donderdag 11 februari 2016

Recept | Oreo cheesecake


Een plotse ingeving kan leiding tot succes en ditmaal was dit zeker het geval. Gisterenochtend besloten Patricia en ik dat we eens een Oreo cheesecake gingen maken en zo geschiedde. Net omdat deze plotse ingeving ons zo goed gelukt is, besloot ik om dit maar met jullie te delen. Gelukkig ben ik iemand die graag op alles voorzien is en dus liet ik Patricia tijdens het proces alvast foto's nemen. Als het dan niet zo goed gelukt was, kon het op zich ook geen kwaad dat de foto's gemaakt waren, het was toch geen enorme moeite. 


Benodigdheden: 
- Drie rollen Oreo's 
- 100 gram boter
- 600 gram Philadelphia (of Monchou) 
- 150 ml crème fraîche
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100 gram gewone suiker
- 2 grote of 3 kleine eitjes 

  

Eerst en vooral begin je met het 'crushen' van 2 tot 2,5e rol Oreo's. Het is een beetje afhankelijk van de grootte van je vorm/ovenschaal. Het gemakkelijkste is om de koekjes in een diepvrieszakje te doen en er dan met een deegrol of glazen fles over te gaan. Ik was eerst zo slim niet en heb allerlei andere manieren geprobeerd, maar soit. Als alles fijn genoeg is, smelt je de boter lichtjes en doe je het door de koekjes. Ook dit moet je een beetje inschatten. Ik zou er niet meteen de volledige 100 gram bij doen, het moet uiteindelijk gewoon een plakkerige massa worden. Nadien verspreid je deze over je bakvorm of ovenschaal. Zet deze dan in de koelkast tot je klaar bent met het beslag. En dan kom je op het moment dat je alle andere ingrediënten bij elkaar kunt gooien. De meesten zullen nu waarschijnlijk huiveringen krijgen omdat je normaal gezien eerst ingrediënt A en B met elkaar mengt maar daar doe ik niet aan mee. Gewoon alles in één keer en dan mix je tot het wat steviger/fluffier wordt. Het mag in ieder geval niet meer al te lopend zijn. Dan is het tijd om de rest van de Oreo's te verkruimelen en de helft daarvan door het beslag te roeren. Het mag natuurlijk ook wel wat meer maar zorg gewoon dat je nog wat over hebt om er later bovenop te doen. ;) Dan haal je je schaal uit de koelkast en begin je het beslag te verdelen. Het hoeft niet al te netjes maar zorg er voor dat overal ongeveer evenveel zit. Zo ongeveer dus. :D En dan verdeel je de rest van de verkruimelde Oreo's over de bovenkant. Zoals je ziet zitten er ook wat grotere brokken tussen en hier is dat absoluut geen probleem! En dan mag het in de oven! Ik ben begonnen aan 135°C maar omdat het nogal lang duurde hebben we het na een tijdje naar 150-155°C verhoogd en het heeft er een uurtje in gezeten. Het is vooral belangrijk dat je af en toe checkt hoe 'nat' het nog is. In principe is het vergelijkbaar met een cake: wanneer er geen of nog amper deeg aan je satéprikker blijft plakken, is hij in principe klaar. Gewoon een beetje je gezond boerenverstand gebruiken. ;) 

Hier thuis vond zelfs mama het lekker en dat zegt al veel aangezien zij net zoals ik niet de grootste fan van zoete dingen is. Give it a try en laat me weten wat jullie ervan vonden! 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Hmm ziet er yummie uit en ook simpel voor klaar te maken, dit ga ik eens uitproberen :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen