zondag 7 februari 2016

Julie | Balance Me – Radiance Fask Mask

http://www.verodoesthis.be/2016/02/julie-balance-me-radiance-fask-mask.html

Afgelopen woensdag konden jullie in mijn artikel over de Deauty box van de maand januari al iets lezen over dit maskertje. Het was namelijk één van de producten uit de box. Balance Me is een merk waar ik nog nooit van gehoord had. Het is een Brits merk dat natuurlijke producten verkoopt met een wetenschappelijke insteek. Ze werken heel resultaatsgericht en verkopen producten die de huid terug in balans brengen. Tot vorige week had ik er niks van, maar in de Deauty box zat ook nog een handcrème van dit merk. Ik was benieuwd naar het masker en ging er meteen mee aan de slag. Mijn bevindingen kan je verder in het artikel lezen.Het masker belooft maar liefst drie dingen te doen voor de huid: reinigen, exfoliëren en het oplichten van de huid. Meteen bij een kijkje op de website, zie ik dat het Radience Face Mask een best seller is. De beloftes zijn dan ook niet min en maar liefst 75% van de klanten zou het masker aanbevelen. Ik vind dat het allemaal heel mooi klinkt. Het masker hoef je slechts 5 minuten op je gezicht te laten, wat veel korter is dan gemiddeld. Je kan het dus snel even tussendoor doen en ondertussen worden je dode huidcellen nog eens verwijdert én verwijdert het masker imperfecties. Omdat ik de ingrediënten niet goed op foto kon vastleggen, heb ik ze ook nog eens online voor jullie opgezocht:


Aqua (Water), Kaolin, Glycerin (Vegetable), Caprylic/Capric Triglyceride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Glucoside, Juglans Regia (Walnut) Shell Powder, Tocopherol (Vitamin E), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract(³), Cymbopogon Martini (Palmarosa) Leaf Oil(¹), Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil(¹), Pelargonium Graveolens (Rose Geranium) Flower Oil(¹), Citrus Aurantium Amara (Petitgrain/Bitter Orange) Leaf/Twig Oil(¹), Angelica Archangelica (Angelica) Root Oil(¹), Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Flower Oil(¹), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil(¹), Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil(¹), (AHA Fruit acids complex:) Sodium Lactate (and) Sodium PCA (and) Sodium Glycolate (and) Sodium Citrate (and) Sodium Malate (and) Lactic Acid (and) Glycolic Acid (and) Malic Acid, Sodium Stearoyl Lactylate, Chondrus Crispus (Carrageenan), Tetrasodium Pyrophosphate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Limonene(²), Linalool(²), Geraniol(²), Citronellol(²).

(¹)natural pure essential oils (²)naturally occurring in essential oils (³) certified organic ingredient.


Het is een erg lange lijst en vaak is dat niet echt positief. Toch zie ik inderdaad veel natuurlijke producten, aangezien het ook 98% natuurlijk zou moeten zijn. Ik zag online een review van iemand die een soort reactie gekregen had op dit product en wiens gezicht vrij rood geworden was na gebruik. Bij mij was dit zeker niet het geval, maar als je natuurlijk allergisch bent aan een natuurlijk ingrediënt kan dit altijd voorvallen. Zo zit er bijvoorbeeld walnoot schelppoeder in, wat me niet handig lijkt als je een sterke notenallergie hebt…Ik besloot meteen om bij het unboxen van de Deauty box dit masker even uit te proberen. Je ziet dat het masker een crème textuur heeft en dat vind ik persoonlijk wel fijn. Zeker in de winter lijkt me dit meer voedend voor de huid en aangenamer dan een frisse gelsubstantie. Als je goed kijkt, kan je ook de licht oranje stipjes zien zitten die voor het exfoliërend effect zorgen in dit masker. In het masker zit ook Kaolin klei en ondanks dat kleimaskers vaak hard opdrogen, is dit hier niet het geval. Deze klei zou zelfs de huid moeten voeden en comfortabel doen aanvoelen na gebruik. Na een korte Googlebeurt weet ik dat Kaolin klei het hoofdbestanddeel is bij het maken van porselein en dat het ook gebruikt wordt bij het maken van hoogglanzend papier, in tandpasta, make-up en verf.
Het masker is inderdaad een dikke crème, alsof je bij het smeren van je dagcrème véél te veel product hebt gebruikt. Mijn huid voelt na gebruik niet geïrriteerd aan en wel heel zacht. Dit komt natuurlijk ook voor een groot deel door de scrubbende textuur van dit masker. Of ik nu verder veel merk van die gezonde glow die mijn huid zou moeten hebben? Niet echt. Mijn huid voelt goed aan en ik heb niet meteen nood aan een gezichtscrème nadien. Toch vind ik dit niet echt een wondermiddel. Het is een fijn masker dat ik op zich zeker zou aanraden, al vind ik £18 nogal veel voor 75ML. De geur vond ik eerder neutraal. Niet echt fris maar ook niet storend. Ik hou dus een beetje een gemengd gevoel over aan dit masker. Ik vond het niet slecht, maar ik had er misschien toch meer van verwacht. Hoe dan ook ga ik de tube nog wel leeg gebruiken en vind ik het dus wel handig dat het in 5 minuten tijd kan gebruikt worden.


Wat vinden jullie van dit masker? En heb jij al eens iets van Balance Me geprobeerd? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Het masker klinkt wel fijn! :-)
  Vooral dat het inderdaad maar 5 min duurt.

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je kan het lekker eventjes tussendoor doen! Super snel en handig! :-)

   Verwijderen
 2. Klinkt op zich wel goed maar het er nét iets meer van gehoopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eigenlijk ook hoor! Het is een prima masker, maar geen holy grail! :-)

   Verwijderen