zondag 17 januari 2016

Julie | I Heart Makeup – Death By Chocolate Palette

Een tijdje geleden liet ik jullie zien wat ik allemaal gekocht had tijdens een dagje shoppen in Eindhoven. Nadien liet ik jullie al kennis maken met het Naked Chocolate Palette van I Heart Makeup. Vandaag is het de beurt aan zijn donkere broertje: Death By Chocolate. In eerste instantie had ik dit palette niet gekocht, maar toen we door omstandigheden opnieuw waren afgezakt naar Eindhoven, kon ik de verleiding niet weerstaan. Ik wou trouwens ook mijn collectie compleet maken, aangezien ik ook al het originele Chocolate Bar Palette van Too Faced heb. Zijn jullie ook zo benieuwd naar deze pure reep vol mooie oogschaduwkleuren? Lees dan zeker verder!

Op deze foto kan je de ingrediënten van het palette bekijken. Veel wijzer wordt ik hier zelf niet van, wel zie ik dat er parabenen in het palette zijn gebruikt. Dit was ook bij het Naked Chocolate Palette het geval. Ik zie wel dat hier geen parfum in zit, in tegenstelling tot de witte reep.

Op de achterkant kan je al een eerste indruk krijgen van wat voor kleuren dit palette bevat. Het zijn een beetje donkere tinten zoals bruin, grijs en paars, al zitten er ook enkele lichte kleuren in. Een heel gevarieerd palette dat net iets donkerder is als zijn andere varianten. Ik vind het altijd fijn om te zien dat de highlighting kleuren in een grotere pan zitten, omdat je deze toch bij vrijwel elke look gebruikt.

Zoals je kan zien, bevat ook dit palette een grote spiegel bovenaan. Ik gebruik deze altijd graag en vind het dus ook erg handig. De dubbelzijdige sponsapplicator die ze er bij hebben gestoken gebruik ik niet. Toch heb ik deze bijgehouden in mijn kwastenhouder, wie weet komt hij ooit nog wel van pas. Ik zal met jullie even snel de namen overlopen die dit palette rijk is. Het is sowieso een leuke toevoeging dat elke kleur zijn eigen naam heeft! Klein detail, maar ik vind het altijd erg fijn aan een oogschaduwpalette!

White Light – Don’t Let Go – Break Me Up – Consume Me – All Is Lost
Lick Me – Fool’s Gold – One More Bar – Devour Me – Tear The Wrapper – Love You To Death
Pray For Me – Dipped – Tease Me – Set Me Free – Bring Down Angels

Ikzelf hou de plastic beschermfolie altijd bij maar om de kleuren te bewonderen, haal je dit laagje er best even af. Zoals je kan zien is ook dit palette weer een mix van matte en glanzende kleuren. Ik hou zelf het meest eigenlijk van ooglooks met glitterende oogschaduw. Misschien komt dit omdat mijn bril vaak al veel wegneemt en dat ik toch nog een beetje wil opvallen met de look die ik gemaakt heb. Zo op het eerste zicht spreken de gouden en paarse kleuren mij het meeste aan. Ook naar de highlighters ben ik heel benieuwd! Ik heb dit palette gekocht bij Kruidvat voor €7.99.

De eerste rij verbaasde mij meteen met de pigmentatie. White Light is niet zo goed terug te zien op mijn onderarm, maar dit komt vooral omdat de kleur heel dicht bij mijn eigen huidskleur ligt. Consume Me ziet er een erg bijzondere kleur uit, die niet alleen bruin is maar ook een zweempje blauw bevat. Break Me Up is dan weer een typische trendkleur van het moment, die dus super goed zal matchen met je Kylie Jenner-kleurige lipstick. All Is Lost is een intens, matte zwarte kleur. Ik gebruik dit zelf niet zo vaak, maar ik weet wel dat het vaak een probleem is dat dergelijke kleuren niet genoeg gepigmenteerd zijn. Ik schrok er van hoe goed dat bij deze wel het geval is! Ik heb Don’t Let Go een beetje overgeslagen, maar ook dit vind ik gewoon een mooie kleur.

Deze rij bevat weer helemaal andere kleuren. Fool’s Gold en Tear The Wrapper zijn allebei goudkleurig maar mijn voorkeur gaat uit naar de laatste. Ik combineer graag goud met paars, dus de nabijgelegen Love You To Death is zeker een kleur die ik prachtig vind! Lick Me, One More Bar en Devour Me zijn matte kleuren die me zeker verbazen met hun goede pigmentatie. Ik gebruik deze kleuren niet super vaak, al kan je er zeker een mooie look mee maken.

De laatste rij bevat enkele donkerbruine tinten, een grijsbruine tint en twee mooie highlighters. Bring Down Angels in zo’n typisch champagnekleurtje dat ik graag in mijn binnenste ooghoek gebruik om de boel een beetje op te lichten. Tease Me is een bijzondere kleur die ik graag combineer met een roze tint zoals Set Me Free. De twee bruine kleuren gebruik ik iets minder omdat ik al zoveel bruine kleuren oogschaduw heb, dat het moeilijk kiezen is!

Ik weet dat jullie het altijd fijn vinden om een look te zien die gemaakt is met het palette in kwestie, dus bij deze. Ik heb hier gebruik gemaakt van verschillende kleurtjes. Eerst heb ik Lick Me aangebracht op mijn bewegende ooglid en om het toch wat meer sparkle te geven, heb ik deze gemengd met Don’t Let Go. Onder het wenkbrauwbot heb ik de kleur White Light gebruikt omdat ik het altijd fijn vind om de fijne adertjes te bedekken met zo’n lichte, matte kleur. In de binnenste ooghoek heb ik dan gekozen voor Bring Down Angels, zoals jullie al hadden kunnen verwachten! Voor de buitenste ooghoek heb ik dan gekozen voor Love You To Death en om alle kleuren nog meer te laten spreken heb ik het geheel afgewerkt met twee kleuren oogpotlood van Bourjois. Een gouden kleur aan de binnenkant en de paarse kleur aan de buitenkant.

En om mijn review af te sluiten, gun ik jullie ook nog een full face foto met deze look. De mascara die ik heb gebruikt is van T. LeClerc, waarover ik eerder mijn twijfels had geuit toen ik deze had ontvangen in de Deauty box. Als je er een beetje mee leert werken, geeft bij een mooi resultaat, maar echt handig vind ik hem nog steeds niet. De prachtige kleur lipstick – al zeg ik het zelf – is van Essence. Helaas komt deze kleur uit de Come To Town limited edition van vorig jaar en is hij dus niet meer te koop.


Zo, nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie reacties over dit palette! Heb jij zelf ook één van de Chocolade Bars aangeschaft? Of kon je net zoals ik niet kiezen en heb je ze allemaal? Laat het me zeker weten in een reactie!

Liefs,


Julie x

8 opmerkingen:

 1. Wow, de swatches zien er ook al super goed uit! En je ooglook is echt mooi :) Ik denk dat ik hem nu toch maar eens ga aanschaffen.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb 'm ook, super fijn palette voor het prijsje! Leuke look :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey!

  Chocolade vind ik persoonlijk niet super lekker maar deze ziet er toch echt wel lekker uit! :-D

  Liefs Astrid (Timeless Elegance)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Astrid! Ik lust zelf geen pure chocolade, maar deze kan ik wel smaken! ;-)

   Verwijderen