dinsdag 10 november 2015

Tag | Something about food


Tedje verzon een hele tijd geleden een erg leuke vragenlijst over eten. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik iemand die echt kan genieten van haar eten (zou dat de reden zijn dat m'n galblaas eruit moest? Oeps!) en daarom leek het me ook leuk om hier nog eens een tag over in te vullen. De laatste tijd vind ik het moeilijk om een goed evenwicht te vinden tussen de verschillende onderwerpen waarover ik blog maar ik doe m'n best! Kijk maar mee! Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 
Hier weten jullie het antwoord sowieso op, niet? Goed, op drie allemaal in koor: één, twee, drie: Pasta. Exact! Dit is iets wat ik elke avond zou kunnen eten. Al een geluk dat je er nogal in kunt variëren, anders werd ik het misschien zelfs beu. 

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 
Als ik flink en alcoholvrij doe, ga ik voor een cola light. Als het iets sterker mag, kies ik een wijntje of een gin tonic. 

Wat was vroeger je lievelingseten?
Frietjes en spaghetti maar ik denk dat heel veel kindjes dit graag eten. 

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Het laatste wat ik gedronken heb, is gewoon plat water en wat eten betreft had ik een vol bord geraspte worteltjes met een beetje mayonaise. Om de een of andere reden was dat veel lekkerder dan de worst en puree die mama gemaakt had. Haha. 

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 
Als ik kon, zou ik elke keer naar de Capriani gaan. Dit is een Italiaan hier in Turnhout die ik super vind. Verona in Antwerpen is trouwens ook erg lekker. Wil ik het in Turnhout iets meer budget houden, dan ga ik naar de Waterput. 

Wat lust je écht niet? 
Oei. Wat ik echt niet lust... Ik denk dat ik jullie hier het antwoord schuldig op moet blijven. Oh, wacht, jawel! Ik heb ooit eenmaal een oester geproefd en dat vond ik echt niet lekker. 

Om welk gerecht sta jij bekend? 
Hier thuis om mijn lekkere lasagne en ovenschotel maar enkele van mijn vriendinnen zijn gek op mijn nacho's. 

Chips of chocolade? 
Chips! 

Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 
Zoete popcorn. Over het algemeen kies ik sneller voor hartige dingen maar in de bioscoop hoort zoete popcorn er nu eenmaal bij voor mij. 

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 
Erwtensoep. Vroeger vond ik die structuur verschrikkelijk. Tegenwoordig is die soep precies stukken lopender gemaakt door ons mama maar het is door het te blijven eten dat ik het na een tijdje heb leren eten. 

Vis of vlees? 
Uit automatisme wilde ik vlees antwoorden maar daar ben ik tegenwoordig ook niet meer zo gek op. Ik denk dat ik de typische dingen een beetje beu gegeten ben. Toch ga ik maar voor vlees omdat ik dit ook gewoon meer eet. 

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 
Ik leer mezelf eigenlijk altijd wel dingen eten. Eerst vond ik sushi ook tien keer niks maar tegenwoordig smaakt dat af en toe wel eens. Momenteel hou ik mezelf meer bezig met het leren drinken van bepaalde sterke dranken. 

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Lekker vers toastbrood, roerei met spek en daar een versgeperst fruitsapje bij. Klinkt heerlijk, niet? Liefst nog ergens op het terras van een hotel in een lekker warm land met leuk (of knap) gezelschap. Oh, maar dat hoort al niet meer bij het eten zeker? 

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 
Oei. Moeilijk. Maar dan kies ik toch voor voorgerechten. En ja, in Italië eet men pasta als voorgerecht. True story, bro. 

Omdat ik toch wel benieuwd ben naar Julie haar antwoorden, tag ik Julie maar ook Jana van Beautytwist.be en Suzanna van Home of Comfort! 

Liefs
Veronique 2 opmerkingen:

  1. Hele leuke tag! Een wijntje op zijn tijd is altijd goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze tag kende ik nog niet, maar hij is leuk om te lezen! In eten ben ik altijd geïnteresseerd, haha! ;)

    BeantwoordenVerwijderen