zondag 13 maart 2016

Julie | Opruimen & Ruilen

http://www.verodoesthis.be/2016/03/julie-opruimen-ruilen.html

Bij andere bloggers zag ik regelmatig een declutter artikel voorbij komen. Ik had er nog nooit aan gedacht om mijn stash eens goed uit te zoeken, maar raakte toch geïnspireerd. Natuurlijk vond ik het erg moeilijk om afstand te nemen van bepaalde spullen… Toen kwam bij mij het idee om een ruilmoment te voorzien met enkele vriendinnen! Ik trommelde Veronique, Karen, Eva O, Eva M en Sarah op om eens te komen shoppen in mijn spullen en vertelde dat ze zelf ook gerust wat mochten meebrengen. Het zoeken van een geschikte datum bleek nog de moeilijkste opdracht, maar op zondag 28 februari was het dan zover! Benieuwd wat ik allemaal weggedaan heb en gekregen heb? Lees dan zeker verder!Beginnen doe ik met de spullen die ik de vuilbak ingegooid heb. Allemaal oude spullen die al ver over de vervaldatum heen zaten of die gewoon uitgedroogd waren. Zo zie je enkele oude lipproducten die ik niet meer zo smakelijk vond, een uitgedroogde eyeliner en body butter, geschifte nagellakjes en een vies geworden oogschaduw palette. Ik besloot het allemaal weg te gooien zonder twee keer na te denken.Hier zie je enkele mooie voorbeelden van deze producten. Twee nagellakjes die niet meer te smeren waren, een verkleurde body butter, een vervallen liquid eyeshadow van Lush en een uitgedroogde eyeliner van Benefit. Jammer maar helaas, deze waren niet meer te gebruiken dus kon ik er ook niemand anders een plezier mee doen.En dan zie je hier de doos van spullen die ik graag een nieuwe thuis zou geven. Na het nemen van deze foto’s zijn hier zelfs nog een aantal spullen bij gekomen, maar die ben ik vergeten op foto te zetten. Een hele doos vol met lipproducten, nagellak, oogschaduw en andere verzorgingsproducten. Er zitten zeker een aantal mooie producten bij, maar ik merkte gewoon dat ik ze niet (meer) gebruikte. Dit is een make-up organiser die ik ooit eens goedkoop op de kop tikte. Al snel bleek dat ik mijn spullen hier helemaal niet zo mooi in kwijt kon en dat hij zo maar in de kast lag. Deze heb ik tijdens de ruilvoormiddag (ja we hebben het op een zondagochtend gedaan!) kunnen weggeven aan iemand anders.Dit zijn de lichaamsproducten die ik in de aanbieding had. Douchegel, haarolie, bodylotion, voetverzorging… Allemaal dingen die ik niet gebruikte. Ofwel omdat ik de geur niet zo lekker vond, ofwel omdat ik de werking voor mezelf niet geweldig vond. Geen slechte producten, gewoon niet echt iets voor mij. Deze zijn allemaal naar een nieuwe eigenaar gegaan.Hier de verzameling van nagellak die ik voorzien had om te ruilen. Ze zijn niet allemaal de deur uit gegaan, maar van de dingen die overbleven heb ik een doosje gevuld waarin mijn collega’s ook nog eens een kijkje konden nemen. Je ziet hier onder andere kleurtjes van Catrice, Miss Sporty, Yves Rocher, Essence, Sally Hansen… De oogpotloden en liners die ik wou wegdoen, zijn er een stukje minder. Ik gebruik niet meer zoveel zwart aan mijn ogen, gebruikte de liner eigenlijk niet en ook het potlood uit een Deauty box heb ik nooit veel gebruikt. Deze mochten dus allemaal weg en zijn volgens mij ook allemaal van eigenaar gewisseld.In de blush – higlighter en bronzer categorie wou ik eigenlijk niet te veel spullen wegdoen. Ik gebruik deze allemaal vrij regelmatig en van andere dingen kon ik gewoon geen afscheid nemen. Deze liquid blush van ELF en cream blush van Essence waren de enige uitzonderingen. Ik vond ze wel mooi, maar ben geen fan van de substantie. Ik hou gewoon enkel van poederproducten. Deze zijn gelukkig ook naar iemand anders gegaan.In de categorie oogschaduw heb ik ook wel enkele dingen weg kunnen doen. Ik gebruikte deze kleurtjes niet meer en vond het zonde ze weg te gooien. De blauwe en groene kleur waren begrijpelijkerwijs niet zo populair, maar de andere dingen zijn allemaal herverdeelt. Ik vind de palettes van Catrice wel mooi, maar gebruik nu liever andere tinten. Ooit was ik helemaal dol op lipgloss en vloeibare lipkleuren in tubes. Tegenwoordig kies ik resoluut voor lipstick of een liquid lipstick. Blijkbaar ben ik niet de enige, want deze lagen niet zo goed in de markt. Als ook mijn collega’s deze niet willen, gaan deze gewoon de vuilbak in. Ik heb gewoon andere lipproducten die ik liever gebruik, waardoor deze toch maar enkel de hoop vergroten in mijn kast.Nog meer lipgloss, deze keer niet in een tube. De reden dat er zoveel Rituals tussen zit, is omdat deze uit het oude assortiment zijn. Ik nam deze mee naar huis, maar heb ze uiteindelijk niet veel gebruikt. Zoals ik net al zei, gebruik ik het gewoonweg niet meer. Ook deze kleurtjes waren niet zo populair.Over naar de lipsticks dan! Deze zijn nog relatief goed gegaan omdat ze ook best wel mooi zijn. Ik heb zelf gewoon geen interesse meer in deze kleuren omdat ik andere lipsticks heb die ik liever gebruik dan deze. De oranje kleur van Clinique is gewoon mijn ding niet, die ging naar mijn collega Kim. Verder zie je Catrice, Essence, Clinique, Max & More, NYX en Bioderma. Als ik een lipstick van MAC in een gelijkaardige kleur heb, verkiest ik die gewoon boven deze kleuren. Tijd dus om ook hier afstand van te doen.De laatste lipproducten zijn er in een stickvorm. Ik gebruikte deze kleuren allemaal niet en ik ben eigenlijk ook niet echt zo’n fan meer van lipkleuren in een stick. Ik kan er niet zo precies mee werken en daarom laat ik ze vaak links liggen. Enkele exemplaren gingen de deur uit en ik hoop dat ik hier dus anderen nog blij mee heb kunnen maken.

Dit was eigenlijk mijn overzicht van alle producten die ik had uitgezocht. Verder ga ik jullie nog laten zien wat ik zelf aan nieuwe producten heb overgehouden aan de ruil.Van een grote doos, naar een klein mandje. Ik heb echt mijn best gedaan om niet al te veel nieuwe producten binnen te halen, net omdat ik wou declutteren in mijn stash. Toch zaten er enkele pareltjes tussen die ik niet kon laten schieten. We hebben trouwens alles eerlijk laten verlopen door met namen in een potje te werken. Iedereen die een bepaald product wou hebben, mocht zijn naam in de pot steken. De persoon van wie het product was, trok dan een naam en die persoon had dan gewonnen. Op deze manier verliep alles erg vlot en eerlijk. Oh en ook wel spannend natuurlijk! ;-)Voor het boek heb ik moeten loten, maar de nagellakjes kwam vrij snel mijn kant op. Iedereen wist natuurlijk dat ik elke week de Friday Nails maak op Verodoesthis, dus heb ik op deze manier weer kleurtjes voor vijf weken weten te verzamelen. Er waren nog meer kleurtjes in de aanbieding, maar ik besloot om niet alles aan te nemen. De bedoeling was natuurlijk dat ik niet meer nagellak overhield dan waar ik mee begonnen was!Oogschaduw kwam ook altijd vrij snel mijn richting uit, zeker als er paarse tinten in te vinden waren. Mij hoor je niet klagen en ik vind dat ik nog vrij bescheiden ben gebleven. Ik besloot één groot palette toe te voegen aan mijn collectie en nog enkele kleine palettes en een stick. Je ziet hier Max & More, Gosh, Bourjois en Essence.Mijn vriendinnen hadden ook best wat haarproducten in de aanbieding. Uiteindelijk koos ik voor een sample van Mylene shampoo, shampoo en conditioner van The Body Shop en een haarmasker van Nectar Of Nature. Ik besloot mezelf ook te verwennen door een framboos-vanille masker uit te kiezen. En ik heb ook aan Nick gedacht, voor hem koos ik het kokosnoot badzout.
Als laatste heb ik nog een fijne badschuim kunnen toevoegen aan mijn collectie en koos ik voor een blush en loose eyeshadow powder. Ik heb de blush al gebruikt en ook het pigment heb ik al eens in een look verwerkt. Ik ben dol op de paars/blauwe glans die het heeft. Hij is behoorlijks sterk, dus werken met een lichte hand is wel aan te raden.

Ik ben super tevreden met mijn nieuwe aanwinsten! Ook ben ik blij dat ik veel van mijn producten een nieuwe thuis heb kunnen geven! Op die manier is het toch iets makkelijker om er afstand van te doen. Ik denk dat ik voor al mijn vriendinnen mee spreek als ik zeg dat het een geslaagde dag was. Iedereen was enthousiast en blij met de nieuwe spullen. Ik weet nu al dat we dit in de toekomst nog een keer gaan organiseren!

Heb jij al wel eens gerommeld in je stash? En lijkt het jou leuk om zo’n ruilmoment te organiseren met enkele vriendinnen? Laat het me zeker weten in de comments!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee is dit zeg. Je hebt mooie producten gekregen misschien moet ik ook eens zoiets doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee zeg. Jammer genoeg zijn mijn vriendinnen niet zo van de make-up waardoor ik alles meestal weggeef of voor kleine prijsjes verkoop. Lijkt me wel heel gezellig zo !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar de mijne ook niet allemaal hoor! Daarom dat er ook bijvoorbeeld boeken en thee geruild kan worden, of zoals douchegel en deo, dat gebruikt iedereen! ;-)

   Verwijderen