zondag 14 februari 2016

Julie | Thee Met Een Verhaal – 2

http://www.verodoesthis.be/2016/02/julie-thee-met-een-verhaal-2.html

Vorige maand liet ik jullie al kennis maken met Thee Met Een Verhaal. Ik schreef er mijn eerste artikel over en was toen alvast benieuwd naar het volgende pakketje. Voor iedereen die het vorige artikel nog niet gelezen heeft, zet ik hier even nog eens het concept neer:

Vergelijk het met eender welke beautybox, maar dan met thee. Voor 3 maanden betaal je slechts €22.95 en krijg je wel drie pakketjes opgestuurd met een vier- à vijftal speciaal geselecteerde theesmaken. Alle informatie over deze pakketten, kan je hier lezen: http://www.matsici.be/product-categorie/37-thee-abonnement/. Je kan dit ook iemand cadeau doen en ook dan ontvang je een prachtig pakket of een zorgvuldig gemaakte waardebon. De thee abonnementen worden elke maand de 15de verstuurd, dus hou hier rekening mee als je het wil bestellen om cadeau te doen. Ben jij ook zo benieuwd naar mijn tweede pakketje? Klik dan op ‘Meer Lezen’!Wat ik vooral zo handig vind aan dit abonnement is de uitgebreide informatie die je krijgt. Bij ieder pakketje zit een A4-brief met alle uitleg over de oorsprong van de thee die je gaat drinken. Deze maand staat alles in het teken van blauwe thee! What? BLAUWE thee? Ja, je leest het goed! Het komt net zoals groene of zwarte thee van een theeplant en wordt ook wel eens oolong genoemd. Blauwe thee situeert zich ergens tussen een groene en een zwarte thee, maar dan met zijn eigen unieke smaak. Ik vond het in het begin een beetje raar, maar eigenlijk was ik vooral razend benieuwd geworden naar deze voor mij onbekende theesoort.Ik heb deze keer alle thee’s wel in de juiste volgorde gedronken. Dat was iets gemakkelijker bij het bewerken van de foto’s om te zien welke uitleg nu bij welke foto hoorde. De uitleg van deze thee klonk mij als muziek in de oren. Het is een Chineese Oolong met papaya, gojibessen, perzik, vijgen, goudsbloem en korenbloemen. Het geheel klinkt niet alleen fruitig, zo ruikt het ook meteen wanneer je het zakje open doet. Ik keek er echt naar uit om deze thee te proeven.Ik zal het al maar meteen verklappen, deze thee is mijn favoriet uit het hele doosje. De blaadjes zijn groot genoeg om niet door mijn thee-eitje door te komen, hij ruikt super fruitig en zo smaakt hij ook. Ik vind de naam goed gekozen, want je wordt echt gelukkig van het drinken van deze thee. De smaak is uniek en ik vind hem erg lekker! Het enige dat ik jammer vond? Dat mijn thee niet echt blauw ziet! Ik weet niet waarom, maar het had me grappig geleken als mijn water echt een blauwe kleur had aangenomen. Hoe dan ook zeker een aanrader dus!Deze Orange Oolong deed mijn wenkbrauwen even fronsen. Ik hou niet van appelsien en dus ook niet van producten met appelsiensmaak. Op de achterkant van het blad stond ook nog een waarschuwing. “Let op… zeker niet langer dan 4 minuten laten infuseren… bitterheid komt al heel snel om de hoek piepen bij een oolong!”. Aangezien deze thee met sinaasappelschillen me al sowieso niet erg aansprak, besloot ik dit advies zeker op te volgen.De thee viel me echter goed mee! De smaak is zacht en ondanks mijn bedenkingen, vond ik hem niet verkeerd. Oké, je proeft nog steeds sinaasappel, maar op een erg subtiele manier die de thee toch lekker maakt. Hij is erg zacht van smaak met een toets van het fruitige er in verwerkt. Sinaasappel staat echt bekend voor geluk, zo ook bij de Laughing Buddha lijn bij Rituals! Ik zal het dus maar gaan geloven zeker?! ;-)De volgende thee die ik heb geproefd is de Lovely Berry thee. Boordevol vruchten zoals aardbei en blauwe, zwarte en rode bessen. Ik had meteen gezien dat ik echt een groot stuk aardbei in mijn zakje had zitten. Bij deze thee had ik hoge verwachtingen, om dat rode vruchten altijd mijn aandacht wel trekken. In werkelijkheid wil dit dan nog wel eens tegenvallen, dus ik was zeer benieuwd naar deze smaak.Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten, aangezien oolong thee’s zo te zien telkens vrij snel klaar zijn. Het zetadvies is telkens 2 à 4 minuten dus je kan echt al erg snel genieten van je tasje thee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik van deze thee iets meer had verwacht. Hij was zeker niet slecht, maar voor mij had de smaak iets sterker mogen zijn. Misschien moet ik hem volgende keer toch een tikkeltje langer laten staan? Prima theetje, maar voor mij geen hoogvlieger. Als ik dit vergelijk met het Thibetaans geluk, zou ik zeker altijd voor die thee kiezen.Bij de Shui Xian thee hoort het meeste uitleg. Ik vind het altijd erg interessant om dit te lezen. Voor mij is het echt een meerwaarde om tijdens het drinken van de thee te lezen dat het in dit geval gaat om een thee die hoog in de bergen groeit. Dit soort unieke theelegendes krijg je natuurlijk niet wanneer je een doosje thee van pakweg Lipton in de winkel koopt.De blaadjes van deze thee zijn behoorlijk klein, waardoor ze door de gaatjes van mijn thee-ei weten te ontsnappen. Je kan ze dus goed zien drijven op de bodem en dat vind ik altijd wat minder. Ik drink graag mijn tassen leeg, en dat kan natuurlijk op deze manier niet. Hij kleurt wel vrij snel oranje, al heb ik natuurlijk nog nergens een blauw kleurtje gespot. Ik had dit theepakketje trouwens ook cadeau gedaan aan één van mijn beste vriendinnen. Eva stuurde gek genoeg een sms over deze thee, toen ik hem als recentste geproefd had. Zij had exact dezelfde mening als ik: lekker maar niks speciaals. Ook deze thee is zacht van smaak en had voor mij iets feller gemogen.'Save the best for last' kan in dit geval wel tellen voor het verhaal dat achter de thee schuilt. Ik vond het super om te lezen dat voor deze thee echt aapjes getraind worden om de blaadjes te plukken. Hij komt niet van Jessica maar wel van het merk/bedrijf ‘Or Tea?’ waar ik zelf nog nooit van had gehoord. Ik was al van in het begin het meest benieuwd naar deze thee. Het verhaal klinkt zo uniek, dat de thee dat ook wel moet zijn!
Het zakje is super leuk vormgegeven en bij deze kon ik de blaadjes echt zien ontwikkelen. Werken met zakjes vind ik persoonlijk toch altijd wel handig, al kan je hem zo natuurlijk maar één keer drinken. De perziksmaak die ze beschrijven is zeker aanwezig, maar opnieuw wel heel subtiel. Ik had er stiekem een beetje meer van verwacht, maar misschien ligt dat echt aan mijn hoge verwachtingen na het lezen van zo’n verhaal. Ik vind het wel speciaal dat ik van deze thee heb kunnen proeven.

Voor mij zat dit pakket boordevol lekkere, maar subtiele theesmaken. De enige echte uitschieter is voor mij het Thibetaans Geluk, dat met zijn fruitige smaak en geur echt een ontdekking is. De rest vond ik allemaal prima, maar niet zo uitgesproken. Ik ben wel opnieuw nieuwsgierig naar het volgende pakketje! Het is mijn laatste, maar ik weet zeker dat ik nadien nog wel eens een bestelling zou kunnen plaatsen. Het is leuk om zelf te ontdekken en super origineel om cadeau te doen. Eerst zou ik wel de thee’s die ik na drie pakketten in huis heb, proberen op te maken, zodat ik weer een nieuwe lading kan testen!

Welke thee lijkt jullie het lekkerst? En hebben jullie zelf al eens een thee abonnement overwogen? Laat je antwoord zeker achter!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. ik ben niet echt een grote thee drinker, maar vind het wel een leuk concept :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben sowieso wel fan van zulke concepten en deze vind ik zeer origineel! ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een prachtig concept is dit! Als theeliefhebber klinkt dit echt heel fijn in de oren ;)

  BeantwoordenVerwijderen