zondag 10 januari 2016

Julie | Weleda Amandel Verzachtende Lichaamsverzorging

http://www.verodoesthis.be/2016/01/julie-weleda-amandel-verzachtende.html


Ik had me eens ingeschreven om als eerste enkele producten te kunnen uittesten van Weleda. Erg blij was ik natuurlijk toen ik via mail de bevestiging kreeg dat ik was uitgekozen. Enkele dagen later ontving ik dit pakketje. Het gaat om een nieuwe lijn van Weleda, specifiek voor de erg droge en gevoelige huid. Ikzelf heb hier niet super veel last van, maar Nick wel. Het pakket bevat hun nieuwe douchecrème, body lotion en handcrème. We hebben ze nu een tijdje kunnen proberen en vandaag wil ik graag onze mening met jullie delen. De producten zullen vanaf eind januari verkrijgbaar zijn.Meteen toen ik het pakket opende, zag ik dat het hier om drie full size producten ging. De handcrème is 50ML en de twee andere producten bevatten maar liefst 200ML. Het gaat hier om een aanvulling op hun reeds bestaande gezichtsverzorging met amandel, maar die heb ik zelf nog nooit geprobeerd. De geur is in alle producten zeer subtiel aanwezig en doet me inderdaad aan amandel denken. Hij is een beetje nootachtig, hoewel het me ook echt aan marsepein doet denken, heel zacht. De verpakking vind ik erg mooi. Het is duidelijk, bevat best veel informatie en ziet er clean uit. De bloemetjes maken het geheel best schattig.Beginnen doe ik maar gelijk met de handcrème. Zoals jullie vast wel weten is handcrème een product dat wij dagelijks gebruiken. Voor we gaan slapen, gebruiken zowel Nick als ik een laagje handcrème om ’s morgens wakker te worden met zachte en gehydrateerde handen. Ik was zelf heel benieuwd naar deze van Weleda omdat hij zeker goed klinkt. De geur vind ik een beetje wegvallen na het gebruik. Tijdens het smeren, ruik je hem erg subtiel maar van zodra de crème ingetrokken is, is de geur ook verdwenen.Ik had de textuur nog iets dikker verwacht, al ziet het er tijdens het uitsmeren echt wel zo’n dikke witte crème uit. Op zich trekt hij vrij vlot in, wat natuurlijk positief is. De geur is dus vrij snel vervlogen en qua werking vind ik hem nu ook niet per se erg geweldig. Oké, hij zal waarschijnlijk fijn zijn voor mensen met een gevoelige huid, die snel reageren op producten maar toch had ik er meer van verwacht. De meest voedende handcrème die ik ken, blijft de roze tube van Rituals. Deze van Weleda is niet slecht, maar ik merk geen spectaculair verschil vergeleken met andere handcrèmes. Ook zit er alcohol en parfum in het product, zoals je in de ingrediëntenlijst kan zien. De parfum komt wel voort uit natuurlijke oliën. Nick heeft dezelfde mening als ik. We gaan hem nog wel op gebruiken, maar zullen deze niet snel zelf aanschaffen. Mijn score zou een 6.5/10 zijn.De douchecrème is het volgende product dat ik onder de loep genomen heb. Je ziet al in mijn hand dat hij eigenlijk geen schuim geeft tijdens gebruik. Op zich is dit niet erg, maar voor een douchecrème te zijn, vind ik hem persoonlijk wel wat aan de dunne kant. Het is zeker een zachte en milde reiniger en de verpakking zelf geeft ook al aan om zeepvrij te zijn. Dit product doet me eerder aan zo’n geur- en kleurloos productje van de apotheek denken. Nick gebruikt zelf vaak Louis Widmer omdat hem dat aanbevolen is door zijn dermatoloog en ikzelf wissel graag allerlei geurtjes af. Ik vind deze douchecrème dus maar niks, omdat ik ook geen gevoelige huid heb. Nick vond deze qua resultaat niet slecht, aangezien zijn huid er goed op reageerde. Toch vond hij de geur en werking ook niet super en zou hij hem niet opnieuw kopen. Dit vind hij zelf het minste product van de drie. Hij zou het zelfs maar een 4/10 geven.Als laatste komt de bijpassende body lotion aan bod. Ik zie goede en minder goede ingrediënten in de lijst en vroeg me al af of zo’n body lotion even voedend zou gaan werken als een body butter. Het lijkt me toch belangrijk voor mensen met een zeer droge huid om erg diep te gaan voeden, en meestal is een body lotion nogal dun van textuur. 
Zoals je kan zien op de foto, ziet de body lotion er inderdaad erg dun en waterig uit. Hij trekt hierdoor wel zeer snel in, maar ik heb nu niet echt het gevoel dat hij intens hydraterend is. Ik kan me wel voorstellen dat mensen met een zeer gevoelige huid deze lotion wel kunnen verdragen. Dat lijkt me dan ook het grootste voordeel aan deze productenreeks. Verder vind ik ze eerlijk gezegd niet geweldig. De geur is wel heel subtiel maar je ruikt er dus ook helemaal niks van terug na gebruik. Nick heeft deze geprobeerd, maar verkiest toch ook weer een vettere body butter. Ook dit product krijgt slechts een schamele 5/10 van hem. 

Dit is natuurlijk onze persoonlijke mening. Mocht je een super gevoelige huid hebben, die slecht reageert op allerlei producten, kan ik je deze lijn wel aanbevelen. Mocht je echter liever iets hebben wat lekker ruikt en een erg verzorgend gevoel geeft aan je huid, not so much. Ik had echt heel graag super positief geweest, maar helaas ben ik dat niet. De producten zijn echt niet mijn ding en ook Nick is geen fan. De handcrème gaan we samen wel opsmeren, de body lotion en douchecrème geef ik verder aan mijn grootmoeder. 

Ik ben nu wel benieuwd of jullie interesse hebben in deze lijn of niet? Heb jij last van een zeer gevoelige huid? Laat het me zeker weten in een reactie onder dit artikel!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten