woensdag 24 februari 2016

Julie | The Beauty Routine Tag

http://www.verodoesthis.be/2016/02/julie-beauty-routine-tag.html

Onlangs zag ik bij Jamey van http://beauty-unboxing.nl een leuke tag voorbij komen. Ik vond deze fijn om te lezen en besloot hem daarom ook maar eens zelf in te vullen. Het zal jullie vast niet ontgaan dat ik veel bezig ben met beauty en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen werk ik nu bij Rituals, ik ben er ook voor Verodoesthis bijna dagelijks mee bezig. Ik hou er dan ook van om mijn huid te verzorgen en make-up te gebruiken. Ook advies geven aan vriendinnen doe ik super graag omdat je hiermee mensen echt kan helpen. Vandaag ga ik voor jullie The Beauty Routine Tag invullen. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan zeker verder!1. Welke beauty routine sla jij geregeld over?
Goh, ik denk dat ik op zich best een uitgebreide routine heb die ik toch zo goed mogelijk probeer te volgen. Het enige dat ik niet doe is ’s morgens mijn gezicht uitgebreid reinigen. Mijn meest volledige routine is ’s avonds en ik heb er dan ’s morgens ook echt geen zin in. Voor mijn werk moet ik toch make-up dragen en daarvoor sta ik al een beetje vroeger op. ’s Morgens goed reinigen durf ik dus wel overslaan, al weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is!

2. Heb jij een bepaalde routine voor het wassen van je kwasten?
Niet echt nee. Eerlijk gezegd is het weeral veel te lang geleden dat ik mijn kwasten nog eens gereinigd heb. Misschien is dit wel de routine die ik het meeste oversla. Als ik het dan wel doe gebruik ik voornamelijk mijn MAC Brush Cleanser. Mijn Make-Up Bullet (zoals een beauty blender) was ik wel eens met een milde gezichtsreiniger.3. Hoe lang loop je meestal rond met gechipte nagellak?
Niet lang. Voor mijn werk is het belangrijk om mijn nagels te lakken en die natuurlijk ook netjes te verzorgen. Het durft wel eens voorkomen, maar dat is dan vaak doordat mijn nagel zelf scheurt en niet mijn nagellak op zich. Ik loop er dan nog maximum één dag mee rond als ik geen tijd heb om ze te lakken, maar meestal stoor ik mezelf er al sneller aan. Veel erger dan op de foto hierboven zal je mijn nagels dus niet zien.

4. Hoe lang kun je jezelf bedwingen om een nieuw product te kopen of te vervangen?
Niet lang. Ik koop regelmatig iets nieuws en zeker als een product op is, koop ik het opnieuw als ik het de moeite waard vind. Van mijn vaste producten zorg ik er altijd voor dat ik een back-up heb liggen. En ondanks dat de kast al vol staat met producten, koop ik toch regelmatig iets nieuws. Toch ben ik ook iemand die graag en veel producten opmaakt, dat zie je wel aan de hoeveelheid producten die maandelijks voorbij komen in mijn opgemaakt artikels!5. Wat is je slechtste beauty gewoonte?
Ondanks dat ik zo hard mijn best doe, heb ik denk ik wel meerdere slechte gewoontes. De voornaamste is eigenlijk dat ik toch nog van de make-up doekjes gebruik om te reinigen. Hierna gebruik ik dan nog wel micellair water en een aparte reiniger, maar voor de eerste laag make-up weg te halen, gebruik ik toch nog graag een doekje. Oh en bovendien hou ik me ook niet aan de regel waarbij je mascara om de drie maanden moet vervangen. Dus dat is misschien ook wel een slechte gewoonte?

6. Noem iets niet-beauty gerelateerd dat je altijd uitstelt.
Iets niet-beauty gerelateerd? Misschien wel het schrijven van mijn Look Like A Star artikels dan. En anders zou ik vast en zeker strijken opnoemen. Funny thing is, dat ik strijken op zich niet eens zo erg vind. Het er vooral het beginnen aan die grote berg waar ik tegenop zie. Bovendien vind ik het ook best tijdrovend en dat heb ik er niet altijd voor over. Eens ik sta te strijken met een goed muziekje erbij, vind ik het eigenlijk helemaal niet zo erg!7. Als je ergens naartoe moet, blijf je dan tot de laatste minuut in de badkamer bezig?
Ja, toch wel eigenlijk. Vaak weet ik precies hoeveel tijd ik nodig heb om mij klaar te maken. Ik hou niet van wachten, dus ik zorg altijd dat het mooi uitkomt. Daarom ben ik wel tot op de laatste minuut bezig in de badkamer. Het is vooral lipstick aanbrengen dat ik in die laatste minuut doe. Ik vind het namelijk niet handig om dit al veel op voorhand te doen, omdat ik hem dan alweer wil bijwerken tegen dat ik vertrek. Dus ja, vlak voor vertrek kan je me in de badkamer vinden.

8. Kun jij je makkelijk aan een no-buy houden?
Nee, absoluut niet. Ik ben me de laatste tijd wel bewuster gaan gedragen tijdens het shoppen, maar een maand niks kopen vind ik niet haalbaar. Er gaan altijd producten op die ik dagelijks gebruik en die zou ik dan sowieso opnieuw willen kopen. Bovendien komt er dan waarschijnlijk net een leuke Limited Edition uit en ‘mag’ ik er niks van kopen. Vaak is het zo dat als je iets niet mag, je er harder op gaat focussen. Ik probeer dus bewust om te gaan met mijn geld, zonder me een no-buy regel op te leggen.
9. Hoe georganiseerd zijn jou make-up of nagellak collecties?
Ik zou zeggen ‘vrij tot zeer’ georganiseerd. Natuurlijk heb ik her en der wel wat spulletjes zitten, maar het merendeel van mijn producten is toch logisch opgeborgen. Ik hou wel van wat overzicht, dus heb ik al mijn nagellakjes in één mandje zitten. Verder heb ik van make-up ook mijn lipsticks en mijn poeders in een aparte doos of mand zitten. In de badkamer staat alles ook in een – voor mij – logische volgorde op de planken. 

10. Wat was de langste periode waarin je geen blogpost hebt geschreven?
Dat kan ik me eigenlijk niet herinneren. Ik probeer altijd op woensdag, vrijdag en zondag te posten. Soms kan er hier en daar eens één artikel missen, maar eigenlijk ben ik vrij punctueel in het posten van artikels. Misschien is er ooit eens een tijd niks online gekomen als ik op vakantie was, maar ook dan probeer ik eigenlijk vooruit te werken.

Hopelijk vonden jullie het interessant om mijn antwoorden op de vragen van The Beauty Routine Tag te lezen. Bij deze nomineer ik Kirsty, Laura, Amy en natuurlijk Veronique! Mocht jij deze tag ook graag overnemen mag dit uiteraard ook!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Ik kan me ook niet aan een no-buy houden, ga het niet eens proberen :P Doekjes lijken me prima om mee te beginnen, toch? Als ik savonds uitgebreid heb gereinigd ga ik dat ook niet smorgens nog eens uitgebreid doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, gelukkig ben ik niet de enige! ;-) En goh, doekjes zijn eigenlijk vrij vet en wrijven het vuil een beetje in je huid in plaats van er af! :-)
   En op zich is het belangrijk om 's morgens te reinigen omdat je huid 's nachts heel hard werkt en er daarom 's morgens meer talg (vet) op je huid ligt. Maar ondanks dat ik dat allemaal weet, doe ik het toch gewoon! XD

   Verwijderen
 2. Wat een leuke tag en bedankt voor het taggen! Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms wel iets te lang met gechipte nagellak rondloop, maar sowieso is nagels lakken iets waar ik vaak de tijd niet voor heb/pak. Met mijn kwasten ben ik altijd wel heel secuur qua dat ze elke week moeten worden gewassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet je wat het is met gechipte nagellak? Meestal valt dat voor op een dag waarop ik 's avonds geen tijd heb om ze opnieuw te lakken! :p En wauw, misschien moet ik er ook eens proberen een gewoonte van te maken, op een vast moment! :-)

   Verwijderen