zondag 27 maart 2016

Julie | Let’s Talk Movies #5

http://www.verodoesthis.be/2016/03/julie-lets-talk-movies-5.html


Er zijn weeral bijna drie maanden van het ‘nieuwe’ jaar om en dat wil zeggen dat ik een nieuwe Let’s Talk Movies heb voor jullie! Om de drie maanden laat ik jullie zien welke films ik in die periode gezien heb en wat ik er van vind. Soms zijn er dit veel, soms weinig. Ik vind het leuk om ze per drie maanden te doen, zodat ik niet meer van elke film een aparte review hoef te schrijven. Ben jij dol op films en benieuwd welke ik de laatste tijd zoal gezien heb? Lees dan zeker verder!
Safety First – 22/01/2016
De eerste film die ik dit jaar gezien heb is Safety First. Je kan al zien dat dit eind januari is, dus ik heb echt weinig tijd gehad deze periode om films te zien. Nick en ik gingen deze film in de bioscoop zien en waren erg benieuwd omdat we de serie op vtm ook hebben gevolgd en die vonden we wel goed.De film is me ondertussen een beetje ontgaan. Het is zo’n leuke ontspanningsfilm die niet echt super goed bij blijft, maar wel voor de nodige lachbuien zorgt tijdens het kijken. Daar waar de meeste mensen fan zijn van de Smos, zijn Nick en ik eerder fan van het personage Luc dat vertolkt wordt door acteur Ben Segers. Het verhaal speelt zich af op Tomorrowland, waar de bende van Safety First de bewaking komt doen. Natuurlijk loopt er van alles en nog wat in het honderd en zorgt dit voor de nodige misverstanden.


“In "Safety First - The Movie" slepen bewakingsagenten Dirk Porrez, Simon 'Smos' Vos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez de job van hun leven in de wacht. Ze mogen de V.I.P. van een van de beste muziekfestivals ter wereld bewaken. Daar doet Luc een schokkende ontdekking die de hele Friendship in gevaar brengt. Discipline, Dedication & Friendship maar Safety First op Tomorrowland!” Op IMDB krijgt deze film een 6.8/10 maar zelf zou ik hem toch wel iets hoger scoren. Het is niet de beste film die ik ooit gezien heb, maar een 7.5/10 mag hij van mij toch zeker wel krijgen. Ik heb goed gelachen en genoten van de boodschap die in de film schuilt. Een aanrader als je ook fan bent van de serie!

Allegiant Part 1 – 10/03/2016
Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn lieve collega’s een vivabox met cinema tickets cadeau die ik meteen die week nog heb benut. Ik keek al een tijdje uit naar het derde deel uit de Divergent series en ben hem de dag nadat hij uitkwam samen met Nick gaan kijken. Het is Part 1 aangezien ook bij deze trilogie het laatste boek in twee delen wordt gesplist. Het is nu weer een jaartje wachten voor het laatste deel.

 Ik heb alle boeken uit deze serie gelezen en ook alle films gezien ondertussen en ik ben fan! Vaak is een ‘part 1’ toch vooral een opbouw naar de grote finale in het laatste deel, dat vond ik hier niet het geval. De hoofdrollen worden opnieuw super goed vertolkt en het verhaal zit logisch in elkaar. Ik hou wel van deze films en ben nu alvast benieuwd naar het laatste deel. Ik heb bij deze film verschillende emoties doorlopen – al heb ik niet gehuild! Telkens wanneer er iets triests gebeurde, werd er vrij snel overheen gegaan.

“Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele samenleving bedreigt, moeten Tris en Four razendsnel uitmaken wie ze kunnen vertrouwen...” Op IMDB krijgt deze film een magere 6/10. Persoonlijk zou ik hem veel hoger scoren en gerust een 8.5/10 durven geven. De film volgt de boeken goed en daar hou ik wel van. De nodige spanning, liefde en drama zijn aanwezig! Een echter aanrader voor de fans van deze serie, ik ben in ieder geval verkocht!

Zo, dat was het alweer voor deze Let’s Talk Movies. Ik heb echt maar twee films gezien in drie maanden tijd en dat is natuurlijk belachelijk weinig. Het lijkt of dit jaar in volle snelheid is ingezet en doordat ik nu een vast contract heb, heb ik natuurlijk minder tijd om thuis films te kijken. 

Hebben jullie deze twee films gezien? En hebben jullie dit jaar al veel naar de bioscoop kunnen gaan? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten