zondag 20 maart 2016

Julie | 3x Nieuwe Essence Lipproducten

http://www.verodoesthis.be/2016/03/julie-3x-nieuwe-essence-lipproducten.html

De nieuwe producten van Essence en Catrice liggen alweer in de winkels! Halfjaarlijks ondergaat hun assortiment een vernieuwing en het is altijd spannend afwachten of er wat leuks tussen zit. Ik besloot drie nieuwe lipproducten van Essence te kopen om uit te proberen. Ik koos bewust voor drie verschillende formules. Links zie je een velvet stick, die een matte finish heeft. In het middel ligt de BB Beauty Balm in een tube en rechts zie je nog de 2-in-1 liner & lipstick. Ik was heel benieuwd welke variant ik nu het fijnste zou vinden. Voor de 2-in-1 liner betaal je €2.59 en de twee andere producten kosten je slechts €1.99. Benieuwd of ze de moeite waard zijn? Lees dan zeker verder!Beginnen doe ik met de Velvet Stick in de kleur 02 Peony Star. Naar deze kleur was ik heel benieuwd omdat het mij natuurlijk verdacht veel doet denken aan zo’n typisch Kylie Jenner kleurtje voor de lippen. Toen ik hem de eerste keer probeerde op mijn lippen droeg ik verder geen make-up en vond ik hem een beetje te donker en te bruin. Nadat ik hem gezien heb terwijl ik wél make-up draag vind ik hem al een stuk mooier. De stick brengt vlot aan en is precies romig genoeg. Hij is goed dekkend te krijgen en voelt ondanks de matte kleur toch erg comfortabel aan op de lippen. Over de houdbaarheid kan ik je nog niks vertellen, maar ik denk niet dat hij een maaltijd overleeft. Ik moet eerlijk zijn dat ik geen fan ben van lipgloss in tubes. Toch wou ik deze uitproberen nadat ik hem gezien had bij Serena van Beautylab. Zij was erg enthousiast over dit nieuwe product en daardoor was ik benieuwd geworden. Het is een Beauty Balm die je lippen niet alleen voorziet van een mooi kleurtje, maar ook nog eens verzorgend is dankzij de shea boter en vitamine e. Ik koos voor de kleur 03 Flirtylicious en die is best goed gepigmenteerd, al kan je op de swatch al zien dat hij niet overal even gelijk aanbrengt en op sommige stukken een beetje doorschijnt. Ik vind het ook altijd moeilijk om met zulke tubes erg precies af te lijnen. Hij voelt inderdaad niet plakkerig aan, maar wel lekker zacht. Of hij lang blijft zitten? Ik denk het niet. Volgens mij plakt al snel heel je glas vol als je een slok zou drinken.De vorm van deze lipstick is op zijn minst bijzonder te noemen. Het is een lange, smalle stick die naar onder toe breder wordt. Het enige nadeel vind ik wel dat het ganse product uitsteekt, waarbij je sneller het risico loopt dat hij zal afbreken. Je kan hem dus nergens opdraaien of terug naar beneden draaien. What you see is what you get. Ik vind de kleur 02 Vintage Rose erg mooi en zoals je op de foto kan zien heeft hij een semi matte finish. Hij is niet heel sterk gepigmenteerd maar je kan de kleur wel goed opbouwen. Je kan deze stick dus als liner gebruiken of als lipstick. Op zich vind ik het handig dat de puntige stick ideaal is om je lippen te omlijnen en dat je het brede stuk dan kan gebruiken om je lippen in te kleuren.


Voor ik jullie de close-up en full face foto’s laat zien, geef ik nog graag een kort overzicht van de drie kleuren. Op het eerste zicht is Vintage Rose mijn favoriet. Zoals ik al zei had ik het vermoeden dat Peony Star een beetje te donker en bruin zou zijn voor mijn huid. Flirtylicious is ook hier weer wat moeilijker te doseren en netjes aan te brengen. Ik was toen al erg benieuwd wat dit zou geven als ik hem effectief zou willen aanbrengen op mijn lippen.


Op de close-ups kan je al direct zien dat Peony Star toch wel lijkt mee te vallen op mijn lippen. Het is zo’n oudroze tint met een bruine ondertoon en zulke kleuren zijn op dit moment nog steeds een hype. Flirtylicious is iets minder mooi aan te brengen. Je kan ook zien dat hij niet overal even dekkend is en dat hij niet overal even mooi recht is aangebracht. Jammer, maar dit had ik eigenlijk wel verwacht. Vintage Rose is een mooie zachtroze kleur die perfect is om iedere dag te dragen. De liner werkt vrij precies, maar dat doet de Velvet Stick eigenlijk ook. Deze twee zijn qua formule zeker met elkaar te vergelijken. 

Op de full face foto’s vind ik alle kleuren eigenlijk mooi. Flirtylicious doet het beter vanop afstand, al denk ik dat dit niet lang zal duren eens je begint te praten, eten en drinken. Dan heb ik zelf meer vertrouwen in de andere twee kleuren. Persoonlijk vind ik op dit moment toch Peony Star de mooiste kleur voor mij. Ik hou absoluut van een lekker knallende lipstick maar tegenwoordig weet ik ook een mooie nude kleur wel te appreciëren. Qua formule vind ik de Velvet Stick en de 2-1 Liner zeker fijner dan de BB Balm. Zijn de producten hun geld waard? Ja, aangezien ze natuurlijk super budget proof zijn. Maar verwacht geen MAC kwaliteit van je producten, je zal iets vaker moeten bijwerken.

Mijn favoriet is zeker Peony Star als ik het zo op de full face foto’s bekijk. Zijn jullie het met mij eens? Of verkiezen jullie een van de andere twee kleuren? Ga jij iets uit het nieuwe Essence gamma kopen? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten