maandag 14 maart 2016

Het is oké om... | Bloggereditie


Wij bloggers hebben zo onze eigen trekjes, gewoontes en typische situaties. Soms worden we er zelf lastig van en soms zijn andere mensen in staat om ons gek te verklaren. Aangezien die typische dingetjes net zo leuk zijn en ons op onze manier uniek maken, leek het mij leuk om enkele van die dingen op te lijsten en uit te leggen waarom die eigenlijk toch wel oké zijn. 


1. Af en toe inspiratieloos te zijn. 
Zou het niet gemakkelijk zijn als de artikels gewoon uit onze vingers zouden stromen als we tijd hadden om te bloggen. Helaas merk ik maar al te vaak dat wanneer ik echt wil gaan zitten om te bloggen ik vaak meer moeite heb om goede artikels te schrijven dan wanneer ik het eigenlijk echt veel te druk heb. Vandaar dat een vatje inspiratie krijgen nooit kwaad kan. ;) 

2. Altijd een foto van je eten te nemen
De Instagramaccounts van bloggers staan vaak vol met foto's van eten, of dit nu zelfgemaakt of op restaurant is. Ik merk dat vele mensen zich hieraan ergeren maar dit is toch de gemakkelijkste manier om te weten of een restaurant de moeite was? Vaak roepen foto's meer herinneringen op of brengen ze meer details naar boven dan wanneer je zelf in die wirwar van gedachten moet gaan zoeken. En als je je eten zelf gemaakt hebt, kun je aan je vrienden laten zien wat voor een keukenprins(es) je bent! 

3. Een product te kopen met het excuus dat het voor de blog is
Wat ik bij deze het is oké wel belangrijk vind, is dat je het uiteindelijk niet enkel voor je blog koopt. Ik ben niet het type dat iets enkel voor de blog koopt. Wanneer ik een product koop, zal dit in eerste instantie zijn omdat ik het mooi vind en graag heb maar als ik dan denk dat ik een aantal gelijkaardige producten heb, durf ik de blog wel eens als laatste duwtje te gebruiken. 

4. Een artikel schrijven als werken te zien 
Ik voel mij op m'n best wanneer ik beneden aan de eetkamertafel een artikel aan het schrijven ben en ik dan mijn mama het zwijgen even kan opleggen onder het mom "dat ik aan het werken ben" aangezien zij dat zo vaak bij mij doet. Vaak heeft ze wel gauw door dat ik voor de blog bezig ben, maar dan heb ik toch enkele minuten rustig kunnen werken. 

5. Ettelijke artikels in concepten te hebben staan omdat je het gewoon even niet voelt
Soms begin je aan een artikel met heel veel goede moed maar bedenk je jezelf na een tijdje dat het toch niet de vorm krijgt die je voor ogen had. Dit gebeurt mij regelmatig en daarom staan er nu gemakkelijk een 15 artikels waar misschien vijf zinnen bij geschreven zijn en die ik ooit misschien wel verder ga uitwerken. 

Welke dingen vinden jullie voor bloggers stiekem echt wel oké? 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Leuk artikel! Ik maak mij vooral schuldig aan nummer 3... De mogelijkheid om het te reviewen is voor mij gewoon een extra excuus om (bijna) alles te kopen wat ik wil, haha! Bloggen is niet goed voor de portemonnee ;)

    BeantwoordenVerwijderen