vrijdag 4 maart 2016

Julie | Friday Nails #75 – Kiss Under The Mistletoe

http://www.verodoesthis.be/2016/03/julie-friday-nails-75-kiss-under.html

Onlangs konden jullie al lezen dat ik mezelf de Advent Kalender van Essence nog had aangeschaft voor een zacht prijsje. Deze nagellakjes komen mij ontzettend goed van pas voor het wekelijkse Friday Nails artikel en vandaag trap ik deze af met Kiss Under The Mistletoe. Het is een typisch Kerst-groene kleur en daarom vind ik de naam ook goed gekozen. Ik dacht eerst een dupe gevonden te hebben voor een nieuwe kleur van Rituals met de naam Forest Green. Helaas blijkt deze geen 100% overeen te komen, maar ik heb hem zo toch enkele dagen kunnen dragen. Benieuwd naar dit kleurtje? Lees dan zeker verder!De flesjes nagellak uit de kalender zijn uiteraard kleiner dan diegene die je in de winkel kan vinden. Voor mij is dit perfect aangezien ik toch nooit nagellak kan opmaken en zo bespaar ik ineens ook wat ruimte in mijn stash. Het kwastje van deze nagellak vind ik best breed, zeker voor zo’n klein flesje. Ik hou normaal wel van breed, maar als ik weinig tijd heb, is dit toch niet altijd even handig. Met een brede borstel heb je natuurlijk sneller de neiging te gaan knoeien! De dop is ook vrij klein, maar ligt toch nog prettig in de hand.Een eerste laag van deze kleur is meteen al super dekkend! Ik hou wel van zulke lakjes aangezien je deze ook kan gebruiken voor je ergens naartoe moet en je tijd verkeerd hebt ingeschat. Het is een vrij donker groene kleur die nog perfect past bij de tijd van het jaar. Het is nog koud en donker, waardoor deze kleur helemaal tot zijn recht komt. De droogtijd is gemiddeld, dus niet erg snel of erg traag. Je kan vrij snel overgaan tot het zetten van een volgende laag indien gewenst…Zoals jullie weten, vind ik twee lagen altijd het fijnst. Zo verleng je ook de houdbaarheid van je nagellak en aangezien ik hiermee wou werken, is dit wel zo handig. Met een tweede laag wordt de kleur nog een tikkeltje donkerder en dieper van kleur. De nagellak van Rituals die ik hiermee wou vergelijken is iets lichter van kleur. Toch vind ik dit nagellakje van Essence zeker geslaagd! De kleur is mooi donker, zonder op zwart te gaan lijken. Bovendien bevat hij van nature een mooie glans, waar ik wel van hou.
En zo ziet hij er uit na een volledige week dragen. Ik heb niet altijd de tijd om mijn nagels opnieuw te lakken en dit is soms wel vervelend. Vooral aangezien het feit dat mijn nagels zo snel scheuren. Dit is zeker het geval bij mijn wijsvinger op deze foto, maar volgens mij ook bij mijn duim. De rest is gewoon een geval van slijtage en chips in de nagellak. Ik vind het resultaat niet slecht, al heb ik al betere kleurtjes gedragen. Natuurlijk is Essence geen duur merk, dus mag je ook niet al te hoge eisen stellen. Over het algemeen ben ik altijd wel tevreden van Essence en dat ben ik nu ook zeker en vast.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? En welke kleur dragen jullie voor het moment op je nagels? Ik ben zeer benieuwd!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Hij gaat niet een hele week mee maar het is wel een mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echter al lang geleden dat ik nog eens een lakje tegenkwam dat wél een volle week mee kan! ;-)

   Verwijderen
 2. Heel tof kleurtje! Nu zou ik 'm niet meer dragen met de lente in aantocht, maar hij is prachtig voor in de herfst/winter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, nu zou het tijd zijn voor wat vrolijkers, al is het weer niet gunstig! ;-)

   Verwijderen