dinsdag 3 november 2015

Recept | Potato wedges


Vandaag een heel simpel recept voor jullie maar wel heel erg lekker. Een aantal weken geleden gingen we vis eten maar ik had geen zin in de typische gekookte aardappelen. Dus stelde ik aan mama voor dat ik 'patatjes' uit de oven zou maken, ook wel bekend als potato wedges. Omdat het er zo goed uitzag en het zo lekker was, deel ik het vandaag met jullie. 


De ingrediĆ«nten (4 personen): 

- 10 kleine aardappeltjes 
- 3 teentjes look (of meer als het kleintjes zijn) 
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Paprikapoeder 

Werkwijze

- Kook de aardappeltjes een kleine 10 minuten in de magnetron tot ze wat zachter zijn. Dit zorgt ervoor dat ze sneller gaar worden in de oven. Ik heb ze er eerst 7 minuten ingezet, dan even gevoeld en dan nog een paar minuutjes extra gedaan. Zorg wel dat ze niet te zacht worden, want dan wordt snijden moeilijker. 

- Verwarm de oven voor op 200 graden. 

- Als je aardappelen wat zachter zijn, snij ze dan in partjes. (Afhankelijk van de grootte van je aardappelen in 4 of in 6) 

- Doe de partjes in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. 

- Doe er peper en zout naar smaak op. Beter iets te weinig dan wat teveel, je kunt er tijdens het eten nog altijd extra zout op doen. - Pers de teentjes knoflook uit over de aardappelen en schaaf met het mesje die fijne stukjes knoflook van de onderkant van de pers af. Deze verdeel je zo goed mogelijk over de aardappelpartjes. 

- Bestrooi met paprikapoeder of andere kruiden naar smaak. 
- Zet de ovenschalen in de oven voor een goede 40 minuten. Dit is een beetje inschatten, als ze bruin en knapperig genoeg lijken voor jou, haal je ze eruit. Et voila! Smakelijk! ;)

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Hier thuis eten we ook regelmatig potato wedges. Super lekker! :D Bij ons noemen we ze meestal 'ovenpatatjes' :p

    ~ Hannelore

    BeantwoordenVerwijderen