vrijdag 12 februari 2016

Julie | Friday Nails #72 – Let’s Crack It Up

http://www.verodoesthis.be/2016/02/julie-friday-nails-72-lets-crack-it-up.html

Ik weet dat de trend van de crackle nagellak al een tijdje achter ons ligt, maar met het rommelen ontdekte ik pas deze twee nagellakjes in mijn stash. Ik wist dat ik ze nog nooit gebruikt had voor een Friday Nails artikel en daarom wou ik ze toch nog even aan bod laten komen. Nostalgie alom want deze twee lakjes heb ik al een hele tijd. Geen idee dus of ze nog te koop zijn, al spot ik regelmatig nog andere crackle nagellak in de schabben. Deze twee zijn van Essence en de base colour is een gouden champagne kleur en de top coat heeft een jeans blauwe kleur. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan zeker verder!De kwastjes zien er beiden goed uit. Ik lak mijn nagels het liefst met een borsteltje zoals dat van de basiskleur, maar om zo’n crackle top coat aan te brengen is een dun kwastje natuurlijk wel zo handig. Ik vind de vormgeving eigenlijk ook best leuk, aangezien je al aan de dop kan zien met wat voor soort nagellak je te maken hebt. Essence kwam vrij vroeg met deze trend, maar hij is echt wel overgewaaid ondertussen. For old time sake wou ik het nog een keertje proberen!Een enkele laag van de basis kleur is absoluut niet voldoende. Hij maakt mijn nagels ontzettend geel van kleur en verder zie ik nog erg veel van mijn natuurlijke nagel er doorheen. Ik begon al te denken dat dit aan de leeftijd van het flesje lag. Toch wou ik nog eens zien hoe het er met een tweede laag uit zou zien.Twee lagen zien er al een stuk beter uit. Je ziet hier duidelijk de champagne kleur van deze nagellak. Dat je hier en daar nog een stukje natuurlijke nagel ziet, kan geen kwaad. Er moet immers nog een derde laag overheen aangebracht worden en die is een stuk donkerder van kleur. Ik zou deze kleur ook apart kunnen dragen, al zou ik dan zeker wel voor drie lagen kiezen. Hij droogt op zich niet slecht, maar dan ben je natuurlijk wel een tijdje bezig.
Ik wou eens wat proberen en koos er voor om mijn duim en wijsvinger te lakken zoals het ‘moet’, op mijn middelvinger heb ik zelf lukraak wat streepjes getrokken. Mijn ringvinger kreeg één streep in het midden van de nagel en op mijn pink wou ik het horizontaal proberen met kleine streepjes. Zoals je kan zien is dat laatste geen succes. Het resultaat op mijn ringvinger vind ik eigenlijk nog wel wat hebben. Ook mijn duim is redelijk goed gelukt, maar ik vind het effect toch niet meer zo leuk als vroeger. Het ziet er echt wel een beetje uit alsof je nagellak gechipt is. Ik zou deze combinatie niet snel meer buitenshuis dragen, maar vond het wel leuk om dit nog eens te doen voor een artikel!Wat vinden jullie van deze combinatie? En gebruiken jullie nog wel eens crackle nagellak of ligt dat tijdperk echt ver achter ons? Laat het me zeker weten, ik ben benieuwd!

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Toch wel leuk om te zien! Ik heb me nooit in crackle verdiept, ook toen het nog heel populair was.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik liep er ook niet constant mee rond, maar vond het toen best leuk! :-)

      Verwijderen