dinsdag 12 januari 2016

Essence Liquid Lipstick


Liquid lipsticks zijn al een tijdje helemaal in en elk merk heeft er zo wel zijn variant van. Een tijdje geleden speelden ook de echte budgetmerken mee in op deze trend en vandaag laat ik jullie er eentje van Essence zien. Ik denk dat dit toch een van de goedkopere merken is die je in België gemakkelijk kunt krijgen én dat kwalitatief gezien nog erg goed is. Het enige nadeel dat ik jullie nu al wel kan verklappen is dat er zo'n vervelende sticker op zat en het heeft een plaklaagje achtergelaten waar nu dus continu vuil aan blijft plakken. Good luck met dat er af te krijgen, I failed miserably. 
Die sticker even buiten beschouwing gelaten (hierboven zie je de ravage erg duidelijk trouwens), want er valt uiteraard nog veel meer te vertellen over dit product. De geur is vrij zoet en je ruikt hem nog eventjes na het aanbrengen, hier moet je wel van houden. Mij stoort het op zich niet zo hard want het is nog wel een vrij aangename en niet al te chemische geur (meevaller!). De verpakking is trouwens van plastic en ik heb er wat gemengde gevoelens over. Het is het voor mij net niet. Het feit dat het product in iets zit wat op de vorm van een lipstick lijkt, is leuk (is ook zo bij m'n liquid lipstick van Dior) maar de dop maakt het wat goedkoop hier. Oké, het is ook een erg goedkoop product, daar niet van maar het had beter gekunnen, in mijn ogen. 

De applicator is niet heel erg speciaal maar het aanbrengen gaat heel precies en ook zonder spiegel te gebruiken, kun je eigenlijk niet veel verkeerd doen. 


De kleur die ik heb is 06 Make a statement is die is wel erg mooi. Een kleur waar ik de laatste tijd vaker naar terug grijp, heb ik gemerkt. Hij past perfect bij dit seizoen en heeft iets classy en tijdloos. Ook een erg trendy kleur langs de andere kant. Het product zelf is in het begin redelijk plakkerig alsof je gewoon een lipgloss opdoet. 


Hier zie je dat het een glanzende, romige kleur is. Wederom, erg mooi en ondanks dat ik vaak toch voor de meer matte kleurtjes ben, vind ik dit echt niet verkeerd. Wat glans mag af en toe wel. 


Ook op m'n lippen vind ik de kleur nog erg mooi maar je merkt dat hij hier minder dekkend lijkt. De houdbaarheid is helaas niet zo geweldig en echt wel te vergelijken met een degelijke lipgloss. Waar sommige andere liquid lipsticks opdrogen en nergens meer naartoe gaan, geeft deze wel heel erg af en blijf je toch met een licht plakkerig gevoel rondlopen. Dit zorgt er wel voor dat ik dit product minder vaak gebruik dan ik oorspronkelijk had verwacht. Ik ben iemand die nogal veel praat, altijd met m'n haar los loop en dan is een product zoals dit iets minder gemakkelijk. Wat natuurlijk wel weer een meevaller hierbij is, is dat het niet zo hard opvalt wanneer het begint te slijten. Na een tijdje is het gewoon verdwenen zonder het risico dat je lippen er ineens vlekkerig of raar uitzien. Ook droogt hij mijn lippen absoluut niet uit maar wat had je anders verwacht van een lipgloss-achtige substantie? 

Al bij al ben ik niet echt teleurgesteld voor een product waar je maar €2.59 voor betaald. Ik typ dit artikels trouwens een hele tijd na het maken van de foto's (bijna drie maanden) en ik denk dat ik sindsdien ook vooral een verwend nest geworden ben aangezien ik een tijd geleden een liquid lipstick heb gekocht van Estée Lauder en die is gewoon geweldig maar daar hangt natuurlijk wel een heel ander prijskaartje aan en is vrij opvallend. Dit daarentegen is een mooi product voor wanneer je kiest voor een iets natuurlijkere look en is eigenlijk in mijn ogen zeer goed geschikt voor een doordeweekse dag of voor wie nog niet zeker genoeg is voor hele felle, long lasting lipproducten te dragen. (Ja, ook ik heb hier af en toe nog last van en dan sta je daar, voor de spiegel in een toilet te schrobben om het eraf te krijgen) 

Wat zie jij graag terug bij een liquid lipstick? 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten