zaterdag 21 mei 2016

Mijn every day make-up


Net zoals zovele beautybloggers heb ik van alle soorten producten heel wat varianten. Een drietal foundations, tien blushes, ontelbaar veel lipsticks... Lipsticks wissel ik af, maar wat andere producten betreft, heb ik zo mijn favorieten die allemaal bij elkaar in een toilettas zitten. Dit maakt het voor mij een stuk gemakkelijker. Zo moet ik niet te hard nadenken over wat ik moet gebruiken als ik een full face look wil maken. Every day is misschien een foute naam want ik draag niet elke dag foundation of blush of bronzer maar dit zijn wel de producten waar ik telkens weer naar terug grijp als ik ze wel gebruik. (Dit is toch zo'n 3 à 4 keer per week hoor!) Wat foundation betreft, ben ik al even trouw aan dit product. De Dream wonder nude van Maybelline. Een hele vloeibare foundation die wel nog een mooie dekking geeft. Voor mij was de zoektocht naar een goede foundation enorm moeilijk aangezien ik een hekel heb aan foundations die echt op de huid blijven liggen. Deze blend daarentegen erg mooi met de huid en als ik mijn huid goed verzorg, zie je hem eigenlijk amper zitten. 

Poeders heb ik door de jaren heen afgewisseld en ik heb nog niet per se een echte favoriet gevonden. Momenteel gebruik ik graag deze van Catrice. Hij is niet beter of slechter dan andere poeders, maar de kleur staat me momenteel goed en ook in combinatie met de foundation doet hij goed zijn werk. 

Mijn favoriete concealer is die van Essence maar ook deze van Bell die ik in Polen gekocht heb, vind ik super. Deze laatste zoek ik zeker nog eens opnieuw te kopen en die van Essence vliegt er hier door. Doordat ik sowieso grootverbruiker van concealer ben, vind ik het niet echt een strak plan om duurdere merken te gaan testen. Dat heb ik er dan ook gewoon niet voor over. Bronzer is iets dat ik pas recent echt ben beginnen gebruiken. Vroeger durfde ik het niet goed aan maar sinds deze eens in een goodiebag zat, ben ik wel verkocht. Vorige zomer gebruikte ik hem in de plaats van blush en nu contour ik er met veel plezier mee. Ik wissel hem wel af met iets koelere bronzers maar deze zat nu toevallig in het zakje. 

Deze matte blush van Clinique is perfect. Hij is gepigmenteerd maar toch ook niet té en is erg mooi te blenden. Ik ben oprecht blij dat ik deze lekker goedkoop heb kunnen scoren en ben nu al bang voor het moment dat hij op zal raken. Het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat het grootste deel van mijn producten iets met de ogen te doen hebben. Zelfs als ik thuis zit, durf ik wel eens eyeliner en mascara op te doen, just for fun. Vandaar dat deze categorie erg belangrijk is voor mij. 

Ik begin met de oogschaduwbasis van MICA beauty. Deze kreeg ik ooit van de moeder van een vriendje en ik ben verkocht. Een super product. De reden dat hier geen oogschaduw in zit, is simpel: ik wissel zo vaak af en al mijn meest gebruikte palettes liggen bij de hand. Zo beperk ik mezelf niet door er maar eentje bij te leggen. Oogschaduw is trouwens ook iets wat ik niet elke keer als ik een full face doe, draag. 

De mascara die op dit moment mijn hart veroverd heeft, is de Sumptuous Extreme van Estée Lauder. Dit is een sample en ik wil niet dat die op gaat. Ik heb het er echt niet voor over om €30 voor een mascara te gaan betalen, dus geniet ik nu nog maar zolang het nog kan. Daarna schakel ik met alle plezier wel weer over naar die van Max Factor. 

En dan komen we aan bij de eyeliners. In mijn every day make-upbag zitten er drie verschillende. Een oogpotlood voor aan mijn onderste wimperrand, een stifteyeliner voor gewoon iedere dag en de gelliner gebruik ik wanneer ik ook oogschaduw op heb. Dit omdat het vaak wat precies werkt, maar ook omdat een stiftje nogal snel opdroogt als je het in combinatie met oogschaduw gebruikt. Ja, ik ben de domste niet. ;) Als laatste iets waar ik erg kort over kan zijn. Een pincet dat ik ooit in de Casa heb gekocht en nog altijd erg fijn vind. (Ziet nu wel erg smerig :/ ) En een wenkbrauwpotlood van Bourjois in de kleur 07 Noisette. Ik heb ooit de lichtere gebruikt maar deze past vind ik, toch iets beter bij mij. 

Et voilà, dit zijn dus de producten die ik het meest gebruik. Naar gelang mijn humeur kan het wel eens voorkomen dat ik wat ga rommelen in mijn andere producten. Als ik het mezelf gemakkelijk wil maken, kies ik sowieso voor deze producten. Niet alleen omdat ze al mooi bij elkaar zitten, maar ook omdat ik goed kan inschatten wat het precieze effect van die producten gaat zijn. Niets is natuurlijk zo vervelend als je make-up opnieuw moeten doen omdat het ene toch niet zo goed staat bij het andere als verwacht. 

Welk product zou jij absoluut niet kunnen missen? 

Liefs
Veronique 

2 opmerkingen:

  1. Altijd fijn om te zien wat er in iemand zijn makeup tasje zit :) Ik kan onmogelijk zonder mascara en eyeliner. Een tip om een luxe mascara te kopen: wacht op de 21% die ze regelmatig bij Ici Paris doen, dat maakt ze wat betaalbaarder :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook vaste producten die ik iedere ochtend gebruik. Enkel in het weekend (als ik meer tijd heb) grijp ik naar iets anders :-). Hoewel ik heel wat make up in mijn collectie heb. Oepsie!

    BeantwoordenVerwijderen