zondag 27 december 2015

Julie | Let’s Talk Movies #4

(bron foto)

Er zijn weeral drie maanden voorbij zonder dat ik er erg in heb. Gelukkig houdt het maken van dit soort artikels mij een beetje bij de les. Vandaag laat ik jullie zien welke films ik in de maanden oktober, november en december allemaal gezien heb. Ik heb er enkele kort na elkaar gezien, en ik die net dat ik er in december geen enkele gezien heb! Laten we er vlug aan beginnen.


Easy A – 07/10/2015

De eerste film die ik gezien heb in oktober, heb ik thuis alleen gekeken. Halverwege de film bedacht ik mij dat ik deze ooit al eens eerder gezien had. Het zal me dan toch niet zo goed zijn bijgebleven aangezien ik er zeker van was dat ik Easy A nog nooit had gezien.
De film is dus zeker niet memorabel, al vind ik hem toch best leuk. Het is een vrij typische meidenfilm al zit er zeker geen dom einde aan en heeft hij een goede moraal. Wees gewoon lekker jezelf en trek je niet te veel aan van wat anderen over je vertellen. Verhalen gaan toch wel hun eigen leven leiden en daar kan je zelf weinig aan doen. De film kijkt vlot weg en ik vond hem best ontspannend. Verwacht geen ijzersterk verhaal of mysterie, het is gewoon een leuke (tienerstijl) comedy.

“Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten...” 
Op IMDB krijgt deze film een 7.1/10 en dat zou ik er toch ook wel aan willen geven. Mocht je hem nog niet gezien hebben en je wilt ontspannen met een filmpje, is dit toch wel een aanrader!

Mean Girls – 09/10/2015

Mean Girls is echt een dikke klassieker onder de films. Ik denk dat elk meisje sdeze film ooit al heeft gezien. Ik had hem vroeger al eens gezien, maar wou hem graag opnieuw bekijken. Hij zit vol waarheden en clichés maar dat vind ik net wel leuk. Het optreden van Jingle Bell Rock in de film is nog vaak teruggekomen in mijn gedachten toen er in december enkel kerstmuziek werd gedraaid in de winkel. 
Het kan aan mij liggen, maar ik vind dat elk meisje deze film moet gezien hebben. Ook deze film heeft een beetje die ‘wees gewoon jezelf’ boodschap en dat is toch wel heel belangrijk vind ik. Lindsay Lohan was hier nog het prachtige tienermeisje waar nu niet veel meer van overschiet. Je ziet ook Rachel McAdams en Amanda Seyfried in de hoofdrollen. Zalige chickflick als je het mij vraagt om op een slaapfeestje te zien met al je vriendinnen!

“Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken..” 
Op IMDB krijgt deze film een 7.0/10 en zelf zou ik hem graag nog een half puntje meer geven. Ik vind hem echt goed voor een film die toch al meer dan 10 jaar oud is ondertussen. Zeker eens kijken als je hem nog nooit gezien hebt!

Maze Runner: The Scorch Trials – 09/10/2015
Deel twee van de Maze Runner trilogie is een film waar ik al een tijdje op zat te wachten! Ik heb de eerste film wel twee keer gezien en ik heb de drie boeken ook gelezen. Meteen toen hij in de bioscoop kwam, zijn Nick en ik deze film gaan kijken. Hij heeft de boeken nog niet gelezen, maar heeft wel de eerste film ook mee gekeken.
Ik was eigenlijk een beetje in de war. De film is voor een groot deel anders dan het boek en ik heb eigenlijk niet echt kunnen genieten van de film. Ik zat me constant af te vragen hoe de dingen in elkaar zaten en wat er nu precies anders en wat er wel hetzelfde was. Ik heb boek twee en drie nogal snel achter elkaar gelezen en vroeg me dus af of ik dingen door elkaar aan het halen was. Dit was echter niet het geval, ik heb het nadien gecheckt. Ik vond het echt jammer dat er zo’n grote verschillen in zaten qua verhaallijn…

“Nadat ze het Labyrint hebben overwonnen, wacht Thomas en de andere Gladers een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar aanwijzingen over de mysterieuze en machtige organisatie WCKD. Hun reis brengt hen naar de Scorch, een desolaat landschap bezaaid met ondenkbare obstakels. Samen met verzetsstrijders nemen de Gladers het op tegen de superieure strijdkrachten van WCKD en ontdekken ze wat voor schokkende plannen deze organisatie voor hen in petto heeft.” 
The Scorch Trials krijgt van IMDB slechts een 6.5/10 en dat kan ik ergens wel snappen. Objectief gezien was de film niet slecht, maar voor de fans van de boeken was dit volgens mij toch een misser. Bovendien was er niet altijd evenveel samenhang en kan ik wel begrijpen dat mensen hem niet geweldig vonden. Persoonlijk vind ik dan de verfilmingen van The Hunger Games en Divergent een stuk geslaagder dan deze. Hopelijk voldoet deel drie wel aan mijn verwachtingen, want de boeken uit deze reeks vond ik wel geweldig.

Paper Towns – 13/10/2015
Toen ik op een namiddag nog eens even tijd had om een film te zien, koos ik voor Paper Towns. Het is zo’n typische must-see waar iedereen het over heeft. Zelf heb ik The Fault In Our Stars nog niet gezien, maar hier was ik toch benieuwd naar. 
Mijn mening over deze film geven is eigenlijk niet zo gemakkelijk. Het is in mijn ogen niet echt een film die bijblijft maar slecht was hij ook niet. Het is eerder een gevalletje ‘bwoaah’ en ik vind hem misschien een beetje te overroepen. Cara Delevigne speelt hier de rol van Margo en dat doet ze absoluut goed. Het verhaal is vrij mysterieus en de film eindigt een beetje vreemd… Ik denk niet dat de echte filmliefhebbers hier fan van gaan zijn.

“Paper Towns" gaat over Quentin en zijn raadselachtige buurmeisje Margo, die zo dol op mysteries is, dat ze er zelf een is geworden. Margo neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling. Wat ze achterlaat, zijn een aantal cryptische aanwijzingen die Quentin moet ontcijferen. De zoektocht mondt voor Quentin en zijn gevatte vrienden uit in een bijzonder avontuur dat zowel hilarisch als ontroerend is. Om Margo terug te vinden, moet Quentin ontdekken wat de waarde is van echte vriendschap en ware liefde” 
Meer dan een 6.5/10 kan deze film niet scoren op IMDB. Ondanks dat ik hem niet slecht vond, zou ik hem ook die score geven. Ik vond deze film vrij emotieloos. Ik heb niet zitten lachen of huilen en voelde het gewoon niet echt denk ik. Niet een van mijn favorieten. Hij is best oké, maar een echte aanrader zou ik het niet noemen.

Hot Pursuit – 21/10/2015
Opnieuw een film die ik in oktober gezien heb! Oktober leek wel filmmaand, want zoals ik al eerder zei, zag ik in december geen enkele film en ook november was niet zo productief. Hot Pursuit is een film met Reese Witherspoon in de rol van een Southern politieagente. Ik was geïntrigeerd door de affiche en heb hem alleen gekeken. Jammer, want ik ben er zeker van dat Nick hem ook niet slecht zou vinden.
Ik vond deze film tot hier toe denk ik de leukste uit het artikel. Ik heb een paar keer hardop moeten lachen en ondanks mijn appreciatie voor de andere films, vond ik deze toch onverwacht goed. Misschien had ik bij de andere films te hoge verwachtingen, dat kan ook. Het is een actiekomedie die iedereen wel kan kijken. Om je vriend te overtuigen kan je ook nog altijd Sofia Vergara als argument aanhalen. Deze Colombiaanse schone zal hem wel over de streep trekken!

“Een gespannen politieagente (Reese Witherspoon) die volgens het boekje werkt moet de sexy en onbevangen weduwe (Sofia Vergara) van een grote drugsbaron beschermen. De twee vrouwen beginnen aan een roadtrip door Texas met corrupte agenten en gevaarlijke moordenaars op hun hielen.” 
Helaas krijgt deze film een ferm lage rating van 5.0/10! Ik zou hem nu zelf ook gene 10/10 geven, maar toch wel zeker een 7.5/10. Je moet je verstand niet op volle toeren laten draaien tijdens deze film, maar je lachspieren zullen toch wel hun werk hebben. Hij is niet bijster origineel of geniaal, maar toch vond ik het een toffe ontdekking. Ik zou hem eerder in het rijtje van The Heat en Spy plaatsten en die films vond ik ook echt leuk om te kijken!

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 - 18/11/2015
Ahhh, het lang verwachte laatste deel van The Hunger Games! 18 november was het eindelijk zover en kon ik deze film in de bioscoop gaan kijken. Je kan wel zeggen dat ik een fan ben van de boeken en de films. Velen vonden Mockingjay Part I niet zo geweldig, terwijl Nick en ik dit de beste film uit de reeks vonden. We waren dus zeker benieuwd naar het vervolg!
Je hoeft de twee films niet vlak achter elkaar te kijken om nog te kunnen volgen, al was het toch misschien geen overbodige luxe geweest. Je leert op een korte tijd veel nieuwe personages kennen, die er soms al even snel terug uit verdwijnen. Deze film draait natuurlijk volledig om de revolutie, dus daar moet je van houden. Opnieuw dikke pluimen voor de nauwkeurigheid die de makers hebben gehanteerd bij het verfilmen van de boeken. Ik vind echt dat ze bij The Hunger Games het boekenscenario goed gevolgd hebben en dat is toch niet altijd even gemakkelijk. Oh en mag ik nog even toevoegen dat ik Jennifer Lawrence echt geweldig vind! Ze hadden echt niemand beter kunnen casten voor de rol van Katniss!

“Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta, en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena..” 
Op IMDB krijgt deze film een magere 7.0/10 en daar zou ik toch graag een tweetal punten bijtellen voor mezelf. Ik vond de film wel goed en vind het jammer dat de reeks er op zit. Al heb ik wel gelezen dat er mogelijks nog meer films komen, maar dan over de jaren voor de eerste film. Zou het niet leuk zijn om de vorige kwartskwellingen te zien? Of de arena waarin Finnick Odair zijn overwinning binnenhaalde? Ik ben zeker benieuwd naar meer!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten