zondag 15 november 2015

Julie | Review: Essence Blush – Hema Lipbalm

http://www.verodoesthis.be/2015/11/julie-review-essence-blush-hema-lipbalm.html

Onlangs schreef ik al eens een post over een blush en een lipkleur in één artikel. Toen waren beiden producten van hetzelfde merk, namelijk MAC. Vandaag laat ik jullie een Blush van Essence zien en een Easy Shin Lipbalm van Hema. Ik besloot om deze samen te reviewen omdat ik er geen apart artikel aan wou wijden. De blush komt uit de Limited Edition Love & Sound en is denk ik niet meer te verkrijgen. Misschien kom je hem nog eens tegen in een salesbak en daarom wou ik jullie deze toch nog laten zien. Er heerst ook al een tijdje een hype rond de matte lipbalms van Hema, ikzelf koos er eentje uit die niet matte is maar net glans bevat. Benieuwd geworden naar deze twee producten? Lees dan zeker verder!De blush kreeg de naam ’01 Sunset @ Center Stage’. Het is een multicolor blush, wat wil zeggen dat je er verschillende kanten mee op kan. Hij heeft een subtiel kleurenverloop die een ombre effect creëren in de verpakking. Je kan deze kleuren proberen los te gebruiken of er flink met je kwast doorheen zwiepen om de kleuren met elkaar te mengen. Voor de liefhebbers deel ik ook even de ingrediëntenlijst, die je uiteraard kan zien op de foto hierboven.
Op deze foto kan je de swatches van de blush vergelijken. De kleuren worden lichter naarmate je meer naar rechts toegaat en zo ziet het er ook uit in de verpakking. Ik vind de linkse iets te donker voor mezelf en als je enkel rechts gebruikt, kan hij nog prima doorgaan voor een highlighter. Onderaan zie je dan hoe de kleuren er uitzien als je ze met elkaar mengt. Dit leunt het dichtst aan bij de middelste kleur uit de blush en die vind ik dan ook het mooist. Het is een zachte, perzikkleurige blush die ideaal in de lente of de zomer past.
 Over het algemeen ben ik geen fan van de make-up van Hema. Ik vind het eigenlijk vrij duur vergeleken met andere prijzen bij Hema zelf. Het is toch ‘slechts’ een huismerk en dan vind ik bepaalde producten toch behoorlijk prijzig. Ook is de pigmentatie niet altijd geweldig en daarom koop ik er niet zoveel van. Toch hadden alle artikels over deze ‘chubby sticks’ me nieuwsgierig gemaakt. Ik koos niet bewust een glimmende kleur, ik keek gewoon naar welke ik het mooiste vond. Deze stick kreeg geen naam, wel het nummer 08. Op de foto kan je de swatch zien en die kleur vind ik alvast erg mooi!
 


Hier zie je dan weer een close-up van hoe deze kleur er op mijn lippen uitziet. Ik vind het principe van zo’n lip pennen altijd wel leuk, maar ik vind ze echt super onhandig werken. Geef mij dan maar de klassieke vorm van een lipstick. Hoe dan ook is dit kleurtje wel erg romig en glijdt de stick over je lippen. Kleur verkrijgen is dus niet moeilijk. Kleur op zijn plaats houden daarentegen wel… Zoals je duidelijk kan zien bloedt dit kleurtje enorm en kruipt het weg in de buitenste randjes aan mijn lippen. Je kan dit enigszins verhelpen door er een lipliner onder te gebruiken, maar door de romigheid van dit product, ga je er hoe dan ook wel een beetje hinder van ondervinden. De kleur geeft ook vrij sterk af en zorgt daarvoor niet voor een ultralange houdbaarheid. Nu goed, dit beloven ze bij Hema ook niet, dus daar kan ik geen minpunten voor geven.
En op deze foto kan je dan beide producten in werking zien. Het is misschien geen echt scherpe foto, maar hierop kon ik wel het duidelijkst de blush terugzien. Je kan de kleur best goed opbouwen, maar hij begint wel erg subtiel. De kleur op mijn lippen vind ik wel erg mooi! Toch heb ik deze nog niet vaak gedragen omdat ik hem dus een tikje onhandig vind werken en omwille van het feit dat hij toch best gaat bloeden. De blush vind ik dus wel leuk, de lipbalm iets minder!Wat vind jij van deze combinatie? En heb je één van deze – of beide – producten ook in huis? Laat het me zeker weten!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Spijtig dat de lipbalm zo afgeeft, dan heb ik toch liever 'the real deal' van Clinique die wel keurig op z'n plaats blijft. De blush vind ik wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies! Ik gebruik zulke sticks vrij weinig omdat ik toch een normale lipstick verkies boven zo'n pen! :-)
   En dankjewel! :-)

   Verwijderen