zondag 10 april 2016

Julie | Geurkaarsen Stash

http://www.verodoesthis.be/2016/03/julie-geurkaarsen-stash.html

Ik denk dat elke (beauty)blogger wel enkele exemplaren in huis heeft. Ik heb het natuurlijk over geurkaarsen. De ene geeft er graag veel geld aan uit, anderen vinden het niet echt belangrijk. Nick en ik branden eigenlijk altijd wel een geurkaars als we thuis zijn, maar als ik alleen thuis ben, doe ik het bijna nooit. Van sommige geuren krijg ik wel eens hoofdpijn, al heb ik er gelukkig niet al te veel last van. Deze foto’s heb ik al een tijdje geleden genomen om vooruit te kunnen werken zodat er zeker iets online kwam tijdens mijn vakantie. Mijn collectie is ondertussen dus lichtjes gewijzigd, maar toch wou ik dit zeker met jullie delen. Benieuwd welke geurkaarsen ik zoal in huis heb en wat mijn favorieten zijn? Lees dan zeker verder!Beginnen doe ik met deze appel & kaneel geurkaars van Glade by Brise. Deze heb ik ondertussen al opgemaakt, maar ik heb ze ook al eens eerder gehad. Ik vind deze zeker niet slecht maar het is altijd zo jammer dat zulke kaarsen slechts 30 uren kunnen branden. Bovendien blijft er altijd nog een ferme laag achter die niet mee op gaat en dat vind ik altijd wel zonde. Ik zou deze nog wel eens opnieuw kunnen kopen omdat ik graag appel en kaneel ruik, al vult deze zeker geen grote ruimte.Als Nick en ik gaan winkelen in de Primark, kopen we steevast ook enkele kaarsen. Momenteel heb ik nog deze twee in huis: de Frosted Snowflake en de Blackcurrant & Forest Plum. De linkse kaars heb ik eigenlijk gekocht als decoratie tijdens de feestdagen, maar ik ben natuurlijk nog van plan om deze ook effectief te gebruiken. De geur is vrij zacht en fris, dus misschien is het zelfs meer iets voor de zomer.

De rechtse kaars heeft een iets zwaardere bessengeur. We hebben deze geur nog nooit eerder gehad, maar al wel andere varianten in dergelijke potten. Ik vind ze niet slecht en ze branden meestal relatief mooi op. Ik zou zeker opnieuw kaarsen kopen bij de Primark omwille van hun zachte prijs.Van Rituals had ik nog twee kaarsen uit het oude gamma in huis. Ondertussen zijn de verpakkingen al zo’n halfjaar geleden gewijzigd, maar ik had deze nog nooit eerder gebruikt. Rituals kaarsen zijn niet goedkoop, maar ik vind wel dat ze het waard zijn. Ze branden erg lang, ruiken ontzettend lekker en branden ook mooi leeg. De Sweet Sunrise kaars hebben we ondertussen opgemaakt. Normaal ben ik geen fan van appelsientjes, maar deze geur voor in huis vond ik best meevallen.

De Lotus Secret kaars heb ik nog steeds niet aangestoken. Het is stiekem mijn favoriete Rituals geur, ook in geurstokken en producten voor het lichaam. Probleem is wel een beetje dat het een vrij zachte geur is en dat ik niet weet of je hem hard gaat ruiken als kaars. Ik ben hier dus zelf nog erg benieuwd naar.

Ondertussen heb ik uit het reguliere gamma ook de Indian Rose kaars opnieuw gekocht, aangezien die mijn grote favoriet onder de kaarsen is. Mocht je die geur nog niet geroken hebben, kan je dat best eens gaan doen! Ze is vrij zoet, maar toch niet te bedwelmend. Ze vult goed de ruimte zonder dat ik er hoofdpijn van krijg! Echt mijn topfavoriet en regelrechte aanrader!Uit de Private Collection kaarsen van Rituals heb ik eigenlijk al verschillende geuren in huis gehaald. Sowieso had ik de kleine Holy Basil en Black Oudh in huis aangezien dit het mooie cadeau was bij besteding van een bepaald bedrag op het einde van vorig jaar. De Holy Basil kaars heb ik ook in het groot, maar die heb ik nog niet aangeraakt. Ze staat mooi op de kast als decoratie, met een stolp er over.

De Holy Smoke kaars is ondertussen helemaal opgebrand. In de winkel was ik niet helemaal overtuigd van deze geur, maar in huis viel hij echt super goed mee. Het is een vrij zware en rokerige geur waar je van moet houden, maar op zich vond ik hem zeker niet slecht. Ik zou deze geur niet snel opnieuw kopen.

Terwijl jullie dit lezen hebben Nick en ik nog twee andere kaarsen uit de witte collectie gekocht. Goji Berry en Green Cardamom zijn twee frisse geuren die ik ideaal vind om in de lente- en zomermaanden te gebruiken. Helaas heb ik deze nog niet op foto kunnen vastleggen.Van Yankee Candle hebben we ook twee varianten in huis. Deze kaarsen zijn nog duurder dan die van Rituals, maar ze gaan wel meer branduren mee. Ik heb beide geuren al eens aangestoken ondertussen en dan moet ik toch zeggen dat Fireside Treats mijn favoriet is. De geur is vrij zacht maar de kaars is wel mooi aan het branden. Of ik hem nadien opnieuw zou kopen denk ik niet, omdat ik dan liever nog andere geuren ontdek.

Candy Cane Lane is een vrij intense geur met snoep en peperpunt geur. Ik vind hem zeer sterk aanwezig en durf er wel eens hoofdpijn van krijgen. Bovendien is deze zeer moeilijk te branden. Hij gaat echt ontzettend veel uren mee, maar zelfs als je hem een hele dag laat branden, smelt hij niet helemaal egaal op. Je blijft met een randje aan de buitenkant zitten en dat vind ik jammer. Ik zou dus niet snel opnieuw zo’n grote jar kopen van Yankee Candle, en ook deze geur koop ik niet meteen opnieuw. Ik vind hem wel lekker, maar zal hem ongetwijfeld beu zijn tegen dat deze pot helemaal op is.
De grootste kaarsen die ik in huis heb, zijn er nog twee van Rituals. Links zie je de Under A Fid Tree geur, die op dit moment niet meer in dit formaat te koop is. De pot heeft drie lonten om mooi op te kunnen branden. Ikzelf heb hem nog nooit aangestoken, maar mijn mama heeft al wel eens zo’n kaars helemaal opgebrand. Ze kosten behoorlijk wat, maar ze gaan ook vele uren mee. Deze geur is geen favoriet, al ben ik er toch wel benieuwd naar. Ik heb hem gekregen van mijn collega’s in Turnhout, toen ik van locatie ging veranderen en in Mol aan de slag ging.

De rechtse kaars is de Limited Edition van de winter en kreeg de naam Oriental Light. Hij heeft de geur van mirre en cardemom en die vind ik persoonlijk erg lekker. Ik heb deze in een kleinere variant al eens opgemaakt, deze grote heb ik nog niet aangestoken. Ik vond deze Limited Edition erg geslaagd en vind het jammer dat hij ondertussen niet meer te koop is. Ik bewaar deze nog even en de andere grote kaars staat voorlopig als decoratie op de kast in de eetkamer. Misschien dat ik ze wel eens gebruik om buiten op tafel te zetten in de zomermaanden.

Dit waren alle geurkaarsen die ik in huis had op het moment van de foto’s. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om eens een kijkje te nemen in mijn collectie!

Hou jij ook zo van het aansteken van geurkaarsen? En welke geur uit dit artikel spreekt jou het meeste aan?

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten