donderdag 21 januari 2016

2x Etos reinigingspads


Lazy is my middle name en daarom dat ik een tijd geleden in de Etos besloot om een potje van deze oogreinigingspads met lotion mee te nemen. Het leek me niet enkel handig voor die avonden dat ik geen zin meer heb om mijn gezicht uitgebreid te gaan reinigen in de badkamer maar ook voor wanneer mijn armen weer eens vol swatches stonden of als ik de ene lipstick na de andere wilde proberen. Voor de prijs die ik ervoor moest neerleggen, was het zelfs geen ramp als het nu bleek dat ze compleet bagger waren. Een tijdje later merkte ik dat er nog een tweede soort was (met olie) en die nam ik dus ook eens mee. Vandaar, vandaag mijn mening over beide! 
Links zie je die met olie en zoals meteen al opvalt, lijkt die veel natter en met veel minder reliëf dan die met lotion. Op zich vind ik dat reliëfje wel gemakkelijk aangezien dat op de een of andere manier toch mijn make-up heel erg fijn verwijderd. 


Omdat ik ze toch allebei op dezelfde manier wilde testen en geen zin had om een ooglook te maken gewoon om die er daarna af te kunnen halen besloot ik van bovenstaande producten een swatch te maken op mijn arm. Het palette dat je ziet is het 'Beyond Flawless' palette van Make-up Revolution. 


Van links naar rechts: een oogpotlood, een "waterproof" eyeliner van Essence, mijn gelliner van Max & More en een donkergrijze metallic kleur uit bovenstaand palette. Mijn verwachtingen: de pads met olie gaan veel meer ineens eraf halen. Ik vermoedde zelfs dat de swatches als sneeuw voor de zon ermee zouden verdwijnen. Met die met lotion had ik al ervaring en daar wist ik van dat je toch wat geduld nodig hebt. 

Lotion

Dit is het resultaat na één veegje met een pad met lotion. Zoals je ziet verdwijnt vooral het potlood best goed, de eyeliner is ook al een stuk lichter maar de gelliner blijft nog vrij hardnekkig zitten. 


Na enkele keren erover te wrijven. Hier moest ik niet al te veel moeite voor doen. Indien ik deze op mijn ogen gebruik, laat ik het ook altijd even liggen voor ik begin met wrijven omdat ik dan de indruk heb dat de make-up wat "losgeweekt" wordt. 

Olie

Dit is na één veegje met die met olie en zoals je ziet wordt de gelliner hier veel beter mee verwijderd. Ook de oogschaduw en het oogpotlood zijn al zo goed als weg op het stukje waar ik over ben geweest. De eyeliner daarentegen lijkt nergens heen te gaan. 


En hier heb ik al zo lang gewreven dat de andere swatches zo goed als volledig weg zijn maar de eyeliner zit er nog steeds op en lijkt niet van plan om te verdwijnen. Na heel hard schrobben is hij  er uiteindelijk wel afgegaan. Bizar aangezien deze eyeliner totaal niet waterproof is en er eigenlijk ook met gewoon water netjes afgaat... 

Conclusie
Jullie verwachten mijn eerlijke mening en die zal ik jullie ook geven. Voor de €1,99 die je betaalt voor een potje met 100 van zulke pads ben je met geen van beide slecht af. Het is natuurlijk geen wondermiddel en een beetje moeite moet je er zeker insteken maar indien je net zoals ik nogal vaak swatches maakt, zijn deze zeer handig. 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat wel uit naar die met lotion. Ten eerste omdat ik erg vaak mijn eyeliner van Essence gebruik en zoals je ziet was de lotion daar een groter succes. Ten tweede laten die met olie toch een licht vettig laagje achter en daar ben ik geen fan van, ook voelen die een stuk droger aan wat mij de indruk geeft dat mijn ogen sneller geïrriteerd gaan raken (gevoelig huidje enzo). Ook lipstick ging netjes van mijn lippen met die pads met lotion (Ja, I know, dat smeer je niet op de ogen maar toen ik lipswatches maakte, leek me dat gewoon erg handig en dat was het ook!). 

Ik betwijfel dus of ik die met olie nog opnieuw ga kopen aangezien ik ze sinds het maken van de foto's ook niet meer gebruikt heb. Waarschijnlijk binnen vijf minuten weer wel aangezien die binnen handbereik staan en de andere toch op de badkamer. Die met lotion zoek ik nog vaak opnieuw te kopen en zijn in mijn ogen een budget aanrader! 

Liefs
Veronique

5 opmerkingen:

 1. Die met lotion lijkt mij voor de meeste producten wel fijner. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of die met olie goed zou werken bij liquid lipsticks, want die haal ik er ook altijd met olie af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net een liquid lipstick opgedaan om het eens voor je te testen! Ik hou je op de hoogte!

   Verwijderen
 2. Fijn dat je zo eerlijk bent! Duidelijke review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die met de lotion lijkt mij erg fijn in gebruik, maar ik heb deze ook is gehad en ik vond ze helaas niet zo fijn :( Ik denk dat ik gewoon niet zo voor de pads ben :-)

  BeantwoordenVerwijderen