maandag 4 januari 2016

Mijn MAC lipsticks


Heel lang heb ik geweigerd om iets van MAC te kopen. Ik had de vooroordelen dat het overpriced en overroepen was en dat ik net zo gelukkig was met mijn goedkope producten. Ik denk dat het ondertussen toch al bijna twee jaar geleden is dat ik mijn eerste MAC product kocht en dat was toen een lipstick. In die periode is mijn verzameling gegroeid en het leek mij eens leuk om aan jullie te laten zien welke lipsticks ik heb van MAC samen met wat swatches en een kort woordje "uitleg" erbij. Deze swatches staan in dezelfde volgorde als de lipsticks op de eerste foto. 
Van links naar rechts: 
Ruby Woo - Viva Glam Miley 1 - Embrace me - Girl about town - Relentlessly Red - All fired up - Rebel - Captive - Pink Nouveau - Please Me 

Zoals je ziet heb ik best wel wat verschillende kleren maar zijn er toch ook enkele bij die vrij dicht bij elkaar aanleunen. Nevertheless zou ik niet meer zonder ze kunnen. Op ééntje na dan misschien. Hier zie je links Ruby Woo een matte rode kleur die ik een beetje aan het herontdekken ben. In het begin wat spijt van gehad aangezien hij wat warmer leek dan ik oorspronkelijk dacht maar nu ik hem hier weer zie ben ik verliefd. 
Rechts zie je Viva Glam Miley 1 en dit is een mooie knalkleur die eigenlijk iedereen staat. Het lief vindt hem iets te roze maar dat trekken we ons absoluut niet aan. Embrace me (Links) is een matte, heel erg felle fuchsia roze met een koele ondertoon. Just the way I like it. Deze wordt door het vriendje dan weer vergeleken met een markeerstift kleur but then again, what does he know. ;) 

Rechts zie je het pareltje waar het allemaal mee begon: Girl About Town. Een amplified (ook vrij felle!) roze kleur. Still in love with it. Deze twee toppertjes heb ik eigenlijk nog niet zo lang geleden gekocht en lijken vrij hard op elkaar maar voor de echte fans zijn de verschillen duidelijk, toch? 

Links zie je Relentlessly Red, een kleur die iets roziger is dan de naam doet uitschijnen maar van deze was ik al fan vanaf de eerste keer dat ik hem opdeed. Het is een Retro matte kleur wat eigenlijk gelijk staat aan "Extra matte". Daarom blijft hij ook zo goed zitten. 

All Fired Up (rechts) is de op een na jongste telg van mijn "MAC lipsticks"-gezinnetje en net zoals het met de een van de jongste vaak is, is het mijn favoriet van deze moment. De kleur is prachtig framboos roze/rood en ook deze kleur is Retro Matte. Ik heb hem trouwens goed uitgetest en de kleur geeft echt amper af. Zelfs niet na de nodige kusjes op oudejaarsavond! Ik besef net dat ik deze twee op deze swatches heb omgedraaid met het editten maar geen ramp! Het is duidelijk dat je links Captive en rechts Rebel ziet. 

Captive is een kleur die ik heel moeilijk te beschrijven vind dus daar ga ik niet aan beginnen. Wat ik wel kan vertellen is dat deze een satin finish heeft en nog grondig getest moet worden. 

Rebel is er eentje waar ik een haat liefde verhouding mee heb. De kleur en satin finish zijn prachtig maar ik heb met deze kleur meer moeite om hem netjes aan te brengen dan met de anderen. Toch heb ik zeker geen spijt dat ik deze ooit gekocht heb. En dan de laatste twee: 

Links zie je Pink Nouveau en dit is een diegene waar ik het meeste twijfels over heb. Deze barbieroze kleur heb ik niet zelf gekozen maar heeft Patricia aan mij gegeven omdat ze hem voor zichzelf te roze vond. "Ons Vero zal hem wel adopteren..." Deze kleur heb ik dan ook nog niet echt gedragen en zou ik toch eens een kans moeten geven. Ook deze heeft trouwens een satin finish. 

Rechts is dan weer de lipstick waar ik het meeste moeite voor heb moeten doen. Ik zocht hem in Duitsland, Julie is in Antwerpen gaan kijken of ze hem daar hadden maar daar was hij ook uitverkocht. (Net zoals in Wijnegem trouwens!) Uiteindelijk kreeg ik hem vorig jaar rond Kerstmis eindelijk in Leuven te pakken. Voor mij is dit de perfecte neutrale kleur voor op rustige dagen. Deze heeft trouwens een matte finish. 
Hierboven zie je nog eens iets duidelijker overzichtje van acht van de tien kleuren naast elkaar. Julie vond dit een beetje teveel Vero maar ik vind het zo eigenlijk wel een duidelijk overzichtje. Enkel Pink Nouveau en Please me staan er niet tussen maar die lijken mij zo wel duidelijk genoeg. 

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te zien! 

Liefs
Veronique 

P.S.: De laatste LTME met foto's uit 2015 komt morgen trouwens online! 

10 opmerkingen:

 1. Zo heb je er geen en zo heb je een flinke stash ;-) Zijn allemaal erg mooie kleuren die je goed staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je een mooie uitgebreide collectie! Girl About Town gaat gelijk op m'n wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh! Love the Please Me! Ben al lang op zoek naar een neutraal roze lipstick. Heb er al veel gekocht van diverse merken, maar ik lijk met niks te staan... :-p
  Jij staat er geweldig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik moet toegeven dat dat inderdaad geen gemakkelijke zoektocht is :P Was zelf dolgelukkig dat Please me me stond!

   Verwijderen
 4. Wat een mooie collectie :D Ik heb ruby woo ook en die vind ik ook echt super! Mijn favoriet is echter Chili een matte herfstig rode lipstick :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb de kleur even gegoogled en het is een erg mooie kleur maar zou vanwege de erg warme ondertoon absoluut niet mijn ding zijn :p Bedankt trouwens!

   Verwijderen
 5. Wauw mooie Mac collectie, oehh... Girl About Town is een prachtige kleur :o
  X

  BeantwoordenVerwijderen