woensdag 20 april 2016

Julie | My Skincare Routine

http://www.verodoesthis.be/2016/04/julie-my-skincare-routine_19.html


Als er één ding heel belangrijk is, is het wel huidverzorging. Je hebt namelijk maar één huid, dus je moet er zorg voor dragen. Niet iedereen is hier even bedreven mee, maar ikzelf doe het wel trouw elke dag. 30% van de conditie van je huid is genetisch bepaald, op de overige 70% heb je zelf invloed. Dit heeft te maken met roken, drinken en natuurlijk ook schadelijke invloeden van buitenaf. Hier heb je zelf weinig grip op, maar je kan er wel iets aan doen met de juiste verzorging. Ik ben nog nooit gaan slapen met make-up op en probeer iedere dag mijn huid te verzorgen. Maar welke producten gebruik ik hier nu precies voor? Ontdek het verder in het artikel!Ik heb heel veel verschillende producten in huis wat gezichtsverzorging betreft, maar daar waar ik bij lichaamsproducten graag afwissel, probeer ik dit voor mijn gezicht minder te doen. Dat wil zeggen: ik wissel graag merken af, maar ik gebruik telkens wel één product tot het leeg is. De producten die ik vandaag laat zien, gebruik ik dan ook op dit moment. Op de foto hierboven zie je mijn gezichtsscrub van Unani. Ik ontdekte het merk via Deauty box en ook deze exfoliating cream zat in zo’n box. De geur is niet fantastisch, maar het is wel een zachte crème textuur die de huid op een milde manier scrubt. Het is aangeraden om één à twee keer per week te scrubben en ik zelf doe het soms twee, soms drie keer per week.


Ik draag bijna elke dag make-up en die moet aan het einde van de dag er natuurlijk weer afgehaald worden. Om mijn ogen te reinigen, gebruik ik ofwel de eye make-up remover van Rituals, ofwel die van Jarfa. Beiden zijn erg fijn en mild voor de huid. Ze bestaan ook allebei uit twee componenten, dus met een olielaagje. Ze laten geen vette waas na op je ogen, maar verwijderen wel grondig make-up. Ook waterproof producten kunnen ze de baas.

Ik weet dat veel mensen gruwelen van gezicht reinigingsdoekjes, maar toch gebruik ik deze erg vaak. Nadien gebruik ik nog andere producten – die zo dadelijk aan bod komen – maar toch haal ik graag die eerste laag er af met een doekje. Ook wanneer ik artikels maak waarbij ik swatches maak, kan ik natuurlijk niet zonder zulke handige doekjes. Die op de foto zijn van Albert Heijn, maar ik gebruik er ook vaak van Flormar, Primark, Kruidvat of de Action.Net had ik het al over de stap na mijn reinigingsdoekjes. Nadien gebruik ik een groot wattenschijfje met micellair water. Ook hiervan heb ik al verschillende merken geprobeerd maar momenteel gebruik ik deze van Hydra Science. Ik koop deze producten bij Carrefour en ben er eigenlijk heel tevreden over, zeker gezien hun goedkope prijzen.

Aangezien ik weet dat micellair water geen diepte reiniging is maar enkel oppervlakkig, gebruik ik nadien ook nog een gezichtsreiniger. Op dit moment wissel ik af tussen de Soft Cleansing Foam van de Douglas en Purity Made Simple van Philosophy. Beiden hebben een andere textuur en daarom wissel ik wel eens af. Op zich hou ik het meest van een zachte foam, zoals die van de Douglas.Na de reiniging van je gelaat is het belangrijk om een toner/tonic te gebruiken. Vaak wordt gezegd dat dit is om de laatste restjes reiniger weg te halen of om je poriën te sluiten. Dit is echter niet helemaal waar. Een tonic dient er voornamelijk voor om je huid klaar te maken voor de verzorging die nadien komt. Dankzij een tonic trekken producten zoals serum of crème sneller en dieper in, waardoor zij beter hun werk kunnen doen. Natuurlijk zie je op je wattenschijfje de laatste vuilrestjes, maar dit is niet het hoofddoel van een toner.

Op dit moment wissel ik weer af tussen twee producten. Links zie je de Regular Fresh Toner van Hydra Science. Deze vind ik erg lekker ruiken, zacht voor mijn gezicht en hij kost slechts 3 euro. Ook deze koop ik dus bij Carrefour. Rechts zie je de Ultra Calming Facial Toner van Rituals. Ik heb ook al de Refreshing Toner gebruikt uit het gamma en die vind ik ook erg goed. Waarom is deze nu kalmerend? Wel, hij bevat geen alcohol en bevat verzachtende aloë vera extracten. Hij is dus ook geschikt voor een gevoelige huid. Ik vind hem erg prettig, al is de geur van deze iets minder mijn ding.Na mijn toner gebruik ik altijd een serum. Hier op de foto zie je het Sensitive Skin Serum van Rituals. Deze heb ik mee op vakantie genomen omdat door mijn zonneallergie mijn huid daar altijd erg gevoelig wordt. Een serum trekt super snel in de huid en werkt daarom enkel in de diepte van je huid. Om die reden is het dus belangrijk om nadien nog een voedende crème te gebruiken die ook aan de oppervlakte werkt. Een serum pakt de huidconditie aan, dus kijk even naar wat je nodig hebt.

Als dagcrème gebruik ik op dit moment de Secret Botanique van Cattier-Paris. Ik vind de geur hiervan niet zo lekker, daarom gebruik ik hem altijd in combinatie met mijn foundation. Hij is lekker zacht voor de huid en is geschikt voor een droge en gevoelige huid. 

Als nachtcrème gebruik ik momenteel de Dramatically Different Moisturizing Lotion+, ook gekend als DDML, van Clinique. Ik heb slechts drie pompjes nodig per keer, dus ik doe echt al super lang met deze grote verpakking. De geur is neutraal en hij is erg fijn voor mijn huid. Het is de variant voor droge huid, je hebt hem ook in een minder rijke textuur. 

Als laatste stap gebruik ik nog dagelijks een ooglotion. Deze van Naobay ontdekte ik ook via Deauty en zit nu in mijn dagelijkse routine. Het is een voedende lotion, al merk ik om eerlijk te zijn niet erg veel verschil. De huid rond je ogen heeft een aparte verzorging nodig omdat de huid rond de ogen veel dunner en gevoeliger is. Bedenk wat je wil bereiken (minder wallen, geen verkleuring, anti-rimpels…) en kies dan de juiste oogcrème voor jouw huid. Ooglotion is vaak behoorlijk aan de prijs, daarom is het belangrijk de juiste keuze te maken. Deze van Naobay is prima als je droge plekjes hebt, voor andere zaken merk ik niet erg veel verschil.
Ik heb je nu alle stappen van mijn dagelijkse skincare routine laten zien. Afsluiten doe ik met een product dat ik af en toe als extraatje gebruik. Voor mijn verjaardag kreeg ik van Nick het Bouncy Sleeping Mask van The Body Shop. Het is een crème die je ’s nachts als een soort maskertje op je huid laat intrekken. De textuur is inderdaad bouncy en als je wat product uit de pot gelepeld hebt, trekt de inhoud weer glad. Het is een beetje zoals gelatine pudding. Ik vind dit erg fijn om mijn huid af en toe mee te verwennen en het is ‘smooting, refreshing en replenishing’ waardoor het echt als een overnight maskertje werkt. Erg fijn product!

Als ik het zo op een rijtje zet, gebruik ik toch best veel producten. Ik wissel wel eens af, maar kies altijd producten die bij mijn huid passen. Eén keer per week probeer ik ook nog een gezichtsmasker te gebruiken om de routine compleet te maken.
Wat gebruiken jullie dagelijks om je gezicht mee te reinigen en verzorgen? En welk product uit dit artikel spreekt jou het meeste aan? Ik ben erg benieuwd!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten