrubdeeltjes vaak niet optimaal benutten. Vandaar dat mijn favoriete scrub ooit er eentje van Rituals was, maar die substantie was een stuk vaster dan bij deze scrubs. 

Na het scrubben, scheren en hydrateren van mijn benen waren ze zijdezacht. Ik heb toen ik in bed lag uren lang mijn benen over elkaar gewreven, puur omdat ze zo zacht aanvoelden. Zelfs de dag erna voelde het nog opmerkelijk zacht. Score! (€19,50)


De ingrediënten: 
SUCROSE, ETHYLHEXYL STEARATE, ISOPROPYL MYRISTATE, CARTHAMUS TINCTORIUS (HYBRID SAFFLOWER) SEED OIL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, PARFUM/FRAGRANCE, ARGANIA SPINOSA (KERNEL) OIL, MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA SEED) OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) HYBRID OIL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT FRUIT) EXTRACT, NELUMBO NUCIFERA FLOWER EXTRACT, TOCOPHEROL, BENZYL SALICYLATE, CITRAL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LIMONENE.


Ook in deze lijn zit de bekende douche foam. Dit blijft een van mijn favoriete soort producten van Rituals en dus denk ik dat ik hier niet meer woorden aan vuil moet maken. Ik denk dat ik hier gemakkelijk 6 à 7 verschillende geuren in heb thuis. Niet niks he? ;) Een grote favoriet dus! (€8,50)

Als laatste product dat ik van deze lijn heb: de bed en body mist. Eigenlijk komt in dit product pas echt de fijne en frisse geur tot zijn recht. Jullie weten hoe trouw ik ben aan mijn eigen geurtjes en toch heb ik deze er de laatste dagen toch al een aantal keer gebruik van gemaakt. De geur is even duidelijk aanwezig als je hem aanbrengt, maar zelf ruik je hem niet al te lang. Uiteraard blijft hij sowieso niet zolang hangen als een echte eau de toilette of eau de parfum. Toch is het volgens mij ideaal om in de zomer te gebruiken samen met de andere producten. Puur om geen overdreven geur te dragen want dat kan in de zomer nogal gauw bedwelmend worden. (€16,50)

De ingrediënten: 
AQUA/WATER, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PARFUM/FRAGRANCE, POLYSORBATE 20, POLYGLYCERYL-4 CAPRATE, PROPYLENE GLYCOL, TRIETHYL CITRATE, CAPRYLYL GLYCOL, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) PEEL OIL, NELUMBO NUCIFERA (LOTUS) FLOWER EXTRACT, BENZOIC ACID, BUTYLENE GLYCOL, SORBIC ACID, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, LIMONENE, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CITRAL, ISOEUGENOL, CINNAMAL, TETRASODIUM IMINODISUCCINATE, SODIUM BENZOATE, SODIUM HYDROXIDE.

Desondanks het feit dat ik in het begin niet al te laaiend was over deze lijn, heeft het gebruiken ervan mij wel overtuigd. Ik ben sowieso al wel voor citrusgeuren en ik denk dat dat deze keer toch weer de doorslag was. 

Hebben jullie deze lijn al geprobeerd? 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Ik heb de producten NET binnen! Heb er net een unboxing van gefilmd die dit weekend online komt. Ben er echt wel blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen