donderdag 31 december 2015

Favorieten 2015


De laatste dag van 2015 is aangebroken en daarom dat het mij leuk leek om op de een of andere manier toch terug te kijken naar het afgelopen jaar. Aangezien ik de laatste tijd bitter weinig beauty-artikels heb gepost, leek het mij niet meer dan logisch dan om het jaar af te sluiten met een overzichtje van mijn favoriete producten van 2015. Sommigen ervan gaan al jaren mee, anderen zijn zo nieuw dat er nog geen apart artikel van online gekomen is. Niet elk product is vertegenwoordigd omdat het anders wel heel veel zou worden maar het lijkt me duidelijk dat hier al een mooi overzicht gaat volgen. 
De eerste categorie is de basis oftewel voor het gezicht op zich. Ik zou mij eerst willen excuseren dat de twee producten vanvoor er zo smerig uitzien maar dat komt omdat ik deze zo goed als dagelijks gebruik en ze daarom ook altijd op de badkamer liggen. De binnenkant ziet er nog super uit maar de buitenkant heeft dus wat te lijden. 

De bronzer hier links vooraan is er eentje van UNE. Een merk dat voor mij nog zeer onbekend was tot ik naar een persevent ging. Deze bronzer zat dan ook in de goodiebag en er zal zeker nog een artikel volgen over hoe ik deze gebruik. 

Rechts zie je dan het healthy balance poeder van Bourjois. Julie heeft er zo al enkele opgemaakt, bij mij is deze lang onderaan in de schuif blijven liggen maar sinds kort gebruik ik hem weer zo goed als dagelijks. Het zal je dan ook niet verbazen als ik zeg dat de pan onmenselijk groot word en ik binnenkort nog eens een uitje richting Kruidvat zal moeten maken om een nieuwe te gaan halen. 

Linksachter vind je m'n favoriete blush van de moment. Eentje van Estée Lauder en hij is gewoon prachtig. De kleur is mooi, de glans is subliem en de looks van het product zelf? Wauw. 

De foundation die ik tegenwoordig met veel liefde gebruik is deze van Maybelline, de Dream Wonder Nude. Je ziet het niet maar deze is echt al enorm veel gebruikt en ik vrees dat ook van dit product de laatste dagen of in het beste geval weken zijn aangebroken. Ook hiervoor moet ik dus nog eens langs de Kruidvat passeren. 


Ook deze producten hebben al veel tijd in de badkamer gespendeerd zoals je wel kunt zien. Ik moet wel zeggen dat ik geprobeerd heb om ze schoon te maken maar dat ik het na een kwartiertje gewoon opgegeven heb. Wat jullie misschien nog wel opvalt, toch zeker bij diegenen die mij al langer volgen, is dat False Lash Effect van Max Factor er niet bij ligt. Deze gebruik ik nog altijd met veel plezier maar momenteel is er even een andere liefde in m'n leven op dat vlak. 

Dan heb ik het natuurlijk over de Sumptuous Extreme mascara van Estée Lauder. Deze verpakking is zo schattig en klein omdat het eigenlijk een tester is maar ik ben verkocht. Of ik ook daadwerkelijk zoveel geld aan een mascara zou uitgeven, weet ik niet maar momenteel geniet ik er nog van zolang het kan. Daarna zien we wel verder. 

Ook oogschaduwbasis zie je daar staan, namelijk eentje van Micabeauty. Hij is licht qua kleur, doet zijn werk en ook qua structuur vind ik hem super. Niet veel meer over te zeggen verder. 

Een budgettopper is deze gelliner van Max & More. Nog geen euro in de Action en je krijgt er nog een kwastje bij. Wat die kwast betreft, zit ik in een tweestrijd. Ik heb enkele verpakkingen gehad waarbij de kwast super goed was maar ook bij enkele dat de haartjes wat te lang waren... Het hangt er dus echt vanaf of je een goede te pakken hebt of niet. 

Als laatste nog iets wat ook al een tijdje bij mij thuis ligt, maar wat ik de laatste maanden weer meer en meer gebruik: oogschaduwpaletten van Sleek. Dit jaar heb ik mijn vierde palette ervan gekocht (Vintage Romance) en de laatste tijd wordt "Oh so special" ook weer lekker vaak uit de kast genomen. 


Wat lippen betreft, vond ik het moeilijker. Ik heb urenlang naar m'n make-uptasje gestaard en mij afgevraagd wat nu mijn favoriete lipproduct was van het afgelopen jaar. Ik heb zoveel geweldige lipsticks en liquid lipsticks dat dit een onmenselijke opgave was en daarom besloot ik om jullie te vertellen dat dit een van mijn meest recent ontdekte pareltjes is maar daarom niet perse beter dan bepaalde andere. Hier zie je 'All Fired Up' van MAC. Nog andere pareltjes van MAC die ik in mijn bezit heb zijn: Please me, Captive, Relentlessly Red... Een volledig overzicht van mijn MAC lipsticks volgt trouwens zeer binnenkort! 

Wat lippenbalsem betreft, ben ik nog altijd gek op EOS. Hier zie je de Honeysuckle Honeydew maar ik vind ze allemaal even goed. Behalve eigenlijk de oranje (Medicinated Tangerine ofzoiets) want die vind ik nog niets iets beter maar die is ondertussen al zoveel gebruikt en overal mee naartoe geweest dat ik die eventjes wat rust wilde gunnen. 


In 2015 heb ik ook het belang van wenkbrauwen bijtekenen ingezien. Vroeger redeneerde ik altijd dat dit bij mij niet nodig was, dat mijn wenkbrauwen op zich al donker en duidelijk genoeg zijn maar het kan toch een wereld van verschil maken. Zeker nu ik het mezelf een beetje aangeleerd heb gekregen, ben ik verkocht. 

Ik gebruik tegenwoordig dan ook dit potloodje van Bourjois (heb er ook nog eentje van Rimmel die eigenlijk net zo fijn is!) en deze wenkbrauwmascara van Catrice. 


Een beetje meer de categorie verzorging dan make-up maar hier zie je favorieten die eigenlijk in de badkamer horen (of in m'n handtas dan, wat de deo betreft). 

Ik heb een tijdje geleden deze conditioner van Andrélon ontdekt en het is Liefde. Jawel, met een hoofdletter L! Als ik mijn haar na het gebruiken gedroogd heb, ziet het er prachtig uit. Het bezorgd mij automatisch zo'n "Good hair"-day dat zelfs m'n vriend het opmerkt. 

Ook ben ik fan van deze limited Edition douche foam van de Rituals. Doet me er ook aan denken dat ik hier een voorraadje van moet inslaan. Ook nog van de Rituals is mijn favoriete shampoo die gelukkig altijd te verkrijgen is.

Wat de Lady Speed Stick betreft, ga ik niet te hard uitweiden. Is goed, blijft goed. 


Last but not least een categorie met wat random dingen erin die volgens mij ook wat aandacht verdienden. Over de parfum (Ange ou démon le secret) ga ik ook niet te lang uitweiden. Al jaren favoriet en dat blijft hij ook. 

Qua kwasten ben ik steeds meer into Real Techniques. Kwasten zijn niet de goedkoopste maar de kwaliteit is geweldig. Ze zien er trouwens ook gewoon heel erg mooi uit en ik gebruik ze met veel liefde. Het was in mijn ogen de investering zeker waard. 

Wat nagellak betreft, ben ik sinds kort verkocht aan Essie. Van Patricia kreeg ik voor m'n verjaardag het nude kleurtje en het andere heb ik (samen met nog enkele anderen) goedkoop bij de Big Bazaar kunnen scoren. Deze lakjes geven mij het "Where have you been all my life?!"-gevoel. Mooie kleurtjes, lakken fijn, drogen snel... Wat wil een vrouw nog meer? 

Goed, deze post is een stuk langer geworden dan verwacht (1200 woorden!) en het is daarom ook tijd om af te ronden. Hopelijk vonden jullie het fijn om te zien. Nogmaals mijn excuses dat bepaalde producten er niet zo fris uitzagen maar dat heb je na een tijdje met je favorieten. Ook zijn de foto's niet in het beste licht getrokken (het begon vroeger te schermen dan verwacht :( ). 

Alvast een hele fijne oudejaarsavond, het allerbeste in 2016 toegewenst en tot gauw! 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten