donderdag 24 maart 2016

Julie | Thee Met Een Verhaal – 3

http://www.verodoesthis.be/2016/03/julie-thee-met-een-verhaal-3.html


Ondanks dat het vandaag de derde dag van nationale rouw is, hebben we besloten om vandaag wel gewoon een normale blogpost online te laten komen. Als teken dat we ondanks alles niet bang in onze schulp kruipen maar dat we er samen blijven voor gaan om de wereld toch even een fijner plekje te maken. Onze gedachten gaan nog steeds naar de slachtoffers die gevallen zijn, niet enkel afgelopen dinsdag in Brussel maar ook tijdens aanslagen elders ter wereld. 

Dit is mijn derde pakketje van Thee met een verhaal en tevens ook het laatste. Het was een fijne samenwerking en ik vind het concept nog steeds super tof. Ik weet wel zeker dat ik ooit nog eens een bestelling zal plaatsen, maar ik wil eerst de voorraad die ik nu aan theesmaken heb eerst opmaken. Het derde pakket kwam in februari en ondertussen heb ik de tijd gehad om alle smaken goed uit te proberen. Zijn jullie benieuwd naar de inhoud van deze maand? Lees dan zeker verder!



Voor wie mijn vorige artikels nog niet gelezen heeft en dus nog niet bekend is met het concept, zet ik hier alle praktische info nog even op een rijtje:


Vergelijk het met eender welke beautybox, maar dan met thee. Voor 3 maanden betaal je slechts €22.95 en krijg je wel drie pakketjes opgestuurd met een vier- à vijftal speciaal geselecteerde theesmaken. Alle informatie over deze pakketten, kan je hier lezen: http://www.matsici.be/product-categorie/37-thee-abonnement/. Je kan dit ook iemand cadeau doen en ook dan ontvang je een prachtig pakket of een zorgvuldig gemaakte waardebon. De thee abonnementen worden elke maand de 15de verstuurd, dus hou hier rekening mee als je het wil bestellen om cadeau te doen.


De box van deze maand stond in het teken van liefde en vooral lief zijn voor onszelf. Een boodschap waarvan Jessica nooit had kunnen voorspellen zo toepasselijk te zijn deze dagen... Een heerlijk ontspannend moment maak je natuurlijk compleet met een lekkere dampende tas thee voor je neus! Ik kreeg hierbij weer vijf smaken opgestuurd die ik voor jullie heb kunnen proberen. 



De eerste thee uit het pakket kreeg de naam Fireside! Ik kan het me zo voorstellen om een lekker warme tas thee te drinken aan een kampvuur. Ik was wel benieuwd naar de smaak aangezien Jessica hem weer zo liefdevol had omschreven. Bij de ingrediënten zie ik kaneel staan en daar ben ik altijd grote fan van! Waar ik echter niet van hou is sinaasappel, dus ik stond een beetje twijfelachtig tegenover deze thee.



Ik heb deze thee pas als laatste gedronken omdat ik er een beetje schrik voor had. Toch viel hij best mee qua smaak! Het is zeker niet mijn favoriet uit het pakket omdat ik hem vrij neutraal vind van smaak. Ik had hem iets vuriger en kruidiger verwacht met een naam als Fireside. Ook vond ik het niet zo handig dat de kruiden nogal dun zijn, waardoor ze uit mijn thee-eitje ontsnappen. Ik heb deze thee zelfs nadien door een vergiet in een andere mok gegoten omdat ik hem zo niet wou drinken. Zoiets vind ik altijd een beetje te veel gedoe… Jammer, maar zeker geen slechte smaak!



Zoals je kan zien, staat dit pakket echt voor liefde en warmte! Ik vind het wel leuk om een soort van thema te hebben bij zulke pakketjes. Ik was dan ook heel benieuwd naar de smaak van deze liefdesthee! Bij de ingrediënten zie ik zeker enkele dingen die me aantrekken, maar ook enkele dingen waar ik niet echt fan van ben. Sinaasappel en vanille zijn twee dingen die ik eigenlijk nergens lekker in vind, niet van geur en niet van smaak…


Misschien ook daarom dat ik niet zo’n fan ben van deze thee. De geur vond ik niet geweldig en ook hier drijft er weer ontzettend veel rond in mijn mok. Ook deze thee heb ik dus overgegoten door een vergiet om het te filteren. De smaak was best oké maar geen echte hoogvlieger voor mij. De smaak vind ik niet zo uitgesproken terwijl ik dat eigenlijk wel had verwacht met het lezen van de ingrediënten. Ik ga deze waarschijnlijk verder geven aan iemand omdat ik deze het minst overtuigend vond uit dit pakket.

Adam & Eva vond ik wel een speciale naam voor een thee, al had ik zelf nooit de link gelegd met gebakken appeltjes. Dit is echter wel de geur die me reeds bij het openen van het zakje tegemoet komt. Opnieuw is het de kaneel die me opvalt tussen de ingrediënten. Vrij logisch aangezien dit nogal vaak gecombineerd wordt met appel. Ik had dan ook al zo’n vermoeden dat deze thee me beter zou bevallen dan zijn twee voorgangers…
 

En dat is zeker het geval! De ingrediënten zijn vrij grote stukken, waardoor er niks in mijn mok lijkt rond te drijven. Bovendien ruikt deze thee super lekker naar appeltaart en gelukkig smaakt hij ook zo. Hij heeft ook een fijne nasmaak en is vrij zoet omwille van de appeltjes. Ik ben zeker wel fan van deze thee en zal dit zakje dan ook met veel plezier verder opdrinken. Een aanrader als je het mij vraagt!



Dan Lei is een naam die mij al meteen Chinees in de oren klinkt. Bij het openen van het zakje zei ik al tegen Nick dat ik de geur vond lijken op lychee, nog voor ik de brief uit het pakketje gelezen had. Deze geur is zo herkenbaar en ook qua smaak is hij zo te herkennen. Ik was dus zeker benieuwd of deze mij zou bevallen of niet. Ergens had ik schrik dat de smaak te uitgesproken zou zijn.



Voor mij is dit een van de apartste smaken die ik al eens geprobeerd heb en ik moet zeggen dat hij mij zeker kan bekoren. Ik zou hem niet iedere dag drinken, maar hij is zeker lekker. Witte thee is overigens vrij kostbaar, dus ik ben zeer tevreden dat Dan Lei in dit pakketje terug te vinden is. Hij heeft niet veel kleur, maar dat hoeft ook niet. Ik vind dit een beetje zo’n luxe thee, eentje die je slechts zelden drinkt maar er dan wel van geniet. De smaak is overigens vrij zacht en er ligt niks op de bodem van kruiden wat ik dus een pluspunt vind!
 
En dan nu de laatste thee uit het pakket: All you need is love! Een thee die perfect binnen dit pakketje thuishoort en ik kan je al meteen verklappen dat dit mijn topfavoriet is! Ik kon niet wachten om hem te proberen dus heb ik hem als eerste gedronken. Ook in deze thee zitten stukjes appel en als je het zakje open maakt, komt er al een heerlijk zoete, fruitige geur naar boven. 



De thee kleurt mooi rood en dat vind ik geweldig! De geur is heerlijk en zelfs Nick vond deze thee lekker ruiken, terwijl hij helemaal niet van thee houdt. Niks op de bodem aangezien de stukjes aan de grote kant zijn. Nog voor ik de andere theesmaken geprobeerd had, was deze al mijn favoriet. Ik weet nu al dat ik hier nog echt van ga genieten. Voorlopig heb ik elke infusie slechts éénmaal gedronken, maar deze ga ik echt bewaren tot het laatst. En dan natuurlijk meerdere tassen drinken van één infusie, gewoon omdat het kan.



Ik ben echt super tevreden met dit pakket en ben nog steeds verliefd op het concept. Op dit moment staat er thee voor een heel leger in huis, dus ga ik niet meteen een nieuwe set bestellen. Wanneer mijn voorraad begint te slinken zal ik zeker niet twijfelen om een bestelling te plaatsen. Bovendien is zo’n verrassingspakket ook ideaal om cadeau te doen aan eender welke theeliefhebber. Het was een fijne samenwerking en ergens vind ik het nu al jammer dat het er op zit… Maar goed, ik ga nog wat verder genieten van een tasje thee!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Wat een onwijs leuk concept! Ik drink echt bakken met thee elke week en probeer graag wat nieuws uit. Leuke verassing dus om thuis te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik vind het echt een tof concept! :-) Misschien is dit wel iets leuks voor jouw om te proberen dan! ;-)

      Verwijderen