dinsdag 29 maart 2016

Rituals Skincare


Rituals. Een merk waar ik vroeger niet speciaal warm van werd maar die de laatste tijd toch steeds meer en meer m'n hart aan het veroveren is. Van de douchefoams ben ik al jaren fan, een bodylotion is ook al een tijdje een van mijn favorieten, een parfum verslaat zo goed als Givenchy en nu probeerde ik voor jullie deze skincare producten. Diegene die mij goed kennen, weten misschien wel dat huidverzorging aanhouden niet mijn sterkste kant is maar voor deze review heb ik de routine braaf, niet dagelijk maar wel regelmatig, aangehouden. Allemaal om jullie zo goed mogelijk te kunnen informeren.

 

Even op een rijtje zetten wat ik nu precies voor jullie ga reviewen. Van links naar rechts: 
Gentle eye make-up remover, Sensational Soft Cleanser, Ultra Calming Face toner, Sensitive Skin Night Cream en het Intense Moisture Serum. 

Dit zijn producten die niet perse één lijn vormen maar ik denk wel dat de meeste huidtypes hier baad aan zouden hebben. 


Beginnen doen we natuurlijk met de make-up remover. 90% van de tijd draag ik eyeliner. De ene dag is dit een gemakkelijk te verwijderen stiftversie maar af en toe draag ik ook wel eens een waterproof gelliner en bij beide heb ik deze remover getest. Ik ben verkocht. Absoluut. Ik maak altijd mijn watje wat nat zodat het wrijven met het wattenschijfje iets zachter wordt en zodat ik minder product hoef te gebruiken maar hij is sowieso zuinig in gebruik. Ook verwijdert hij netjes mijn oogmake-up zonder dat ik al teveel moeite moet doen. 

Voor de prijs hoef je het eigenlijk ook niet te laten. Hij kost €10,50 voor een full size van 125 ml. Het klinkt misschien veel voor sommigen maar ik merk wel dat hij voor mij beter werkt dan bepaalde goedkopere merken. Ook heb ik hierbij minder last van een vettig gevoel achteraf, wat ik toch ook wel belangrijk vind. Mocht je hem willen proberen maar vind je het wat duur om meteen een full size te kopen, hij is ook beschikbaar in reisformaat voor €4,50. 

Voor wie geïnteresseerd is in de ingrediënten: 
AQUA / WATER, CYCLOPENTASILOXANE, ISOHEXADECANE, SODIUM CHLORIDE, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, DISODIUM EDTA, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN OIL, PROPYLENE GLYCOL, DECYL GLUCOSIDE, NELUMBO NUCIFERA (LOTUS) FLOWER EXTRACT, SORBITOL, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POTASSIUM PHOSPHATE


Als tweede een in mijn ogen vrij speciaal product. De meesten van jullie kennen wel de typische cleansers waarbij je eerst je gezicht nat moet maken. Bij deze hoeft dat niet. De gel verandert op de droge huid naar een olie en zou dan bij het wrijven in een lotion moeten veranderen. Ik vond dat het vooral olieachtig bleef maar dit vond ik absoluut niet erg. Het gaf me het gevoel dat het goede dingen deed voor mijn huid. 

Het verwijderen ging erg gemakkelijk met een washandje met lauw water hoewel ik toch ook vaak dit deed voor ik ging douchen. Op deze foto's zie je best goed wat ik bedoel met veranderen naar een olieachtige substantie. 

Ook deze reiniger is niet indrukwekkend duur of goedkoop. Je betaalt namelijk €13,50 voor 125 ml en je komt er ook een tijdje mee toe. 

Wederom de ingrediënten: 
CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, AQUA / WATER, SUCROSE LAURATE, SUCROSE PALMITATE, PANTHENOL, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE, HELIANTHUS ANNUUS, (SUNFLOWER) SEED OIL, PORIA COCOS EXTRACT, PHRAGMITES KHARKA EXTRACT, SUCROSE STEARATE, TOCOPHEROL, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARFUM / FRAGRANCE.


Dan de toner. Deze is erg zacht voor de huid aangezien hij geen alcohol bevat. Ik merk dat deze echt wel de laatste restjes make-up en cleanser verwijdert, net zoals ook de bedoeling ervan is. Prima product dus. Ook redelijk zuinig in gebruik, maar net zoals bij de remover maak ik hierbij eerst m'n watje wat vochtig. 

Deze kost €11,50 voor 200ml. 

De ingrediënten: 
AQUA / WATER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PENTYLENE GLYCOL, DIGLYCERIN, PORIA COCOS EXTRACT, PHRAGMITES KHARKA EXTRACT, PANTHENOL, CAPRYLYL /CAPRYL GLUCOSIDE, POLYGLYCERYL-10 LAURATE, SACCHARIDE ISOMERATE, XANTHAN GUM, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM BENZOATE, PARFUM / FRAGRANCE.Mijn favoriete product van diegene die ik gereviewed heb, is toch wel dit serum. Mijn huid is vaak erg droog en kan wel een oppepper gebruiken. Dit serum voedt het dan zonder te overdrijven, is zuinig en trekt snel in. Ideaal voor iemand zoals ik die vaak tijd tekort komt. Zeker wanneer ik mijn make-up aanbreng, merk ik verschil. De make-up blendt net wat beter in m'n huid en ziet er stukken mooier uit. Ook voelt m'n huid de laatste tijd weer lekker zacht. Het serum is iets duurder maar ik vind het het wel waard. Dit kost €28,50 voor 30ml. Ik ga even aanzien hoevaak ik het nu nog ga gebruiken maar als ik merk dat ik het binnen een redelijk tijd opmaak, overweeg ik toch oprecht om dit opnieuw te kopen. 

De ingrediënten: 
AQUA/WATER, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, DIMETHICONE, ISOSTEARYL NEOPENTANOATE, METHYL GLUCETH-20, HYDROLYZED CORN STARCH, PANTHENOL, ALPINIA GALANGA LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, BETA VULGARIS (BEET) ROOT EXTRACT, BIS-PEG/PPG-20/5 PEG/PPG-20/5 DIMETHICONE, METHOXY PEG/PPG-25/4 DIMETHICONE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, POLYSILICONE-11, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, CAPRYLIC/- CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM HYDROXIDE, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/ VP COPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, XANTHAN GUM, PHYTIC ACID, SODIUM HYALURONATE, LACTIC ACID, PANTOLACTONE, P-ANISIC ACID, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PHENOXYETHANOL, SORBIC ACID, POTASSIUM SORBATE, PARFUM/FRAGRANCEEn dan als laatste nog deze nachtcrème. Dit was voor mij een stukje moeilijker om vol te houden aangezien ik de rest vaak al gebruikte wanneer ik ging douchen maar dan om de een of andere reden deze stap oversloeg. Het product op zich is prima, voedt mijn huid goed maar het is voor mij niet bepaald specialer of beter dan andere. Wel is de verpakking erg fijn aangezien dit met een pompje is. Werkt hygiënisch en je neemt niet gemakkelijk te veel product. 


Je ziet hier trouwens dat het iets dikker is dan het serum en trekt ook iets minder snel in. Uiteindelijk kan ik wel niet klagen over het intrekken want het is niet dat je eeuwen moet wachten. 

Dit product kost €29,50 voor 50 ml, wat eigenlijk echt niet zo duur is voor een goede nachtcrème. 

Ingrediënten: 
AQUA / WATER, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE, GLYCERIN, SQUALANE, DICAPRYLYL CARBONATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE CITRATE, ZEA MAYS (CORN) OIL, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, PANTHENOL, GLYCERYL STEARATE, PENTYLENE GLYCOL, SACCHARIDE ISOMERATE, SODIUM STEAROYL LACTYLATE, BOSWELLIA SERRATA GUM, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, PORIA COCOS EXTRACT, PHRAGMITES KHARKA EXTRACT, DIPROPYLENE GLYCOL, DIMETHICONE, ACRYLATES / C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, XANTHAN GUM, TOCOPHEROL, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PARFUM / FRAGRANCE.

Uiteindelijk ben ik erg blij dat ik deze producten geprobeerd heb. Niet alleen omdat het eigenlijk echt wel topproducten zijn maar ook omdat ik nu besef wat een goede verzorging voor mijn huid kan betekenen. Mijn huid ziet er veel beter uit, ik heb minder de neiging om alles te gaan verbergen met make-up en het voelt ook gewoon beter aan. De producten zijn allemaal oftewel erg neutraal van geur oftewel hebben ze een erg frisse lekkere geur die snel verdwijnt waardoor hij niet storend is. 

Mocht je dus net zoals ik een huid hebben die langs de ene kant droog is, maar langs de andere kant ook wel onzuiverheden vertoont, is dit zeker het proberen waard! 

Hebben jullie al ervaring met de skincare van Rituals? :) 

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

  1. Ik heb nog nooit skincare producten van Rituals gebruikt, maar lezen na dit review lijkt het me erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu ik dierproefvrij ben, moet ik nodig eens meer Rituals proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Huidverzorging maakt echt verschil en Rituals is echt een super fijn merk! mooie producten :D

    BeantwoordenVerwijderen