woensdag 25 november 2015

Julie | Something About Food Tag

http://www.verodoesthis.be/2015/11/julie-something-about-food-tag.html

Veroniquedeed onlangs deze tag en daagde mij toen uit hetzelfde te doen. Op het gebied van eten is het vooral Veronique die er wel eens een artikel over schrijft en niet ik. Natuurlijk eet ik wel graag, maar ik ben zeker geen keukenprinses. Toch leek het me wel eens leuk om deze tag ook in te vullen. Hopelijk vinden jullie het leuk om dit te lezen!

1. Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Dat is direct een vrij moeilijke vraag om mee te beginnen. Ik ben dol op frietjes, pizza en pasta, maar elke dag één van deze dingen eten, lijkt me niet zo gezond. Als ik moet kiezen zou ik toch voor pasta gaan, omdat daar de mogelijkheden heel uitgebreid zijn. Mijn favoriet is Gnocchi Gorgonzola, maar ook andere soorten krijg ik met gemak weggewerkt.

2. Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Ik ben zelf absoluut geen wijndrinker, dus dat bestel ik al nooit. Bij mijn eten, drink ik toch het meeste frisdrank eigenlijk. Meestal is dit op restaurant een cola light. Mocht ik voor iets alcoholisch kiezen, zou dit waarschijnlijk gewoon een pintje zijn.

3. Wat was vroeger je lievelingseten?
Ik weet dat veel mensen als kind dol waren op spaghetti, maar ik lust dat absoluut niet. Het is zelfs zo erg dat ik altijd nog moet nadenken hoe ik het woord nu weer juist moet schrijven, gewoon omdat ik het letterlijk nooit eet. Vroeger at ik volgens mij het liefst van alles gewoon frietjes met een curryworst (frikandel, voor de Nederlanders).
 
4. Wat is het laatste dat je hebt gegeten of gedronken?
Wanneer ik dit typ is het net middag geweest, maar heb ik nog niet echt iets gegeten. Het laatste wat ik gegeten en gedronken heb is denk ik plat water en een wafeltje om te eten als ontbijt. Niet echt gezond of spectaculair dus, maar wel lekker. Ook heb ik net een koffie met vanille smaak gedronken.

5. Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?
Meestal kiezen Nick en ik dan voor de Waterput in Turnhout omdat de kaart daar heel gevarieerd is. Ook bij Caprina ga ik graag eten, al is het daar een beetje prijzig. Als ik iets anders moet noemen zou ik ook nog wel voor zo’n all-you-can-eat wokrestaurant gaan. Opnieuw heel veel keuze en je kan naar hartenlust combineren en dat vind ik altijd wel fijn. Mocht er bij ons in de buurt een Mexicaans restaurant zitten, ging ik sowieso daar naartoe omdat ik daar echt fan van ben!
6. Wat lust je echt niet?
Ik haalde het net al aan, maar spaghetti lust ik dus echt niet. Het is dan vooral de bolognaise saus waar ik het over heb. Ik krijg dan ook al koude rillingen en braakneigingen als ik iemand op restaurant een croque bolognaise hoor bestellen. De geur alleen al vind ik echt verschrikkelijk. Wat hier wel mee samenhangt is dat ik ook absoluut geen tomaten lust. Zongedroogde tomaatjes lust ik wel en tomatensoep bijvoorbeeld ook.

7. Om welk gerecht sta jij bekend?
Om geen enkel gerecht denk ik.. Zoals ik al zei ben ik geen ster in de keuken en behalve Nick heeft er denk ik nog niemand iets gegeten wat ik op tafel heb gezet. Mocht ik toch iets moeten kiezen, kies ik voor de Mexcicaanse Taco’s, want die vind ik zelf ook echt super lekker!

8. Chips of chocolade?
Zonder enige twijfel chips! Ik ben een echte snoeper, maar er is maar één ding waaraan ik echt verslaafd ben en dat is chips. Een stuk chocolade eet ik veel minder en dat zou ik dan ook makkelijker kunnen laten vallen als het echt moest.

9. Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
Nick en ik gaan geregeld naar de bioscoop en meestal gaat de keuze dan tussen nachochips of popcorn. Wel zoete popcorn, want zoute krijg ik echt niet binnen. Ook Oufti’s durven we al eens als kleine extra meenemen, want ook dat vind ik super lekker!

10. Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? Hoe komt dat?
Ik kan niet echt iets opnoemen wat ik vroeger niet lustte en nu wel… Ik ben eigenlijk vrijwel hetzelfde gebleven in mijn eetgewoontes. Iets dat ik vroeger niet zo vaak at, is een stukje vlees en dat eet ik nu wel vaker. Verder kan ik echt niks bedenken. Al weet ik wel dat mijn ouders altijd zeggen dat mijn eerste keer ijs eten echt legendarisch is. Ik trok een vies gezicht, waarschijnlijk van de koude. Ondertussen is dat echter totaal geen probleem meer! ;-)

11. Vis of vlees?
Ik ben dan toch eerder een visliefhebber, al eet ik wel vaker vlees. Het is zo dat Nick absoluut geen vis lust en daarom maak ik het eigenlijk ook niet echt klaar voor mezelf. Als ik dan eens uit eten ga, zal ik net daarom wel sneller vis bestellen. Ook op vakantie is dit heel duidelijk. Daar eet ik eigenlijk bijna nooit vlees en wel elke dag vis!

12. Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Moeilijke vraag. Ik ben op zich best tevreden met wat ik allemaal lust… Misschien zou ik eens moeten proberen wijn te leren drinken? Oh of olijven, want dat is ook niet echt mijn ding. Echter eet ik wel graag de kaasjes en paprika die meestal in zo’n potje gemarineerde olijfjes terug te vinden zijn… Niet zo leuk voor de andere gasten, haha!

13. Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Ik hou wel van een portie ontbijtgranen, al eet ik dit eigenlijk veel te weinig. Meestal neem ik uit gemakzucht gewoon een koek uit de kast en ik weet dat dit niet echt gezond is. Misschien toch maar eens verandering in gaan brengen. Ook een fruitbeker lust ik graag, al koop ik deze altijd voorgesneden en zal je me dit niet snel zelf zien maken…

14. Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Mag ik ook kiezen voor alleen nog maar dessert? Nee zeker? Hmm, dan denk ik dat ik toch voor hoofdgerechten ga, maar dan in een kleine portie. Ik ben niet zo’n grote eter, dus ik bestel eigenlijk nooit een voorgerecht omdat ik anders mijn hoofdgerecht niet meer op krijg…

Dit was dan mijn ingevulde Something About Food Tag en ik vond het eigenlijk best leuk om deze eens in te vullen. Ik ben op zich niet zo sterk met eten bezig, al doe ik het natuurlijk wel graag. Toch ben ik meer een snoeper, jammer genoeg voor mijn lijn… Je mag deze tag gerust over nemen, maar ik ga zelf niemand nomineren!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten