maandag 28 maart 2016

Life Through My Eyes | Maart #2


Om de een of andere reden ben ik de afgelopen weken op zondagavond precies nooit thuis geweest om mijn LTME te schrijven. Nu ik erbij stil sta, ben ik die avonden erg vaak bij Toon en gisteren moest ik werken op Rocking Around Turnhout. Op zich eigenlijk niet zo slecht dat ik de afgelopen weken geen LTME gepost heb want ik had vaak erg weinig foto's getrokken. Gelukkig telt het wel op en heb ik nu een post met lekker veel foto's. Neem er dus maar iets te drinken bij en laten we snel eens kijken. 


Het gebeurt vaak dat wanneer ik een vrije dag heb, ik toch naar school rij om daar wat te gaan werken. Ik probeer het dan wel zo te regelen dat Toon oftewel mee naar school kan rijden of mee terug naar huis. Heel af en toe zit ik er ook wel vanaf dat hij op school moet zijn tot hij klaar is. Met mijn laptop, wat cola light en iets lekkers weet ik mij wel een dagje bezig te houden. Toby is een erg aanhankelijk hondje. Zeker wanneer hij merkt dat we klaar zijn met eten, begint hij om aandacht te vragen Hij springt dan nogal vaak op mama haar schoot maar deze keer sprong hij op de stoel zodat hij achter haar terecht kwam. Schattig beestje. 10 maart was er een feestje van de studentenvereniging en ik besloot om nog eens voluit te gaan met mijn make-up. Het ziet er nu een beetje raar uit op de foto maar in het echt zag het er blijkbaar best goed uit! Helaas die week ook wat minder goed nieuws. Op zondagochtend werd m'n papa namelijk aangereden toen hij met de auto onderweg was naar de bakker. Een andere chauffeur negeerde een stopbord en reed pal in de flank van onze auto. Patricia en ik eten na school (rond 16u) altijd graag iets kleins. Deze keer kochten we een diepvriespasta van bij de Aldi en deze was eigenlijk best lekker! Ook ontdekten we toen onze gemeenschappelijke liefde voor de roze Finley. De dag erna had ik mijn laatste stagedag bij de bibliotheek. Een van de opdrachten voor de jeugdboekenweek was het maken van een tekening om een stad mee te maken. Dit is hoe het er op dat moment uitzag. Leuk hé? :D De dag daarna moest ik mijn zus 's morgens op haar stagplaats gaan afzetten. Zelf ging ik tegen de middag richting Vorselaar vertrekken dus had ik nog eventijd voor een lekker ontbijtje. Ik kookte een eitje, net lang genoeg zodat de dooier nog wat lopend was en deed dit op een boterham met ham met er dan nog wat peper, zout en peterselie over. Samen met de tas koffie was dit echt de moeite. Hoe schattig is dit zefs?? Donderdag moest ik even langs de campus hier in Turnhout voor een vergadering. Daarna gingen Toon en ik voor school werken. Sinds we gemerkt hebben dat we dat best goed kunnen in elkaars gezelschap, doen we dat ook wat vaker. Het is altijd fijn om tussendoor toch iets tegen elkaar te kunnen zeggen. Tweety is trouwens ook wel fan van het idee dat Toon vaak bij ons thuis te vinden is. Die dag was het trouwens St. Patrick's day en dat moet natuurlijk gevierd worden. In het afgelopen jaar heb ik een aantal Ieren (hier staat ieren, maar dan met hoofdletter) leren kennen dat ik toch al een band met het land begin te voelen zonder dat ik er geweest ben. Het staat op m'n to do list! Om de een of andere reden lijk ik hier écht niet amused maar dat was ik wel. Het was leuk om bekenden terug te zien die ik al een tijdje niet meer gezien had. Met een glas Guinness erbij is dit natuurlijk nog beter. Deze is best lekker! Ribbetjes en een pistoletje met spek. Omnomnom. Vorig weekend (19 & 20 maart) was het Tasteful Shopping in Turnhout. Er stonden dus allerlei foodtrucks in de winkelstraat. Na lang zoeken vonden we eindelijk de foodtruck die we zochten (Fingerfood) om deze Loooongdog nog eens te eten. 


En die avond gingen onder andere Julie en ik helpen op het galabal van onze vroegere middelbare school. Best 'vreemde' editie dit jaar... 


Zondagavond ging ik met Toon nog even op bezoek bij een vriend van hem. Zijn hond is nogal grote fan van mij en ik vond het erg schattig toen ze zo bij mij kwam liggen. Wat een schatje. 


Ik denk dat het nieuws van de aanslagen in Brussel bij iedereen hard is aangekomen. Woensdagavond zijn mama en ik dan ook naar een wake op de grote markt hier in Turnhout gegaan. Het was een raar gevoel om een groep mensen uit het asielcentrum te zien met spandoeken: "Sorry" & "Afghan & Muslim. We hate terrorists." Ik vind het erg dat zulke mensen het gevoel hebben dat ze zich moeten verontschuldigen voor wat enkele parasieten doen in de naam van hun geloof... Donderdag was weer een dagje dat ik op school ging werken samen met Hendrik. 's Middags kregen we het idee om naar de McDonalds te gaan en Toon ging mee (die zat naast mij). Die avond ging ik met Toon ook eens echt uit eten en toen we thuiskwamen van onze "datenight" zagen we dat mama een kaars had buitengezet. Beetje symbolisch als teken van: "we denken aan de slachtoffers van de aanslagen". Mooi gebaar, al zeg ik het zelf. De laatste foto is van afgelopen vrijdag. Ik moest die avond weg en besloot dus goed te eten zodat ik geen honger zou krijgen. Best nog wel gezond, niet? Gerookte zalm, gerookte forel, tonijnsalade (zelfgemaakt) en dan avocado, ei, tomaat en een beetje sla. Het smaakte enorm goed! 

Et voilà. Deze avond heb ik afgesproken met Tessa om iets te gaan drinken en bij te praten. Morgen ga ik werken aan mijn lessen voor stage, woensdag voorlopig weinig plannen en donderdagavond ga ik weer uit eten met Toon maar deze keer gaan Patricia en Sander ook mee. Vrijdag is Toon dan jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden maar ik denk dat we dat donderdag dan al gaan doen. 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Hmm, die salade zag er heerlijk uit! Ik denk dat veel mensen een kaars buiten gezet hebben..

    BeantwoordenVerwijderen