woensdag 25 mei 2016

Julie | Couverture Thee

http://www.verodoesthis.be/2016/05/julie-couverture-thee.html


Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn vrienden geweldige cadeaus. Ik kreeg toen ook een setje thee en daar wil ik vandaag even dieper op ingaan. In Oud-Turnhout zit een winkel die Couverture heet, waar ze zowel thee als ook pralines, koekjes, confituur, wijn en nog zoveel meer verkopen. Ik kreeg de kans om maar liefst zes verschillende smaken thee te proberen. Ik ben altijd wel avontuurlijk aangelegd wat smaken betreft. Eva koos deze smaken voor mij en ze kent me best goed wat dat betreft. Benieuwd of alle smaken mij konden overtuigen? Klik dan op ‘Meer Lezen’.Als eerste koos ik voor Pomme D’Amour. Hij ruikt naar warme appeltjes en dat was ook exact wat ik verwacht had. De ingrediënten zijn gekarameliseerde appel en zonnebloem. Daarom wou ik deze echt graag als eerste proeven. Op de bomen waren een beetje kruiden te zien. Het is een zwarte thee die een beetje bekend smaakt. Geen idee aan wat hij me precies doet denken, maar het is wel lekker. Hij is niet te zoet, al had ik dat geen probleem gevonden. Het is de perfecte thee om op een koude en regenachtige dag te drinken! Zeker een aanrader dus.Oma’s Tuintje is de tweede thee die ik wou proberen. Op de foto ziet hij er bijna zwart uit, maar eigenlijk had hij een diep wijnrode kleur. Je moet deze thee 10 tot 12 minuten laten infuseren, wat best een behoorlijke tijd is. Hij ruikt erg fruitig en dat vind ik wel lekker. Op de bodem lag er weinig en de thee was redelijk zacht van smaak. Het had wel een beetje een zurige smaak. Het deed me een beetje aan zure appels denken of aan de bitterzoete smaak van glühwein. Ik denk dat dit een thee is die veel mensen wel zouden lusten. De exacte ingrediënten zijn vlierbes, braambes, aardbei, framboos en hibiscus.Naar de Sencha Appel-Kiwi smaak was ik ook heel benieuwd. Met kiwi heb ik een haat-liefde verhouding. Ik vind het wel fris, maar toch hou ik er niet van om een kiwi te eten. Behalve dan gouden kiwi’s, omdat die een stuk zoeter van smaak zijn. Deze thee ruikt subtiel maar toch ook een beetje kruidig. Ik had hem eigenlijk een stuk fruitiger verwacht als ik appel-kiwi lees. Deze thee is lekker maar heeft geen sterke of uitgesproken smaak. Geen topfavoriet dus, maar ook zeker niet slecht. Op de bodem zie je weinig liggen en dat vind ik altijd wel fijn. Het is een groene thee met ingrediënten zoals groene appel, citroen en kiwi.Great Earl Grey lijkt me een klassieke keuze van thee, het is een witte thee en hij bestaat uit bergamot en kaasjeskruidbloem. Deze ruikt redelijk zwaar en is een beetje houterig van geur. Op de bodem drijft wel wat rond, maar dat komt omdat de ingrediënten redelijk fijn zijn en dan durven ze wel door de gaatjes van mijn eitje te kruipen. Ik vond deze thee verrassend lekker en toch zacht van smaak. Ik zou deze echt wat vaker moeten drinken. Bovendien zie je op de foto al een kleine sneak peak van een Rituals product dat nog niet in de winkels ligt. Hij komt uit het Tiny Rituals gamma dat vanaf half juni te koop is! ;-)Maya is de naam van de thee die ik als voorlaatste geproefd heb. De naam deed me vermoeden dat het iets zoet met honing zou zijn maar dat was het helemaal niet. Het is een vruchtenthee met appel, ananas, kiwi, kokos en citroengras. De geur vond ik al vreselijk. De thee krijgt geen kleur maar er ligt ook niks op de bodem. Ik moet bekennen dat ik deze mok niet eens uitgedronken heb, omdat ik de smaak echt niet lekker vond. Volgens mij komt dit vooral door het citroengras. Nick vond hem wel meevallen, maar is gewoon geen thee fan. We wisten niet dat het met kokos was voor hij zei dat hij hem wel redelijk vond, dus dat geeft weer aan dat het wel een typerende keuze is!
De laatste thee is een hele speciale. Ik was er benieuwd naar, maar had er ook wat schrik voor. Deze wellnesthee is een kruidenthee met gember, chilipeper en kardemom en werkt zuiverend. Eva had bewust een kleine hoeveelheid hiervan gekozen omdat de speciale smaak een gok was. Hij ruikt wel sterk naar peper en dat is zeker opvallend. Er ligt niks op de bodem maar de thee krijgt ook weinig kleur. In het begin vond ik het niet helemaal mijn ding, maar ergens vind ik de pittige smaak van de thee ook niet slecht. Het is er zeker eentje die je wat vaker moet drinken.

Ik ben zeker blij met dit pakketje en wil nog meer smaken van Couverture ontdekken! Op hun website kan je het hele assortiment ontdekken. Welke smaak spreekt jou het meeste aan?

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Ik ben niet zo een fan van thee, maar de smaken lijken me wel heerlijk :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het een kwestie van leren drinken of de juiste smaak voor jou vinden! :-)

   Verwijderen
 2. Eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen proberen! Maar ik ben ook wel echt gek op thee en vind bijna alle smaken wel lekker. Zelf gebruik ik bij losse thee trouwens altijd theefilterzakjes; op die manier heb je die kleine stukjes niet meer in je thee en ik vind het een stuk makkelijker qua dat je die zakjes na gebruik gewoon weggooit en geen thee-ei hoeft schoon te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind ook bijna alles smaken wel lekker! ;-) En ja, daar heb ik al vaker over gehoord, waar kan je die kopen? :-)

   Verwijderen