woensdag 18 mei 2016

Julie | MAC Lipstick Stash

http://www.verodoesthis.be/2016/05/julie-mac-lipstick-stash.html

Het maken van dit artikel had ik al een tijdje in gedachten, ik had er alleen nog nooit de tijd voor gevonden. Vandaag wil ik jullie mijn lipstick stash van MAC laten zien. Onlangs kwam er nog eentje bij en nu ik aan tien lipsticks van dit merk zit, vond ik het tijd ze even allemaal op een rijtje te zetten. Veronique liet onlangs ook al eens haar collectie zien, dat artikel kan je hier lezen. Eens je een eerste lipstick van MAC aanschaft, weet je al meteen dat het niet je laatste zal zijn. Ik heb er vier die Limited Edition zijn, de andere zes zitten in een gewone, klassieke huls die we allemaal wel kennen. Benieuwd welke kleuren ik allemaal heb? Lees dan zeker verder!Zoals je meteen kan merken, ben ik vooral dol op roze en paarse tinten. Naar mijn mening passen die beter bij mij dan een klassieke rode lipstick of een rebelse oranje kleur. Ik voel me veilig bij roze en durf al eens uitpakken met paars omdat ik die zelf echt geweldig vind. Ik weet dat er grote voor- en tegenstanders zijn, maar daar trek ik me eigenlijk weinig van aan. De laatste kleur die ik bij gekocht heb, zie je rechts onder op de foto. Have Your Cake is weer zo’n typisch roze/paarse kleur en ik vind hem nu al geweldig!

MAC Lipsticks hebben veel verschillende finishes en ik heb lipsticks uit vier categorieën: Satin, Matte, Amplified en Cremesheen. Mijn favoriete finish is volgens mij Satin omdat die semi-matte is, goed blijft zitten maar mijn lippen niet helemaal uitdroogt. Hier zie je alle namen van de lipsticks die ik heb. Bovenaan zie je de vier Limited Edition kleuren. Deze bespreek ik als laatste omdat ze toch best speciaal zijn. Het maken van dit artikel heeft best veel tijd gekost, maar ik vond het wel erg leuk om te doen! Ik sprak eerder al over verschillende finishes en eigenlijk zie je zelfs op de foto al enkele verschillen. Ik zal ze nog even opsommen per finish:

Satin: LE Ultramarine Pink & Captive
Matte: LE Evening Rendezvous, Pink Plaid & Have Your Cake
Amplified: LE Roxo, LE Viva Glam Mily Cyrus & Up The Amp
Cremesheen: Speed Dial & Lickable.Tijd voor het echte werk! Natuurlijk heb ik ook van alle kleuren swatches en full face foto’s gemaakt. De eerste kleur is Up The Amp, een van mijn favorieten! Het is echt een paarse kleur die echt soms heel koel en andere keren weer wat warmer durft overkomen. Ik vind het een geweldige kleur en vind de finish ook erg fijn. Deze neem ik er echt vaak bij. Deze kocht ik ook aan korting bij de Company Store.

De tweede kleur is Speed Dial, als ik mij niet vergis was dit mijn tweede lipstick van MAC. Ooit heb ik ook kleur Milan Mode gehad, maar die heb ik zelfs al helemaal opgemaakt! Speed Dial is een mooie roze kleur die een beetje metallic overkomt op de swatch. Ik vind deze kleur erg mooi, maar heb er een haat-liefde verhouding mee. Als je goed kijkt, kan je zien dat hij erg moeilijk dekkend aan te brengen is. Hij glijdt alle kanten op en daarom draag ik hem het minst vaak van allemaal.

Lickable is mijn eerste MAC lipstick die ik kocht. Ik kon hem bij de Estée Lauder Company Store aan korting kopen en was meteen blij. Deze felroze tint heb ik in het begin erg vaak gedragen en is nadien een beetje naar de achtergrond verdwenen. Hij blijft goed zitten en dekt mooi, toch eens wat vaker dragen dus!Natuurlijk laat ik jullie ook de full face foto’s zien met alle lipsticks. Voor mij persoonlijk blijft Up The Amp ook hier favoriet. Ik ben echt dol op deze paarse kleur en al helemaal in combinatie met muntgroene of blauwe kleding. Van op een afstand ziet Speed Dial er ook erg mooi uit, maar hij blijft niet erg lang mooi op zijn plaatst zitten en slijt behoorlijk snel. Lickable is dan weer zo’n typisch roze knalkleur die vooral in de zomer erg van pas zal komen. Ik ben deze kleur misschien zelfs een beetje beu en kies daarom vaker voor een minder klassieke tint.De volgende set van drie vind ik ook echt fantastisch. Beginnen doe ik met kleur Captive. Veronique heeft deze ook, en eigenlijk pakt de kleur bij haar helemaal anders uit dan bij mij. Ik vind deze bruin-rode kleur erg mooi en ontdek er ook vaak wat wijnrood of paarse druif in. Een heel veelzijdige tint dus die ik zelf erg mooi vind. Ook deze kocht ik bij de Company Store, wat toch altijd een fijne prijs geeft. Ik draag deze erg vaak sinds ik hem aangekocht heb.

Tegelijkertijd kocht ik ook Pink Plaid. Deze licht roze nude kleur vind ik erg mooi. Hij is matte en dat maakt hem bij mij nog een tintje koeler. Ik vind deze kleur passend bij veel gelegenheden, al pak ik zelf toch graag uit met iets fellers. Ideaal als ik maar even snel de deur uit moet. Geen topfavoriet, maar ik vind hem wel mooi.

Nieuwe telg in de familie is Have Your Cake. Net zoals dat gaat met alle nieuwkomers, is ook deze momenteel weer even favoriet. Ik vind de kleur geweldig en hij past volledig bij mij! Hij is ook matte, waardoor hij een erg lange houdbaarheid heeft. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik ben helemaal verliefd op deze paarse tint!Over Captive heb ik al enkele complimenten in ontvangst mogen nemen als ik hem draag. Ik vind hem dan ook geweldig veelzijdig en draag hem erg graag. Ik combineer hem dan ook vaak met een bordeaux shirtje en dan komt hij echt helemaal tot zijn recht. Pink Plaid is een mooie toevoeging aan mijn collectie, maar aan volle prijs had ik hem waarschijnlijk niet gekocht. Ik vind hem mooi, maar zal hem niet kiezen voor een avondje uit. Have Your Cake trekt alle aandacht naar zich toe en dat vind ik fantastisch. Deze kleur is ook echt een kameleon aangezien hij soms roze en soms paars uit de hoek kan komen. Ik weet wel zeker dat ik deze topper er nog vaak zal bij pakken deze zomer!Als laatste laat ik jullie nog mijn vier Limited Edition kleurtjes zien. De prachtige huls van Ultramarine Pink gaat natuurlijk met de hoofdprijs qua verpakking naar huis. Deze lipstick komt uit de chique Prabal Gurung collectie en was dan ook ontzettend duur. Ik kocht deze opnieuw met korting, maar dan kwam hij nog steeds duurder uit dan een reguliere MAC Lipstick. Ik kon deze prachtige kleur echt niet laten liggen en draag echt zorg voor mijn verpakking.

De meest opvallende kleur uit de collectie zou wel eens Evening Rendezvous kunnen zijn. Hij is echt donker paars en dat effect wordt versterkt door zijn matte finish. Deze kleur draag ik vooral in de wintermaanden, anders durft hij nogal gothic over te komen. Het is zeker geen alledaagse tint, eerder iets dat volledig bij de gelegenheid en outfit moet passen. Hij zit wel in een prachtige paarse huls.

Roxo komt uit de speciale samenwerking met Pedro Lourenço. De vormgeving is geweldig! Hij heeft dezelfde vorm als altijd, maar dan in een fluweelzachte, matte huls met gouden opdruk. Hij straalt luxe uit en zo voel hij ook. Ik hou niet van rood, maar het was vooral Nick die me verrassend genoeg over de streep trok om dit kleurtje te kopen. Ook weer geweldig om in de herfst- en wintermaanden te dragen.

Ik ben absoluut geen echte fan van Mily Cyrus maar haar samenwerking met MAC was me niet ontgaan. Viva Glam Mily Cyrus is een opvallende roze kleur die echt bijna fluorescerend is. De opbrengst van deze lipstick gaat ook naar het goede doel. Genoeg redenen om hem aan te schaffen dus. Het is mijn eerste Viva Glam lipstick maar waarschijnlijk niet de laatste. Deze kleur draag ik voornamelijk in de zomer.
Ik was mezelf na het nemen van alle foto’s wel even beu gezien, maar ik wou wel super graag een volledig artikel maken naar jullie toe. De laatste vier full face foto’s bevatten dan ook alle Limited Edition kleurtjes die ik bezit. De mooiste vind ik zelf Ultramarine Pink omdat hij weer helemaal bij mij past. De kleur houdt het midden tussen roze en paars en heeft een erg mooie finish die super lang blijft zitten. Ik ben zo blij dat ik deze nog heb kunnen kopen aangezien deze collectie super snel uitverkocht was.

Op de full face foto ziet Evening Rendezvous er al heel wat toegankelijker uit vind ik zelf. Voor dit kleurtje is een behoorlijke portie durf nodig, daarom draag ik hem niet super vaak. Het is wel echt een prachtige kleur in een nog mooiere huls en daarom ben ik er wel erg blij mee.

Om eerlijk te zijn heb ik Roxo lang links laten liggen. Ik kocht hem vooral omdat Nick hem mooi vond, maar was zelf niet 100% overtuigd. Het is pas sinds afgelopen winter dat ik hem meer ben gaan dragen en ondertussen ben ik wel om. Ik vind deze bordeaux kleur nu wel bij me passen en draag hem dan ook graag.

Als laatste zie je de Viva Glam Miley Cyrus kleur die ik nog steeds erg mooi vind. Toch stap ik meer en meer af van die typische roze knalkleurtjes. Hij is wel lekker zomers en past bij vele outfits. Ik beloof bij deze dat ik hem in de zomer meer zal gaan dragen!

Nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd welke kleur jullie favoriet is. Voor mij persoonlijk zijn dit Up The Amp, Captive en Have Your Cake. Deze kleuren passen volledig bij mij en draag ik elke keer weer met veel plezier. Ik ben het minste fan van de Cremesheen finish en tussen de andere is het moeilijk kiezen aangezien mijn drie favorieten allemaal een andere finish hebben. Mijn lippen waren helemaal brak na het nemen van al deze foto’s maar het was het zeker waard!

Hebben jullie veel MAC lipsticks in je stash? En welke kleur is jouw favoriet? Laat het me zeker weten in de comments!

Liefs,


Julie x

8 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooie kleuren van MAC heb je in je stash. Kom ik aan met twee MAC lipsticks haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ik ben ooit ook met 2 begonnen hoor! ;-)

   Verwijderen
 2. Wow! Wat heb jij er veel zeg! En wat een prachtige kleuren. -x-

  www.marushilifestyle.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh..mooie kleurtjes, je hebt een prachtige Mac lipstick stash!
  X

  BeantwoordenVerwijderen